- 1
- 2
- Następna »
Przemysław
Komorowski
książka+społeczno
ść=nakanapie.pl
:-)
Temat: Spodek Lajt & Full
Ja, Marcin Gałęza (i nie tylko) chcielibyśmy lepszej integracji śląskiego półświatka webowego, mamy dla Wszystkich zainteresowanych propozycję.12.04, sobota - Lajt Spodek, bez prezentacji.
Umawiamy się w jakimś lokalu, siadamy i rozmawiamy. Oczywiście kto chce to w międzyczasie raczy się napojami i pokarmem ;)
Do ustalenia są miejsce i czas.
Jeżeli chodzi o miejsce, to nie chcę się wypowiadać, bo nie znam zbyt dobrze Katowic od tej strony.
Czas rozpoczęcie:
- Marcin proponuje przedział od 15 do 18.
Ustalając godzinę weźmy proszę pod uwagę komunikację miejską i fakt, że nie wszyscy będą z Katowic. Dlatego wydaje mi się, że 16-17 to będzie w sam raz, aby przyjechać i trochę posiedzieć.
Wszystkich chętnych prosimy o zgłaszanie propozycji co do czasu i miejsca.
26.04, sobota - proponujemy aby odbył się Spodek Full. Jeżeli nie będzie chętnych do prezentacji, to proponujemy Lajta ;)
Jest też propozycja do zapoczątkowania Katowickich spotkań Jelly. Ale to już raczej osobny wątek powinien być.
pozdrawiam
Marcin
Gałęza
Creative Lead / UI
Designer
Podpisuję się pod powyższym obiema rękami i nogami ;)
Tomasz
Kacała
E-Learning /
Internet /
Multimedia
To może tutaj podziękuję organizatorom za wczorajszy spodek, byłem po raz pierwszy, ale na pewno pojawię się na następnym;) miło było Was poznać;)i jestem za oczywiście za spodkiem Lajt;)
Mirosław
O.
spodek20.pl /
netbomb.pl
może od razu przejmiecie organizacje wszystkiego, a ja się zacznę wysypiać w soboty? :PCo do terminów to na razie nie mogę się wypowiedzieć, jak wrócę do domu to sprawdzę kalendarz. Zaczął się sezon rowerowy i prawie każdy weekend będę zajęty -> muszę sobie wpasować to pomiędzy ważne imprezy. Jeżeli chodzi o termin głównego -> to zostaje jeszcze dogadanie się z rondem.
Co do samej idei: to tak, tak jak to kiedyś zaczęliśmy z pierwszym liteSpodkiem -> tylko jakoś nie było okazji do zrobienia kontynuacji.
aha, możecie naleźć jakiś fajny lokal na lite? Jest coś z zakazem palenia? żeby nie trzeba było zakopywać ubrań po powrocie do domu. ;)
Marcin
Nowak
Digital Content
Manager, Information
Architect
Hehe rowerzystaJa też śmigam gdzie się da
Może wspomożesz nas w zebraniu do kupy w MMSilesia kilku najciekawszych miejscówek na rowery wokół naszej aglomeracji :) Może mapa, może interaktywny serwisik
Ja Jurę objeżdżam a Ty?
Boję się,że w tym roku ciężko będzie z braku czasu :(
Sorry za offtopic
Jestem za spodkiem lajt. Bardzo! Tym razem może ekipa MM będzie miała okazję zostać i porozmawiamy o lokalnych sprawach
Pozdro
Mirosław
O.
spodek20.pl /
netbomb.pl
Marcin Nowak:
Hehe rowerzysta
to chyba było widać na spodku :P
Może wspomożesz nas w zebraniu do kupy w MMSilesia kilku najciekawszych miejscówek na rowery wokół naszej aglomeracji :) Może mapa, może interaktywny serwisik
Niechętnie włączam się w darmowe wspieranie komercyjnych projektów. ;) ale zobaczymy na jakiej płaszczyźnie będzie można się porozumieć jak uruchomię nowy projekt ;)
Ja Jurę objeżdżam a Ty?
maj - tydzień po polskim wybrzeżu
lipiec - tydzień po holandii
sierpień - tydzień po jurze
Przemysław
Komorowski
książka+społeczno
ść=nakanapie.pl
Mirosław O.:
może od razu przejmiecie organizacje wszystkiego, a ja się zacznę wysypiać w soboty? :P
hehe, od lipca chętnie Cię wspomogę w miarę możliwości :)
No to, rzucajcie jakieś propozycje:
- lokal - też jestem za tym aby był dla niepalących, ewentualnie wydzielone części
- godzina
Mirosław
O.
spodek20.pl /
netbomb.pl
a może lite w tygodniu wieczorem? jakaś ankieta by się przydała ;) ja jestem dosyć elastyczny i większość godzin będzie mi pasowała.
Marcin
Nowak
Digital Content
Manager, Information
Architect
Niechętnie włączam się w darmowe wspieranie komercyjnych projektów. ;) ale zobaczymy na jakiej płaszczyźnie będzie można się porozumieć jak uruchomię nowy projekt ;)No to nie musi być wcale w MM. Tylko tak sobie myślę głośno
Ja pedałuję na Krym w lipcu
Pozdro
Przemysław
Komorowski
książka+społeczno
ść=nakanapie.pl
Mirosław O.:
a może lite w tygodniu wieczorem? jakaś ankieta by się przydała ;) ja jestem dosyć elastyczny i większość godzin będzie mi pasowała.
