Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: siła myśli

dzisiaj jechałam do pracy samochodem i bardzo się spieszyłam, żeby się nie spóźnić,
pomyślałam sobie, a jak nie dojadę bo będę miała wypadek ?!?
nie zdążyłąm do końca kontynuować tej głupiej myśli , gdy o mały włos nie uderzył mnie samochód z prawej strony.
30.04.2008, 16:15

Błażej Statuch Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...

Myśli według mnie pozostaną myślami, jeśli nie powstanie emocjonalna otoczka, która pozwoli "zasadzić" myśl, i skupić się na innej rzeczy, bez potrzeby drążąc coś nad czym już pomyśleliśmy :).

Być może i czysty zbieg okoliczności powiemy - ale zastanówmy się, co jest tym zbiegiem okoliczności, czy to właśnie nie wynik naszych myśli ?

Przypomnij sobie stan emocjonalny, w którym widziałaś chwilę, którą chcesz uniknąć, czyli pewnie niezbyt miła uwaga na temat spoźniania się, i przez to popsucie sobie całego dnia, tym bardziej, że jesteś wrażliwą osobą.

p.s. to właśnie przy wizualizacjach powinniśmy się skupiać na tych emocjach, np, słuchając w tym szczególnym momencie muzyki, która nam ułatwi tworzenie obrazów - aaj, jakie to słodkie, gdy aż się człowiek spoci za sprawą ciarek na plecach tak silnie wizualizuje :).

Pozdrawiam skalnego potworka ;)
30.04.2008, 19:46

konto usunięte

gdyby wszystkie mysli sie spelnialy bylby straszliwy balagan...
ale sa chwile pelne mocy, kiedy slowo i mysl "staja sie cialem"...
hej-)
1.05.2008, 21:18

konto usunięte

Często zdarza mi się , że o kimś myślę i 3 minuty później mam telefon od tej osoby... lub też mam sen i właściwie tematyka nie znaczenia tylko w trakcie dnia okazuje się , że spotykam osobę ze snu....albo ktoś mi coś o niej mówi... Jakkolwiek....wtedy myślę , żem wiedźma ; )))
1.05.2008, 22:45

Anna Majdak mgr filologii
germańskiej.
Uparcie i
optymistycznie
szuka...

Mirella M:
Jakkolwiek....wtedy myślę , żem wiedźma ; )))

hehehe :D to było dobre
Pozdrawiam
1.05.2008, 23:30

Agnieszka Adriana Mroczka Przyszłość to
zmiany..czas na
zmiany..

miewam często-gęsto podobnie jak Mirella :) ale jakoś nie sprawia mi to problemów
8.05.2008, 20:45

konto usunięte

ależ mi też nie przeszkadza! Ja to nawet żałuję, ze nie mogę sięgnąć jakoś tak ...głębiej czy cóś...; ))
Wiedźmy tego świata łączmy sie! ;)))hehe
8.05.2008, 23:17

konto usunięte

a czy to można zaliczyć do tego:
pewnego pięknego dnia miałem kolzję pod Toruniem, wg.policjantów moja wina, podpisałem mandat i powiedziałem na odchodne,żeby ich matka natura wynagrodziła ale nie w dzieciah. Po tygodniu wracając do Torunia w tym miejscu wpadly na siebie dwa radiowozy we mgle.
Inny przypadek, pewna osoba mi dokuczała w dzieciństwie dochodziło często do szarpaniny. Na koniec powiedziałem w myslach,żeby Cie szlagtrafił - zginął pod kołami kontenerowaca. Jest jeszcze parę innych przypadków ale może o tym poźniej.
10.05.2008, 19:11

konto usunięte

Marcin O.:
a czy to można zaliczyć do tego:
pewnego pięknego dnia miałem kolzję pod Toruniem, wg.policjantów moja wina, podpisałem mandat i powiedziałem na odchodne,żeby ich matka natura wynagrodziła ale nie w dzieciah. Po tygodniu wracając do Torunia w tym miejscu wpadly na siebie dwa radiowozy we mgle.
Inny przypadek, pewna osoba mi dokuczała w dzieciństwie dochodziło często do szarpaniny. Na koniec powiedziałem w myslach,żeby Cie szlagtrafił - zginął pod kołami kontenerowaca. Jest jeszcze parę innych przypadków ale może o tym poźniej.
Noooo wychodzi na to , ze Marcin to prawdziwy Wiedźmin!!
PS
Jakby co to ja Marcina lubię, uważam , ze jest przystojny inteligentny i żeby piyniendzy miał dużo to mu życze!...no eeee... ( dobrze było? dobrze? )
;)))) Pozdrawiam..
11.05.2008, 14:19

Beata W. Być otwartym na ...

Tak ... jak ... człowiek myśli ...

