Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
Temat: Marzenia.
Mówi się o nich, żeby nie mówić, bo się nie spełnią :).Ale sądzę, że to właśnie jedną z pierwszych czynności jaką powinniśmy wykonać na drodze do ich realizacji, to właśnie podzielenie się nim, odrzucając obawy, które są główną przyczyną niemówienia o nich - wizja wyśmiania.
Tak więc proponuję bardzo przyjemną zabawe, która na pewno przyniesie coś więcej niż tylko poprawienie humoru, lecz również bliższe poznanie siebie.
Wewnętrznie da to poczucie zrobienia jeszcze jednego małego kroku, który składał się bedzie na ich miliony w drodze ku szczytowi.
Dajmy sobie szansę, aby myśli przeobrazić w słowa, a czyn powstał z pisania, oraz otwarcie porozmawiajmy o chwilach, w których zdaliśmy sobie sprawę, że to coś stało się rzeczywistością.
Rozmawiajmy również o tym, że jednak może się nie ziścić - ale może to tylko obawa ?
To może ja zacznę. Jedno... ale z bardzo długiej listy, o której ciągle mam wrażenie, że za mało na niej miejsca :).
To główny cel, który już został wprawiony w ruch, i nie pozwolę, aby się zatrzymał - to marzenie, które się spełnia... to pragnienie urzeczywistniania się mojej listy życiowych celów :)
...
Hanna
Szenfeld
Key Account Manager,
Grupa Onet.pl S.A.
świetny temat:)Ja mówię głośno o moich marzeniach, dużo się już spełniło :kupić mieszkanie, podróżować, mieszkać w stolicy - a to wszystko spełniło się za pośrednictwem innego marzenia - mieć ciekawą pracę i otaczać się cudownymi ludźmi.
Teraz kolej na następne : zachować tak dobre relacje jakie mam dotychczas z ludzmi którzy znaczą dla mnie bardzo wiele oraz kupić większe mieszkania gdzieś pod Warszawą - no ale to plan na najbliższe kilka lat :)
Jest jeszcze wiele marzeń małych i mniejszych które się spełniły albo czekają w kolejce :)
Ilona
K.
Key Account Manager,
WPROST
Bardzo często słyszę, że ktoś nie wyjawi swoich planów, celów, marzeń, aby "nie zapeszać". A cóż to zapeszanie znaczy? Czy może raczej chodzi o strach, że kiedy coś nie wyjdzie nasz tytułowy marzyciel zostanie wyśmiany? Nie potrafię rozgryźć zapeszania. Dla mnie coś takiego po prostu nie istnieje.Uwielbiam mówić o swoich marzeniach. Im więcej o nich mówię, tym prędzej je realizuję. Dziwnym trafem wiele spraw układa się wtedy pomyślnie - ktoś usłyszał, że zamierzam zrobić to i to i po jakimś czasie dzwoni z informacją, że może mi w tym pomóc. Im więcej osób wie, tym większa szansa, że ktoś inny będzie miał możliwość skontaktować mnie z kimś, załatwić coś, ułatwić realizację.
I tak jednym z moich celów jest nawiązanie współpracy z firmą Unilever (pracuję w agencji promocyno-eventowej).
Chciałabym też zostać trenerką i szkolić ludzi z technik sprzedaży.
Założenie rodziny jest również moim celem i to jego realizacja cieszyć mnie będzie najbardziej;)
Marzeniami dzielić się będę systemem trójkowym - później napiszę inne, teraz Wasza kolej:-)
Moje marzenia sie systematycznie urzeczywistniaja!!!Jestem z tego dumny.... czerpie moc Wszechswiata i afirmuje a Wszechswiatowi pozostawiam do realizacji nie zastanawiajac sie jak to zrobi.... ;)
Postawilem Wszechswiatowi wysoko poprzeczke: domek w Nowej Zelandii...
juz mam projekt a teraz naplywajaca kasa sprawi ze bede mial domek... kasa naplywa, tak afirmuje i jak juz bede mial domek w NZ to od razu wam o tym napisze ;)
Grażyna
S.
Mała zmiana
odpowiada za dużą
różnicę.
Przez ostatnie dwa, trzy lata robiłam sobie listę rzeczy/celów (takich przyziemnych, codziennych) do zrealizowania. Patrzyłam z przyjemnością jak różnymi drogami się realizują. W tym roku nie mam takiej, listy... bo tego rodzaju rzeczy/cele realizują się same :-)))Moje największe marzenie - zobaczyć Ziemię z kosmosu :D I wiem, że z każdym rokiem jest ono coraz bardziej realne do spełnienia.
Kolejne marzenie to własna firma. Tutaj umysł ściera się z materią, ale mam nadzieją, że w końcu zaskoczy :)
Danuta
Mularczyk
(Panieńskie
Żytowiak)
Specjalista ds. HR
Temat idealny na każdą chwilę, ale dla mnie na tą obecną szczególnie...Poznałam Kogoś niezwykłego, pokochałam go i marzę o tym, żeby z nim być. Jest to pierwszy mężczyzna w moim życiu, któremu chciałabym urodzić dziecko. Pierwszy dla którego byłabym skłonna przeprowadzić się do innego kraju (bo On nie mieszka w Polsce).
