Kinga
B.
dziennikarka,
fascynatka radia,
filmu, fotografii
i...kos...
Temat: 1% waszego podatku - czy zdecydowaliście komu go dacie?
ciekawy pomysł na stronę.Pewnie temat 1% wróci niedługo. =)
Agata Ś. :)
Czy znacie jakąś organizację w naszym regionie, która wspiera edukację dzieci z biednych rodzin (takie "równe szanse"), albo jakies szczególne talenty dzieci ubogich, tudzież z innej beczki - organizację wspierającą osoby starsze?
Kinga
B.
dziennikarka,
fascynatka radia,
filmu, fotografii
i...kos...
Agata Ś.:
Czy znacie jakąś organizację w naszym regionie, która wspiera edukację dzieci z biednych rodzin (takie "równe szanse"), albo jakies szczególne talenty dzieci ubogich, tudzież z innej beczki - organizację wspierającą osoby starsze?
Stowarzyszenie Kulturalne j'ARTe? Zbieramy kaskę na kształcenie osób chcących robić dobre zdjęcia. =)
Najfajniejszą grupą były dzieciaki z wiejskich szkół. =)
Wojtek Gąska Przeterminowany
Ja tegorocznego procenta oddaję tu: http://fairplay.org.plj'ARTe był zaraz na drugim miejscu ;)
Pzdr.
Paweł Wolanin cosmo - samogon
Tak popatrzyłem na stronę Fair Play - a jak gdzieś zajrzę (od stowny ngo) to pierwsze na co zwracam uwagę to publikacja sprawozdań - merytorycznych i finansowych. A tu nic ... nie ma.
Kinga
B.
dziennikarka,
fascynatka radia,
filmu, fotografii
i...kos...
Paweł Wolanin:
Tak popatrzyłem na stronę Fair Play - a jak gdzieś zajrzę (od stowny ngo) to pierwsze na co zwracam uwagę to publikacja sprawozdań - merytorycznych i finansowych. A tu nic ... nie ma.
a czy organizacja pożytku nie ma obowiązku publikować swoich sprawozdań na stronie?
Paweł Wolanin cosmo - samogon
Nie ma przynajmniej na swojej - wystarczy wyłożyć w siedzibie i obowiązek spełniony ale ... "zwyczajowo" mogliby opublikować bo to wzmacnia ich przejrzystość jako organizacji spoęcznej.Inna sprawa to publikacja na stornie Ministerstwa - tam jest obowiążek, który nie wszyscy wykonują bo ... sankcje są znikome.
Tomasz
Witek
mieszkam na
podkarpaciu
Będę mało oryginalny i przekażę swoje 1% na Stowarzyszenie Kulturalne j'ARTe z Mielca =D
Krzysztof
Rokoszak
Doradca ds.
Ubezpieczeń i
Inwestycji AVIVA
Kinga B.:
Ciekawa jestem, jak wy mieleccy Internauci, goldenlajnowcy zadecydowaliście i czy w ogóle zadecydowaliście o jednym procencie waszego podatku?
Dlaczego zadecydowaliście lub nie?
Na jaką organizację postanowiliście dać i dlaczego?
Skąd wzięliście informacje o takiej organizacji?
Zapraszam do dyskusji =D
Myślę, że pora powrócić do tematu i jak co roku zweryfikować nasze preferencje...
Jaką z rodzimych instytucji proponujecie, polecacie bądź wybraliście?
Kinga
B.
dziennikarka,
fascynatka radia,
filmu, fotografii
i...kos...
http://www.facebook.com/jartemielec=D
Nie potrafię zaproponować innej organizacji. Potrzebujemy tych pieniędzy, żeby mieć środki wyjściowe do zdobywania pieniędzy na duże przedsięwzięcia typu impreza M4, żeby opłacić udział młodzieży w warsztatach artystycznych, które zostają w ich głowach całe życie!
Z 1% pieniądze możemy wydać na to, na co zwykle inni nie chcą dawać - na zapłacenie komuś, kto rozliczy projekt (papiery, papiery, papiery), na zapłacenie setek telefonów, któe wykonuje się, aby móc coś dobrze zorganizować.
Wy przekazujecie 1% my znajdujemy pozostałe 99% - myślę, że warto!
Stowarzyszenie Kultruralne j’ARTe
Nasz numer KRS: 0000215446
=))))))))))))
Tomasz
J.
Telekomunikacja
Polska S.A. -
Kierownik Salonu
Sprzedaży
ja co roku przekazuje na inne cele,raz jest to mieleckie schronisko dla zwierzat
innym razem podkarpackie hospicjum dla dzieci
a w tym roku przekazałęm na konto fundacji,
która pomaga w zakupie protez dla syna jednego z podparpackich pracownikow mojej firmy - wstyd sie przyznac, ale nazwa wyleciala mi z glowy