A ja w tygodniu jestem mało elastyczny ;)
Proponuję, aby trzymać się soboty - chodzi tu głównie o osoby pracujące.
Spodkiem 2.5 już się zajmujemy także spokojnie, ale dzięki wielkie za chęć pomocy, na pewno kogoś wykorzystamy do pomocy jak będzie taka potrzeba :)---
Co do liteSpodka to Archibar(tam gdzie był pierwszy lite) lub Garage(tam gdzie był SEO Meeting). Można go organizować co dwa tygodnie, najlepiej chyba w sobotę, start o 16nastej?
---
Jelly Śląskie, Mirek kiedyś zaproponował zrobić jakiś dzień pracujący u mnie, ja nie mam nic przeciwko :) Także do 10-15nastu* osób jestem w stanie pomieścić, do tego można dołączyć pizze na obiad + grilla na ogródku wieczorem.
*jakby doliczyć garaż to nawet z 20-30 :), nie wiem jedynie ile osób by potrzebowało stolik do pracy, bo ja laptopa trzymam i tak na kolanach/ziemi jak gdzieś pracuje.
Lokale z WiFi:
* Rondo Sztuki
* Pizza Hut
* Archibar
* Longman
* Zielone oczko
Innych nie znam
Mirosław
O.
spodek20.pl /
netbomb.pl
Marcin P.:
Jelly Śląskie, Mirek kiedyś zaproponował zrobić jakiś dzień pracujący u mnie, ja nie mam nic przeciwko :) Także do 10-15nastu* osób jestem w stanie pomieścić, do tego można dołączyć pizze na obiad + grilla na ogródku wieczorem.
Na raz czemu nie ;) ale ogólnie to wolałbym lokal w centrum - chyba, że ty będziesz serwował kawkę, ciastka, a potem jakiś obiadek :D
Zrobienie sobie kawy, herbaty dla nikogo chyba nie będzie problemem, jedyny minusik to to że mieszkam sam i mam jedynie 8 szklanek ;)W razie czego można po prostu zrobić zrzutkę po 15-25zł na moje konto, a ja zakupię plastiki, ciastka, kiełbaski, napoje, a to co zostanie doliczyło by się do pizzy.
Przemysław
Komorowski
książka+społeczno
ść=nakanapie.pl
Marcin P.:
Spodkiem 2.5 już się zajmujemy także spokojnie, ale dzięki wielkie za chęć pomocy, na pewno kogoś wykorzystamy do pomocy jak będzie taka potrzeba :)
---
hehe, to się śpieszcie, bo chętni są teraz a później o nich będzie coraz trudniej ;)
Co do liteSpodka to Archibar(tam gdzie był pierwszy lite) lub Garage(tam gdzie był SEO Meeting). Można go organizować co dwa tygodnie, najlepiej chyba w sobotę, start o 16nastej?
---
16 brzmi OK, ale Lajt byłby co 4 tygodnie, bo w grę jeszcze wchodzi Full ;) (no chyba, że Fulla nie będzie)
Mirosław
O.
spodek20.pl /
netbomb.pl
ano, jedno i drugie co miesiąc na zmianę co daje daje ogólnie spotkanie co 2 tygodnie ;)Temat: Spodek Lajt & Full
No i szafa gra, 12 kwietnia, godzina 16.00, Garage. Jakiś sprzeciw? :)
Przemysław
Komorowski
książka+społeczno
ść=nakanapie.pl
Marcin P.:
No i szafa gra, 12 kwietnia, godzina 16.00, Garage. Jakiś sprzeciw? :)
Jak z paleniem w klubie? Tutaj: http://www.clubbing.slask.pl/kluby263.html jest info, że czynny od 17.
No to 17nasta. Palić można, ale u nas naprawdę trudno znaleźć miejsce gdzie jest to zakazane. Chyba że liteSpodek będzie w Tychach albo Gliwicach.
Marcin
Gałęza
Creative Lead / UI
Designer
Jeśli o mnie chodzi to z tym Lajt w Garage fajny pomysł, mam tylko pytania dwa:- jest tam gdzie w miarę sensownie auto zostawić?
- czy stoliki są ustawne? tak żebyśmy nie zrobili kilku podgrup
Martwi mnie natomiast małe zainteresowanie postem :(. C'mon Panie i Panowie! Czyżby nikt na śląsku nie odczuwał potrzeby zacieśniania więzów w branży?
Proponuję aby Mirek jeśli nikt nie wyraża tu sprzeciwu puścił zaproszenie do członków grupy, być może to nam lepsza frekwencję nakręci.
- Jest, dużo miejsca- Są dwa albo trzy stoliki 8 osobowe, jak i sofy, w razie czego można połączyć
Marcin, mi się wydaje że większość czeka na gotowe. Będzie termin, będzie miejsce to chętni się znajdą.