- 1
- 2
- Następna »
Temat: Kapelusze...
Co sądzicie o kapeluszach?Odchodzą w zapomnienie...?
Jakub
Świegot
Project Manager,
OnlineSolutions
stare dziadki je noszą :]jest w kraju u nas taki zwyczaj ze jak ktos ponizej 60 roku zycia ma kapelusz lub nie wystepuje w spektaklu teatralnym to jest błaznem.
moze to przez ta mentalnosc? albo brak nowoczesnych designow tej czesci garderoby o tym przeswiadcza?
Taaak...a jesli jeszcze prezentujesz sie w nim na ulicy niewielkiego miasteczka to nie ma wybacz.Niezauwazona nie przejdę;)...ale moze o to wlasnie chodzi...?
Ala
L.
charakteryzator/
specjalista od
leniuchowania:)
uwielbiam kapelusze!:)
Wioleta Lisowska Inspektor
jeśli jest odpowiednio dobrany to fajna sprawa;)
Joanna
B.
stylistka z pasją
...
Dołączam do grona wielbicielek kapeluszy i w ogóle różnych fantazyjnych nakryć głowy (uwielbiam furażerki) a to że się patrzą, gadają... a co mnie to obchodzi
Anna Grabowska Common Sense
Kuba Świegot:
jest w kraju u nas taki zwyczaj ze jak ktos ponizej 60 roku zycia ma kapelusz lub nie wystepuje w spektaklu teatralnym to jest błaznem.
to chyba faktycznie u was w kraju, bo u nas nie ma takich zahamowan :D. mam kilkanascie kapeluszy, ktore zakladam jak mi przyjdzie ochota, ale jak ktos mnie postrzega jako blazna to raczej nie z powodu nakrycia glowy ;).
poza tym sa takie miejsca, w ktorych nie wypada bywac bez kapelusza na glowie :).
Rafał Szanser Architekt
Chcialbym, zeby kobiety ponownie zaczely uzywac takich czesci ubioru jak kapelusze, jak cienkie rekawiczki, male damskie - na granicy koktajlowych - torebki. Zeby palace kobiety uzywaly papierosnic i nie uzywaly jednorazowych zapalniczek. Chcialbym jeszcze zeby one krytycznie spogladaly w lustro. Ukrywaly miejsca, gdzie Bozia zrobila im psikusa i eksponowaly to co jest w nich piekne. Troszeczke zboczylem z tematu. Kapelusze zawsze mi sie podobaly. Sam mam najwiekszy leb w rodzinie i po zalozeniu kapelusza troche groteskowow nim wygladam. Nic nie moge zrobic. A szkoda, bo chcialbym nosisc kapelusz!
Joanna
Misztela
projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...
Rafal Schanzer:nie wymienię co ja bym chciała jeśli chodzi o panów :PPP
Chcialbym, zeby kobiety ponownie zaczely uzywac takich czesci ubioru jak kapelusze, jak cienkie rekawiczki, male damskie - na granicy koktajlowych - torebki. Zeby palace kobiety uzywaly papierosnic i nie uzywaly jednorazowych zapalniczek. Chcialbym jeszcze zeby one krytycznie spogladaly w lustro. Ukrywaly miejsca, gdzie Bozia zrobila im psikusa i eksponowaly to co jest w nich piekne. Troszeczke zboczylem z tematu. Kapelusze zawsze mi sie podobaly. Sam mam najwiekszy leb w rodzinie i po zalozeniu kapelusza troche groteskowo
w nim wygladam. Nic nie moge zrobic. A szkoda, bo chcialbym nosisc kapelusz!
Joanna
Misztela
projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...
Sama noszę kapelusz jeden w stylu męskim, mam kilka kaszkietów, mam też dziergane na szydełku i piękny filcowy powojenny po ciotce :)
Rafał Szanser Architekt
nie wymienię co ja bym chciała jeśli chodzi o panów :PPP
Wymien prosze. Zdaje sobie sprawe ze tez nie jestesmy idealni,
zeby nie powiedziec, dalecy od idealow. :)
kocham, kocham, i jeszcze raz kocham, mam ich pół szafy, ale przyznaję, że od niedawna przestali się co poniektórzy patrzeć jak na zjawisko paranormalne.A dodają tyle uroku, kobiecości, tajemniczości..
Joanna
Misztela
projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...
Rafal Schanzer:
nie wymienię co ja bym chciała jeśli chodzi o panów :PPP
Wymien prosze. Zdaje sobie sprawe ze tez nie jestesmy idealni,
zeby nie powiedziec, dalecy od idealow. :)
to by była dłuuuuuuga lista ale na czele plasują się - sandały w mieście - NIE, białe skarpetki - NIE (chyba, że do stroju sportowego nie noszonego w mieście) moglibyście panowie nosić dobrze dopasowane garnitury, ładne krawaty, koszule na spinki, eleganckie płaszcze zamiast bamberskich kurteczek ściąganych na stopery z gumką, która wygląda jak poprzerywany makaronik, eleganckie skórkowe rękawiczki i kapelusze... Wełniane czapki ściśle przylegające do głowy zostawmy na stoki... ;) ale oczywiście każdy ma swoją estetykę
Rafał Szanser Architekt
to by była dłuuuuuuga lista ale na czele plasują się - sandały w mieście - NIE, białe skarpetki - NIE (chyba, że do stroju sportowego nie noszonego w mieście) moglibyście panowie nosić dobrze dopasowane garnitury, ładne krawaty, koszule na spinki, eleganckie płaszcze zamiast bamberskich kurteczek ściąganych na stopery z gumką, która wygląda jak poprzerywany makaronik, eleganckie skórkowe rękawiczki i kapelusze... Wełniane czapki ściśle przylegające do głowy zostawmy na stoki... ;) ale oczywiście każdy ma swoją estetykę
100% prawda! : )
Joanna
Misztela
projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...
zimą trzeba mieć coś na głowie ;))))wybierzcie sobie coś stosownego ;)
http://www.fashioner.pl/kapelusze_zima_2010
Katarzyna Borek projektantka
a co powiecie o toczkach?Mam wrażenie, że znów wracają do łask, pełniąc jednocześnie funkcje biżuteryjne. Niekonwencjonalny dodatek, w czasie karnawału chyba mógłby się sprawdzić...
Magda
F.
Visual Sales Manager
Joanna Misztela:
zimą trzeba mieć coś na głowie ;))))
wybierzcie sobie coś stosownego ;)
http://www.fashioner.pl/kapelusze_zima_2010
ja zdecydowanie wybieram ,futrzaka' bardzo gustowny i na pewno ciepły :)
Joanna
Misztela
projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...
Katarzyna Borek:toczki jako ozdoba ok :)ale raczej nas nie ogrzeją ;)
a co powiecie o toczkach?
Mam wrażenie, że znów wracają do łask, pełniąc jednocześnie funkcje biżuteryjne. Niekonwencjonalny dodatek, w czasie karnawału chyba mógłby się sprawdzić...
Joanna
Misztela
projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...
Magda F.:
ja zdecydowanie wybieram ,futrzaka' bardzo gustowny i na pewno ciepły :):)
Magda
F.
Visual Sales Manager