Katarzyna Kozak redaktor internetu
Temat: przegląd roweru - gdzie?
Cześć :-)to znowu ja i tradycyjnie z pytaniem:
Możecie polecić jakies warsztaty/serwisy rowerowe, ktore robią przegląd rowerów przed sezonem? Znalazłam kilka w sieci, ale ceny przeglądów w cennikach różnią się (od 50 do 120 zł) i nie mam pojęcia , czego to dotyczy - wszyscy mówią, żeby pokazać rower, to oszacują. Problem jest tylko taki, że mieszkam na os. Oświecenia i dojazd np. na Zakopiankę mi się nie uśmiecha.
Gdzie Wy robicie przegląd? Z czyich usług jesteście zadowoleni?
(może w ten sposób znajdę kogoś nieopodal)
Z góry dziękuję i pozdrawiam. A jesli taki temat już jest, to prosze mi wybaczyć :-)
Piotr W. IT Crowd ;]
Kasia Kozak:
Cześć :-)
to znowu ja i tradycyjnie z pytaniem:
Możecie polecić jakies warsztaty/serwisy rowerowe, ktore robią przegląd rowerów przed sezonem?
Każdy serwis rowerowy Ci to zrobi. Ja jestem zadowlony z I-Sportu, ale od Ciebie to kawałek. Z drugiej strony patrząc, przyjedziesz przecież rowerem ;)
Pozdr,
p.
Madalińskiego... Pomysle... Dzieki Piotrek :-)
Paweł
B.
właściciel, Dental
Center
Mysle ze Bikershop na Czarnowiejskiej spokojnie da sobie rade z przegladem roweru ;)
Jarosław
Rafa
senior software
engineer, Motorola
Solutions Systems
Polska
Najbliżej ciebie ze znanych mi sklepów/serwisów rowerowych to będzie taki sklep (niestety nie pamietam jego nazwy) znajdujący się mniej więcej w połowie drogi między Mistrzejowicami a os. Kościuszkowskim, przy tej głownej ulicy po prawej stronie (jadąc od Mistrzejowic). Tam są takie pawilony, tuż przy przystanku autobusowym, m.in. rzuca się w oczy sklep z wyposażeniem łazienek, i w tych pawilonach jest też sklep rowerowy, całkiem niezły.A jeżeli nie musi być blisko, to poza wymienianymi tu już Ando na Madalińskiego (polecam, jeżeli chodzi o solidność roboty) i Bikershopem na Czarnowiejskiej (tam doświadczenia miałem różne) też sklep Sfera-Sport na rogu Kapelanki i Twardowskiego. Ostatnio tam z reguły serwisuję rower bo jest mi najbardziej po drodze. Robią w zasadzie porządnie, ale nierzadko trzeba ich przypilnować żeby o niczym nie zapomnieli... Ale ogólnie jestem z tego serwisu zadowolony.
Koszt podstawowego przeglądu roweru w zasadzie wszędzie jest w granicach 70-90 zł, natomiast jeżeli trzeba będzie np. wymieniać jakieś zużyte części, no to już nikt ci z góry nie powie bez obejrzenia roweru, ile to może kosztować...
Karolina
K.
Finance Manager -
HSBC
rzeczywiscie ten serwis na Andersa (?) jednak moze kawalek dalej - na rogu Aleji 29 i Wilenskiej: jeden z lepszych serowisow moim zdaniem :-)Podanego powyzej Sfera Sportu nie polecam - zamiast naprawic zepsuli, do robota trwala nie dosc ze dlugo, to jeszcze nie wiedzieli jak sie zabrac do rzeczy (owa rzecz zajela w cyclocentrum pol h).
Natomiast w okolicy Tesco polecam serwis na rogu Kobierzynskiej i Milkowskiego: WF Sport - sa fachowcami i sa elastyczni (da sie z nimi umowic telefonicznie na dana godzine i to respektuja)Karolina K. edytował(a) ten post dnia 27.03.08 o godzinie 20:21
Paweł W. Bank BPH, IT
polecam secesja, cyclo-centrum, ewentualnie serwis w bramie na ul. szlak:)
Jarosław
Rafa
senior software
engineer, Motorola
Solutions Systems
Polska
Karolina K.:
Podanego powyzej Sfera Sportu nie polecam - zamiast naprawic zepsuli, do robota trwala nie dosc ze dlugo, to jeszcze nie wiedzieli jak sie zabrac do rzeczy (owa rzecz zajela w cyclocentrum pol h).
Natomiast w okolicy Tesco polecam serwis na rogu Kobierzynskiej i Milkowskiego: WF Sport - sa fachowcami i sa elastyczni (da sie z nimi umowic telefonicznie na dana godzine i to respektuja)
Akurat ja mam z tymi dwoma serwisami dokladnie odwrotne doswiadczenia (pominawszy punktualnosc, bo w Sfera Sporcie fatycznie nie jest z tym dobrze) - i dlatego chociaz WF Sport mam pod samym nosem (mieszkam o przecznice dalej), to wole jechac do Sfera-Sportu...
o jejuuuu jesteście cudowni, dziekuje :-)Jarku, będę szukać serwisu najblizej mnie, dzieki wielkie :-)))
Jeśli to tylko przegląd i nasmarowanie, to mogę pomóc tak po prostu.Lubię grzebać w rowerach :)
Mam doświadczenia z serwisami secesji, na wileńskiej i na mogilskiej -> ale jakościowo przebił Pan prowadzący serwis/sklep na Czyżynach, do którego trafiłem kiedyś z ósemką zamiast koła wieczorem w piątek (awaria wystąpiła po centrowaniu na Wileńskiej, przy jeździe po asfalcie na plantach :/ ) przed sobotnim wypadem i jako jedyny ulitował się bo reszta dawała termin na poniedziałek (a to max 20 min pracy...).Jedynym problemem jest obłożenie tego serwisu w sezonie i na pełen przegląd trzeba w kolejce czekać ale w tym tygodniu już odebrałem rower i wszystko mam wypieszczone:) Związku z niemałym przebiegiem musiałem łańcuch i kasetę wymienić - na szczęście wymiana w kosztach przeglądu.
Podejście hobbistyczne sprawia, że tylko to miejsce mogę polecić.
Więcej informacji na stronie: http://cyklomaster.fm.interia.pl/
Marcin H. rewizor
Witam,szukam serwisu rowerowego gdzieś w okolicach, Podgórza, Kazimierza, Starego Miasta, który zrobiłby mini przegląd roweru i nasmarował co trzeba, tak do 30-40 zł?
Ja z kolei serdecznie polecam Maverick przy ul. Mogilskiej 97, jeśli chce się skorzystać z serwisu to trzeba się wcześniej umówić, ale są solidni :)http://www.maverick.net.pl/index.php?go=informacyjna&t...
Grzegorz
F.
Analityk Systemów
Biznesowych
Karolina L.:
Ja z kolei serdecznie polecam Maverick przy ul. Mogilskiej 97, jeśli chce się skorzystać z serwisu to trzeba się wcześniej umówić, ale są solidni :)
http://www.maverick.net.pl/index.php?go=informacyjna&t...
Ja również polecam Maverick. Przegląd kosztuje 100 zł, rower rozkręcają na najmniejsze części, smarują konserwują i w razie potrzeby wymieniają części (za nie oczywiście trzeba dopłacić, ale jest to wcześniej konsultowane telefonicznie). Po wszystkim rower jeździ jak nowy. No i z Oświecenia jest bardzo blisko.
Łukasz
C.
webthumbnail.org -
miniaturki stron
internetowych