Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: Kapelusze...

Co sądzicie o kapeluszach?Odchodzą w zapomnienie...?
23.06.2008, 17:25

Jakub Świegot Project Manager,
OnlineSolutions

stare dziadki je noszą :]

jest w kraju u nas taki zwyczaj ze jak ktos ponizej 60 roku zycia ma kapelusz lub nie wystepuje w spektaklu teatralnym to jest błaznem.

moze to przez ta mentalnosc? albo brak nowoczesnych designow tej czesci garderoby o tym przeswiadcza?
23.06.2008, 19:55

konto usunięte

Taaak...a jesli jeszcze prezentujesz sie w nim na ulicy niewielkiego miasteczka to nie ma wybacz.Niezauwazona nie przejdę;)...ale moze o to wlasnie chodzi...?
23.06.2008, 20:09

Ala L. charakteryzator/
specjalista od
leniuchowania:)

uwielbiam kapelusze!:)
23.06.2008, 21:00

jeśli jest odpowiednio dobrany to fajna sprawa;)
23.06.2008, 21:02

Joanna B. stylistka z pasją
...

Dołączam do grona wielbicielek kapeluszy i w ogóle różnych fantazyjnych nakryć głowy (uwielbiam furażerki) a to że się patrzą, gadają... a co mnie to obchodzi
23.06.2008, 22:19

Anna Grabowska Common Sense

Kuba Świegot:
jest w kraju u nas taki zwyczaj ze jak ktos ponizej 60 roku zycia ma kapelusz lub nie wystepuje w spektaklu teatralnym to jest błaznem.

to chyba faktycznie u was w kraju, bo u nas nie ma takich zahamowan :D. mam kilkanascie kapeluszy, ktore zakladam jak mi przyjdzie ochota, ale jak ktos mnie postrzega jako blazna to raczej nie z powodu nakrycia glowy ;).
poza tym sa takie miejsca, w ktorych nie wypada bywac bez kapelusza na glowie :).
23.06.2008, 22:28

Chcialbym, zeby kobiety ponownie zaczely uzywac takich czesci ubioru jak kapelusze, jak cienkie rekawiczki, male damskie - na granicy koktajlowych - torebki. Zeby palace kobiety uzywaly papierosnic i nie uzywaly jednorazowych zapalniczek. Chcialbym jeszcze zeby one krytycznie spogladaly w lustro. Ukrywaly miejsca, gdzie Bozia zrobila im psikusa i eksponowaly to co jest w nich piekne. Troszeczke zboczylem z tematu. Kapelusze zawsze mi sie podobaly. Sam mam najwiekszy leb w rodzinie i po zalozeniu kapelusza troche groteskowo
w nim wygladam. Nic nie moge zrobic. A szkoda, bo chcialbym nosisc kapelusz!
23.06.2008, 22:46

Joanna Misztela projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...

Rafal Schanzer:
Chcialbym, zeby kobiety ponownie zaczely uzywac takich czesci ubioru jak kapelusze, jak cienkie rekawiczki, male damskie - na granicy koktajlowych - torebki. Zeby palace kobiety uzywaly papierosnic i nie uzywaly jednorazowych zapalniczek. Chcialbym jeszcze zeby one krytycznie spogladaly w lustro. Ukrywaly miejsca, gdzie Bozia zrobila im psikusa i eksponowaly to co jest w nich piekne. Troszeczke zboczylem z tematu. Kapelusze zawsze mi sie podobaly. Sam mam najwiekszy leb w rodzinie i po zalozeniu kapelusza troche groteskowo
w nim wygladam. Nic nie moge zrobic. A szkoda, bo chcialbym nosisc kapelusz!
nie wymienię co ja bym chciała jeśli chodzi o panów :PPP
24.06.2008, 08:55

ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...

Sama noszę kapelusz jeden w stylu męskim, mam kilka kaszkietów, mam też dziergane na szydełku i piękny filcowy powojenny po ciotce :)
24.06.2008, 08:56

Wymien prosze. Zdaje sobie sprawe ze tez nie jestesmy idealni,
zeby nie powiedziec, dalecy od idealow. :)
24.06.2008, 09:05

konto usunięte

kocham, kocham, i jeszcze raz kocham, mam ich pół szafy, ale przyznaję, że od niedawna przestali się co poniektórzy patrzeć jak na zjawisko paranormalne.
A dodają tyle uroku, kobiecości, tajemniczości..
24.06.2008, 09:07

ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...

Rafal Schanzer:

Wymien prosze. Zdaje sobie sprawe ze tez nie jestesmy idealni,
zeby nie powiedziec, dalecy od idealow. :)

to by była dłuuuuuuga lista ale na czele plasują się - sandały w mieście - NIE, białe skarpetki - NIE (chyba, że do stroju sportowego nie noszonego w mieście) moglibyście panowie nosić dobrze dopasowane garnitury, ładne krawaty, koszule na spinki, eleganckie płaszcze zamiast bamberskich kurteczek ściąganych na stopery z gumką, która wygląda jak poprzerywany makaronik, eleganckie skórkowe rękawiczki i kapelusze... Wełniane czapki ściśle przylegające do głowy zostawmy na stoki... ;) ale oczywiście każdy ma swoją estetykę
24.06.2008, 10:11

to by była dłuuuuuuga lista ale na czele plasują się - sandały w mieście - NIE, białe skarpetki - NIE (chyba, że do stroju sportowego nie noszonego w mieście) moglibyście panowie nosić dobrze dopasowane garnitury, ładne krawaty, koszule na spinki, eleganckie płaszcze zamiast bamberskich kurteczek ściąganych na stopery z gumką, która wygląda jak poprzerywany makaronik, eleganckie skórkowe rękawiczki i kapelusze... Wełniane czapki ściśle przylegające do głowy zostawmy na stoki... ;) ale oczywiście każdy ma swoją estetykę

100% prawda! : )
24.06.2008, 11:02

ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...

zimą trzeba mieć coś na głowie ;))))

wybierzcie sobie coś stosownego ;)

http://www.fashioner.pl/kapelusze_zima_2010

Obrazek

Obrazek

Obrazek
17.01.2010, 11:27

Katarzyna Borek projektantka

a co powiecie o toczkach?
Mam wrażenie, że znów wracają do łask, pełniąc jednocześnie funkcje biżuteryjne. Niekonwencjonalny dodatek, w czasie karnawału chyba mógłby się sprawdzić...
20.01.2010, 10:58

Magda F. Visual Sales Manager

Joanna Misztela:
zimą trzeba mieć coś na głowie ;))))

wybierzcie sobie coś stosownego ;)

http://www.fashioner.pl/kapelusze_zima_2010

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ja zdecydowanie wybieram ,futrzaka' bardzo gustowny i na pewno ciepły :)
20.01.2010, 11:05

ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...

Katarzyna Borek:
a co powiecie o toczkach?
Mam wrażenie, że znów wracają do łask, pełniąc jednocześnie funkcje biżuteryjne. Niekonwencjonalny dodatek, w czasie karnawału chyba mógłby się sprawdzić...
toczki jako ozdoba ok :)ale raczej nas nie ogrzeją ;)
20.01.2010, 16:19

ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...

Magda F.:
ja zdecydowanie wybieram ,futrzaka' bardzo gustowny i na pewno ciepły :)
:)
20.01.2010, 16:20

Magda F. Visual Sales Manager

czym spowodowany jest ten :)?
:)
20.01.2010, 17:53

Wyślij zaproszenie do