Niestety On nie odwzajemnia moich uczuć, ale nie przeszkadza mi marzyć o nas razem i opowiadać o tym wszystkim bliskim i trochę mniej bliskim mi osobom :)
Czym byłoby życie bez marzeń i bez wiary w ich spełnienie :)
Marzenia naprawde sie realizuja... nalezy tylko afirmowac i wierzyc bez wachania w ich realizacje... i czekac pokornie a na pewno sie zrealizuja....Doswiadczam tego ;)
Kamila
Paluszak
ktoś kto lubi się
uśmiechać:)))
moje marzenie...hmm....jedno z nich to drewniany domek z kominkiem i tarasem, a tam wygodna kanapa na której spędzałabym poranki patrząc na pięknie wschodzące słońce:) czuję, że to marzenie nabiera rozpędu iii że wkrótce się urzeczywistni:)pozdrawiam wszystkich marzących i rozmarzonych;)
Każdy z nas znajduje sie w życiu się w punkcie, w którym wszystko jest nie tak jak powinno być, czyli nie tak jak chcesz Ty lub ja. Kiedy nic nie cieszy Cię, kiedy przeszłość cię dopada i teraźniejszością włada, zamknij oczy pomyśl, że świat jeszcze nie kończy się. . Nie wolno stanąć i poddać się być obojętnym gdzie los nas pchnie. Musimy mieć wyznaczony cel i wierzyć, że życie ma sens. Wówczas nic Cię nie powstrzyma a punkt, w którym się zatrzymasz nie będzie momentem zwątpienia, ale nowego odrodzenia.. Tylko czy kazdy wie jak odróznic cel od marzenia?Sa ludzie , ktorzy marza o podrózy dookoła świata, o pięknym domku bo tylko tego im brak do szczescia. Sa też ludzie , którym wystarcza hmm np kawa na tarasie o 5 rano w koszuli swojego faceta. Prawda ,ze mało ambitne? A jakże trudne do spełnienia :)
Gab
R.
burza z wichrami,
deszcz z
piorunami... w
poszukiwaniu s...
oj trzeba trzeba mówić o marzeniach! wszytko sie spelnia tylko trzeba dokladnie wiedziec czego sie chce:):)Temat: Marzenia.
No dobra powiem ze marze o tym by moc zalozyc wlasny zespol baletowy i dac ludzia przyjemnosc i satysfakcje z ukochanej pracyehh, moze kiedys wygram w totka i bedzie mnie stac na to marzenie, albo nie wiem co...
A ja mam tyle marzeń, co ograniczeń:(Temat: Marzenia.
no a ja mam marzeń, bez ograniczeń...Temat: Marzenia.
Mariusz K.:A to,
no a ja mam marzeń, bez ograniczeń...
ukłon podziwu;)
Dariusz
Żychliński
Certyfikowany
Doradca Finansowy
myśle ze wielu z Nas słyszało stwierdzenie..."marzenia są po to, aby je realizować"
pytanie ilu z Nas w to uwierzyło...problemy były są i będą, a marzenia sprawiaja ze nadal chce nam się żyć. Uważam również, iż marzenia dają najwięcej satysfakcji wtedy kiedy możemy się z kimś, najlepiej ukochaną osobą, nimi podzielić, lub realizować...
człowiek to zwierze stadne, można realizować marzenia dla siebie...pytanie tylko jak długo, gdyż w pewnym momencie chcielibyśmy sie komuś pochwalić, powiedzieć zobacz co osiągnałem, co udało mi sie zrobić...nie w sensie egoistycznym, tylko w sensie ludzkim...tak ze szczerego serca...badz jak niektorzy realizowac marzenia dla innych...jesli mamy dla kogo żyć dla kogo realizować marzenia, czego wiecej oprocz zdrowia potrzeba ???
po za tym moim egzystencjalnym wywodem nasuwa mi sie jeszcze jedna rzecz, mianowicie uwazam, że brakuje dzis ludzi ktorzy, potrafia cieszyc sie ze szczescia innych, cieszmy sie ze szczescia innych a inni beda cieszyc sie z nami :)
powodzenia i walczcie o swoje ;)Dariusz Żychliński edytował(a) ten post dnia 09.06.08 o godzinie 20:31
Mnie się marzą marzenia, które nie byłyby obciążone myślą "i tak nie dam rady ;/"
Teresa W. biolog,pedagog
Moim marzeniem jest praca z dziećmi, trwanie w dobrym zdrowiu,radość,ktora nigdy nie przemija i tyle optymizmu,by móc zarażac nim wszystkie napotkane osoby:)
Beata W. Być otwartym na ...
....Beata W. edytował(a) ten post dnia 25.03.11 o godzinie 16:36Temat: Marzenia.
Beata Wołczyńska:Bea:)
Marzenia ... :)
one się urzeczywistniają :)
ten kto marzy ... zawsze będzie szczęśliwy ...
"marzenia" to... niewymuszone pragnienia ... to cele które niosą dalej ... :) daleko ... np: pod Australię :)
Ja zawsze będę marzyć :)
jest tak jak piszesz - marzenia sie urzeczywistniaja i to szybciej niz sie nam wydaje :)
pod Australie ... a najlepiej Nowa Zelandie :)