Myśli są potęgą!!!
14.07.2008, 09:02

Joanna R. szukam pracy

a najważniejsze to pozytywnie myślec bo negatywne myslenie ciągnie czarne chmury za sobą i prędzej czy pozniej będzie sie pojawiał jeden problem za drugim. Dlatego nie znosze pesymistów i ludzi ktorzy odpedzają mnie od planów i mojej drogi którą wybralam, a obecnie na niej nie jest dobrze. Najważniejsze dla mnei jest jak powie mi ktos "uwierz w siebie" pomaga znależć spoób na rozwiązanie problemu a nie szuka jeszcze dodatkowej dziury.
14.07.2008, 16:25

Robert K. mgr inż. elektryk;
pilnie szukam
ciekawej pracy

Mirella M:
ależ mi też nie przeszkadza! Ja to nawet żałuję, ze nie mogę sięgnąć jakoś tak ...głębiej czy cóś...; ))
Wiedźmy tego świata łączmy sie! ;)))hehe

A próbowałaś przepowiadać numery Totolotka? ;-)
16.07.2008, 11:19

Barbara Pieśkowska Myśl o tym, czego
chcesz, a nie o tym,
czego nie chcesz :-)

Dla wszystkich ze szczerego serca :-)

Niech moc będzie z Wami :-)Barbara Pieśkowska edytował(a) ten post dnia 01.08.08 o godzinie 12:25
1.08.2008, 12:24

konto usunięte

Myśli naprawdę mają niesamowitą moc, wiem to z doświadczenia i naprawdę- wizualizacja potrafi zdzialać cuda:)... Zresztą nie raz mówimy "nie kracz" lub "nie wywołuj wilka z lasu";)
4.08.2008, 21:54

Joanna R. szukam pracy

pisałam jako nastolatka opowiadania o sobie, o swoim życiu i powiem Wam szczerze, że było to bardziej jak zła rozgrywająca się akcja, opowiadania niezadowolonej z życia dziewczyny. Nie wiem czemu tak akurat postanowiłam pisać, może ze względu na nieodpowiednie relacje z rodzicami. DO dziś mam wrażenie że to tak wbiło się się w podświadomość, że faktycznie nie mam lekko teraz. Spaliłam zeszyty.
I chyba na nowo zacznę układać sobie życie pisząc. Zamiast odwrócić siłą podświadomości przeznaczenie w tym zeszycie, pisałam prawdę, która jeszcze mocniej się utrwaliła.

to od taka, taka słodka tajemnica...
9.08.2008, 10:08

Joanna R. szukam pracy

AGNIESZKA ADRIANA MROCZKA:
miewam często-gęsto podobnie jak Mirella :) ale jakoś nie sprawia mi to problemów

mi śnią się nawet filmy, ale spełniają się w późniejszym czasie.
9.08.2008, 10:12

chcesz, a nie o tym,

Ja zaczełam pisać pamiętnik z obecną datą czyli czas teraźniejszy jednak treścią jest to o czym marzę czyli spełnianie swoich marzeń.
9.08.2008, 11:41

Joanna R. szukam pracy

Barbara Pieśkowska:
Ja zaczełam pisać pamiętnik z obecną datą czyli czas teraźniejszy jednak treścią jest to o czym marzę czyli spełnianie swoich marzeń.

i to moim skromnym zdaniem najlepiej działa.
Jak się czyta posty o książce "Potęga podświadomości" to można śmiało wywnioskować, że właśnie o tak szczegółowe i przekonujące wizualizacje chodzi. Zajrzałam do tej książki i tak naprawdę nie przekonała mnie do kupna. Bo dla mnie to jest jasne, że tylko pozytywne myślenie nas dobrze nastawia do życia.

W końcu nie ma rzeczy niemożliwych
9.08.2008, 12:18

chcesz, a nie o tym,

Joanna Maria R.:
Barbara Pieśkowska:

i to moim skromnym zdaniem najlepiej działa.
Jak się czyta posty o książce "Potęga podświadomości" to można śmiało wywnioskować, że właśnie o tak szczegółowe i przekonujące wizualizacje chodzi. Zajrzałam do tej książki i tak naprawdę nie przekonała mnie do kupna. Bo dla mnie to jest jasne, że tylko pozytywne myślenie nas dobrze nastawia do życia.

W końcu nie ma rzeczy niemożliwych
:-)
Wielką radość i przyjemność sprawia mi pisanie tego pamiętnika.
Wczoraj jeszcze skończyłam projekt mieszkania tego mojego pierwszego z marzeń. Też jest to bardzo pomocne w wizualizacji. Po zamknięciu oczu wyobrażam sobie że jestem właśnie tam. Porozmieszczałam wszystkie meble i urządzenia :-) na planie tego mieszkania :-)
11.08.2008, 11:25

konto usunięte

Joanna Maria R.:
a najważniejsze to pozytywnie myślec bo negatywne myslenie ciągnie czarne chmury za sobą i prędzej czy pozniej będzie sie pojawiał jeden problem za drugim. Dlatego nie znosze pesymistów i ludzi ktorzy odpedzają mnie od planów i mojej drogi którą wybralam, a obecnie na niej nie jest dobrze. Najważniejsze dla mnei jest jak powie mi ktos "uwierz w siebie" pomaga znależć spoób na rozwiązanie problemu a nie szuka jeszcze dodatkowej dziury.

Ja też nie znoszę osób, które wszystko widzą w czarnych barwach, biadolą i narzekają, w ten sposób skutecznie podcinając górnolotne myśli i plany. Niestety moi bliscy należą do takiej grupy maruderów. Każdy ma swoje wizje życiowe, ja chce być szefem własnego życia, niestety przez jakieś bzdurne destrukcyjne działania ze strony "bliskich" nawet wielki optymista może podciąć sobie nogę.

Pozdrawiam.

Stefan.
11.08.2008, 12:30

Wyślij zaproszenie do