Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Paweł Koralewski starszy programista,
wiem ile nie wiem

Temat: zapis strony html z assetami

Szukam gotowej klasy/skryptu, która zapisze na dysku stronę HTML o adresie podanym jako parametr. Zależy mi, aby zapisane zostały również wszelkie assety (skrypty, cssy, obrazki).

Skrypt ten będę chciał zmodyfikować, aby zapisywał obrazki, które pokazują się w LightBoxie.

A w ogóle to szukam skryptu, który zapisze mi aukcję z allegro oraz ofertę z otomoto :)
19.02.2012, 11:55

ale czemu akurat PHP? wget to potrafi
19.02.2012, 12:10

Wojciech Wendt Właściciel,
Netidea.pl

sprawdź to http://nilopc.net/php/web-scraper-2011-10-04.zip

skrypt pobiera elementy z innych stron więc a aukcjami nie powinno być problemu.
19.02.2012, 12:15

konto usunięte

Paweł Koralewski:
Szukam gotowej klasy/skryptu, która zapisze na dysku stronę HTML o adresie podanym jako parametr. Zależy mi, aby zapisane zostały również wszelkie assety (skrypty, cssy, obrazki).

Skrypt ten będę chciał zmodyfikować, aby zapisywał obrazki, które pokazują się w LightBoxie.

A w ogóle to szukam skryptu, który zapisze mi aukcję z allegro oraz ofertę z otomoto :)

Czyżbyś wygrał przetarg dla US na soft do inwigilacji userów na allegro? :D

Pobierz sobie cały kod strony:
$www = file_get_contents('alledrogo.pl');

Później wyrażeniem regularnym przeleć ten kod w poszukiwaniu linków w head - CSS, JS, img
i pobierz je następnie za pomocą np. CURL

dopasuj zmieniająć linki pod własne ustawienia, zapisz i masz gotowy zrzut działający na swoim serwerze.Dawid M. edytował(a) ten post dnia 19.02.12 o godzinie 13:15
19.02.2012, 13:05

wiem ile nie wiem

Przemysław R.:

wget nie pobierze obrazków, które są wyświetlane JSem
19.02.2012, 13:21

Paweł Koralewski:
Przemysław R.:

a skąd weźmiesz interpreter JS po stronie PHP?
19.02.2012, 13:25

wiem ile nie wiem

Przemysław R.:
Paweł Koralewski:
Przemysław R.:

Nie napisałem, że chcę robić to automatycznie. Linki dla Lightboxa czy innego skryptu wyświetlającego obrazki najczęściej już są w treści strony, trzeba je tylko wyłuskać. Ewentualnie dopytać serwer. Dla każdej strony (serwisu), którą chciałbym sobie zachowywać, zamierzam to przeanalizować ręcznie.
19.02.2012, 13:33

Paweł Koralewski:

Nie napisałem, że chcę robić to automatycznie. Linki dla Lightboxa czy innego skryptu wyświetlającego obrazki najczęściej już są w treści strony, trzeba je tylko wyłuskać. Ewentualnie dopytać serwer. Dla każdej strony (serwisu), którą chciałbym sobie zachowywać, zamierzam to przeanalizować ręcznie.

no to będzie działać do kolejnej zmiany - lipa trochę, wymaga ciągłego pilnowania
19.02.2012, 13:48

wiem ile nie wiem

Przemysław R.:

no to będzie działać do kolejnej zmiany - lipa trochę, wymaga ciągłego pilnowania

Co konstruktywnego wniosły Twoje wypowiedzi?

To było pytanie retoryczne, proszę nie odpowiadaj.

Mam nadzieję, że ktoś inny podpowie coś, czego będę mógł uźyć w tym konkretnym przypadku.
20.02.2012, 08:08

Paweł Koralewski:
Przemysław R.:

Co konstruktywnego wniosły Twoje wypowiedzi?

ale to jest konstruktywna odpowiedź, tyle że jej nie zrozumiałeś
każda zmiana po stronie serwera automatycznie wymusza zmianą w kodzie czegokolwiek co będzie ci pobierać dane - to fakt oczywisty

jeżeli chcesz mieć bardziej eleganckie rozwiązanie to automatyzuj przeglądarkę po stronie serwer, tyle że to też nie da 100% pewności że nie będziesz musiał poprawiać co jakiś czas

a co do reszty po co się obruszać na tak oczywiste fakty?
20.02.2012, 10:00

Wyślij zaproszenie do