Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Radek J. Nauczyciel, trener
EFT

Temat: Ciekawe Książki o EFT i tappingu

Chyba jako ciekawostka.....

Obrazek

Czy czujesz czasami, że tracisz kontrolę nad swoim życiem i wyborami, jakie podejmujesz? Dostrzegasz, że jest Ci coraz trudniej zrezygnować z rzeczy, które niekoniecznie są dla Ciebie dobre? A może nie wyobrażasz już sobie wieczora bez rozluźniającego drinka?
Życie jest zbyt krótkie, by pozwalać używkom na odbieranie nam kontroli nad nim. Poznaj unikalny system odzyskiwania władzy nad swoimi wyborami opierający się na trzech technikach łączących ciało i umysł - NLP, EFT i TFT. Pozwolą one na podejmowanie w pełni świadomych wyborów i unikanie uzależnień - nie tylko od alkoholu. Wystarczy, że opukasz palcami kilka istotnych punktów na swoim ciele, a zakodujesz sobie limit spożycia alkoholu na dany wieczór. Twoja podświadomość uchroni Cię przed sięgnięciem po kolejne piwo, a Ty nie będziesz nawet odczuwał takiej potrzeby. Autor ukazuje także korzyści z ograniczania alkoholu, o których nie miałeś dotychczas pojęcia. Wszystkie one przedstawione są w formie inspirujących historii ludzi, którzy już zwyciężyli ze swoimi uzależnieniami. Poznasz także metody radzenia sobie ze stresem, bólem, traumami, gniewem i depresją za pomocą pobudzania punktów meridianowych w ciele. Czytelne ilustracje ułatwią skorzystanie z każdego z nich. Już nie musisz się wstydzić picia. Od teraz będzie to dla Ciebie w pełni kontrolowane i pozytywne doświadczenie.
7.06.2011, 13:44

Barbara Łukowiak Ekspert samorozwoju
i odchudzania,
trener osobisty,
pisar...

Obrazek

Witam serdecznie. Proponuję zupełnie darmową pozycję na temat EFT: „ EFT, czyli technika emocjonalnej wolności i jak ją wykorzystać do poprawy własnego życia”

Ebooka pobierzesz zupełnie za darmo tutaj: http://www.wszystkodlaciebie.pl/zaproszenia/eft/
2.02.2012, 13:05

Marek R. 2012 był najlepszym
rokiem w moim
życiu!

Obrazek

Brad Yates - Życzenie Czarnoksiężnika po polsku w księgarni Empik
http://www.empik.com/zyczenie-czarnoksieznika-czyli-op...

Tylko dla ŚWIADOMYCH I MĄDRYCH RODZICÓW

Rolą każdego rodzica jest przygotować dziecko, wyposażyć w pożądane umiejętności, cechy, aby umiało być odpowiedzialne za siebie i szczęśliwe we własnym dorosłym życiu. I ta książeczka jest właśnie o tym co ważne, a czego nie uczą nas w szkole. Pokazuje metodę, która w prosty sposób pomaga poradzić sobie z lękiem, gniewem, wstydem, strachem czy smutkiem.

Życzenie Czarnoksiężnika jest dla Twojego dziecka:

- jeśli chcesz, aby potrafiło poradzić sobie z emocjami w każdej sytuacji
- jeśli chcesz, aby znało swoje poczucie wartości
- jeśli pragniesz dla niego szczęśliwego dzieciństwa
- jeśli chcesz być mądrym i świadomym rodzicem

Metoda z książeczki wykorzystywana jest z powodzeniem od prawie 20 lat, efekty jej działania są spektakularne i jakże przydatne w codziennym życiu. EFT (Emotional Freedom Techniques), czyli Technika Emocjonalnej Wolności zadziwia prostotą, a jej skuteczność sprawdzają na sobie codziennie tysiące ludzi. Sprawdź, jak zadziała dla Ciebie.Marek R. edytował(a) ten post dnia 05.02.12 o godzinie 13:40
5.02.2012, 13:40

Gosia Kusz specjalista

Proszę mi poradzić która książkę wybrać:
1) Lars Mygind, Hanne Heilesen – EFT – rozwiązanie w zasięgu ręki.
2) Zapukaj po zdrowie - Benesch Horst
3) Podręcznik EFT Techniki Uzdrawiania Emocjonalnego - Kruczek-Schumacher Margarethe

Mam wszystkie darmowe skrypty z internetu i nie wiem czy w ogóle w tych książkach dowiem się coś jeszcze nowego niż to co juz mam i czy w ogole warto kupować.
20.03.2012, 17:55

Gosia Kusz:
Proszę mi poradzić która książkę wybrać:
1) Lars Mygind, Hanne Heilesen – EFT – rozwiązanie w zasięgu ręki.
2) Zapukaj po zdrowie - Benesch Horst
3) Podręcznik EFT Techniki Uzdrawiania Emocjonalnego - Kruczek-Schumacher Margarethe

Mam wszystkie darmowe skrypty z internetu i nie wiem czy w ogóle w tych książkach dowiem się coś jeszcze nowego niż to co juz mam i czy w ogole warto kupować.

Ja mogę polecic książki http://www.eft.net.pl/?page=11#ksia%C5%BCki%20wydane%2... - przejrzyj spisy treści i sama ocenisz :)
20.03.2012, 18:01

Magdalena Rąpalska Trener EFT, Reiki,
grafik komputerowy

Przeczytałam wszystko co jest dostępne w języku polskim o EFT i uważam, że najwięcej praktycznych wiadomości jest w tych dwóch pozycjach podanych przez Kubę.
20.03.2012, 20:03

Gosia Kusz specjalista

Dziękuje za odpowiedz, tak też zrobie, kupię te podane przez Kubę.
21.03.2012, 16:54

Marek R. 2012 był najlepszym
rokiem w moim
życiu!

Tylko jutro (27 marca), i tylko w księgarni Virtualo możesz dostać książkę Brada Yatesa za jedyne 4,99 zł: http://virtualo.pl/i99956/Marek R. edytował(a) ten post dnia 26.03.12 o godzinie 15:10
26.03.2012, 15:10

Kaja Mereska Student psychologii,
poszerzam wiedzę o
EFT

Magdalena Rąpalska:
Przeczytałam wszystko co jest dostępne w języku polskim o EFT i uważam, że najwięcej praktycznych wiadomości jest w tych dwóch pozycjach podanych przez Kubę.

Ale przecież Kuba zaproponował więcej niż 2 książki....
28.03.2012, 21:57

Kaja Mereska:
Magdalena Rąpalska:

Ale przecież Kuba zaproponował więcej niż 2 książki....

Nie, nie :) Miałem na myśli dokładnie dwie książki Gary'ego Craiga "EFT NA BÓL PLECÓW I KRĘGOSŁUPA"(tę przeczytałem) oraz "EFT W ZESPOLE STRESU POURAZOWEGO (PTSD)"(w łapach nie miałem, ale spis treści podobny).
30.03.2012, 07:38

Wyślij zaproszenie do