Temat: Microsoft Technology Summit 2008 vs Klopfer Holzhandel
Maciej Czerwiakowski:
Podpisuje się pod postem Andrzeja.
Żądasz od nas "wytycznych", których po prostu nie ma. Krzyk i pretensjonalny ton w niczym tu nie pomogą, ponieważ nikt nie jest Królem Salomonem, a każda taka sprawa (jeśli nie ma ugody) musi być rozwiązywana indywidualnie przez sąd, gdzie obie strony przedstawiają swoje racje i na ich podstawie i przy dużej dozie zdrowego rozsądku wyciągany jest wniosek: plagiat lub inspiracja.
nie żądam, a chciałam uzyska, a to jest różnica.
Nie dostałam i rozumiem, że tu sobie dyskutujemy mając własne odczucia i doświadczenia a nie prawne wytyczne. To ostatnie gdzie indziej. OK.
Nie mam pretensjonalnego tonu, to są twoje subiektywne odczucia. Tutaj nie ma dźwięku, więc nie wiesz jak intonuję myśli.
Napisałam drukowanymi literami, bo chciałam zaznaczyć to na czym najbardziej mi zależało. Zwrócić uwagę. (tutaj nie ma możliwości podkreślenia tekstu).
Maciej
Czerwiakowski
Senior designer @ HP
/ MCPD : Enterprise
Application Deve...
Małgorzata W.:
Nie dostałam i rozumiem, że tu sobie dyskutujemy mając własne odczucia i doświadczenia a nie prawne wytyczne. To ostatnie gdzie indziej. OK.
Może wyraziłem się niezbyt jasno: wytycznych prawnych nie ma. Na gruncie procesu udowadnia się (w oparciu o ekspertyzy specjalistów) czy coś było inspiracją czy plagiatem.
Nie mam pretensjonalnego tonu, to są twoje subiektywne odczucia. Tutaj nie ma dźwięku, więc nie wiesz jak intonuję myśli.
Ale jest bogata gramatyka języka polskiego, która w przypadku Twojej wypowiedzi wskazuje na pretensjonalny ton.
Napisałam drukowanymi literami, bo chciałam zaznaczyć to na czym najbardziej mi zależało. Zwrócić uwagę. (tutaj nie ma możliwości podkreślenia tekstu).
Może jestem internautą starej daty, ale jeszcze pamiętam co to jest Netykieta, która między innymi definiuje tekst pisany wielkimi literami jako krzyk. A jeśli brakuje Ci form ekspresji to pod okienkiem do wpisywania postów jest link: Jak dodać linki, zdjęcia itp.
I to by było na tyle z mojej strony, bo nie ma sensu ciągnąć dyskusji nie na temat.Maciej Czerwiakowski edytował(a) ten post dnia 22.06.08 o godzinie 20:14
Maciej Czerwiakowski:
Małgorzata W.:
Może wyraziłem się niezbyt jasno: wytycznych prawnych nie ma. Na gruncie procesu udowadnia się (w oparciu o ekspertyzy specjalistów) czy coś było inspiracją czy plagiatem.
Ale jest bogata gramatyka języka polskiego, która w przypadku Twojej wypowiedzi wskazuje na pretensjonalny ton.
Może jestem internautą starej daty, ale jeszcze pamiętam co to jest Netykieta, która między innymi definiuje tekst pisany wielkimi literami jako krzyk. A jeśli brakuje Ci form ekspresji to pod okienkiem do wpisywania postów jest link: Jak dodać linki, zdjęcia itp.
I to by było na tyle z mojej strony, bo nie ma sensu ciągnąć dyskusji nie na temat.Maciej Czerwiakowski edytował(a) ten post dnia 22.06.08 o godzinie 20:14
to trzeba było się powstrzymać od pretensjonalnych, ubogich w ekspresje wypowiedzi nie na temat Internauto Starej Daty.
Pozdrawiam sarkastycznie (żeby nie było wątpliwości).
Mariusz
Cieśla
Projektuję różne
rzeczy.
Piotr Kmita:
Moim zdaniem zdecydowany plagiat. Boli tym bardziej, że popełniony przez firmę związaną z MS - myślę, że na pewno mieli odpowiednio duże środki, aby opłacić jakiegoś dobrego projektanta.
Akurat Microsoft już nie takie rzeczy kradł i nic im nie zrobili... ;-)