- 1
- 2
- Następna »
Temat: Jakie platformy FOREXowe polecacie
Chciałbym zmienić bokera Forexowego i kieruję się z pytaniem do was z czego korzystacie i co mi polecacie :)
Józef
R.
"Wiedza usuwa dwóch
wrogów budowania
dobrobytu: ryzyko i
...
Michał Grzegorczyk:http://www.goldenline.pl/forum/1165554/platformy-trans...
http://www.goldenline.pl/forum/1867288/wybor-platformy...
http://www.goldenline.pl/forum/943/platforma
http://www.goldenline.pl/forum/18327/jestem-nowyjak-za...
Adam N. Inżynier, trader
Nie polecam Noble Market - non stop rekwotowania, nie można zawrzeć transakcji, chyba, że w nocy.
Konrad Jamor Forex Trader, BH FX
Zachęcam Cię do zapoznania się z naszą platformą.Depozyt już od 1tys $
Tu możesz zobaczyć spread
A w tej grupie pokazuje np kilka wejsc http://www.goldenline.pl/forum/forex-system
Od poniedziałku coś nowego wymyśle żeby pokazać za darmo jak można handlować
Marcin Tyski trader walutowy
Michał Grzegorczyk:Jednym z lepszych brokerów jest Dukascopy,osobiście jestem zadowolony ,więc polecam
Chciałbym zmienić bokera Forexowego i kieruję się z pytaniem do was z czego korzystacie i co mi polecacie :)
Robert S. Trade To Win
Włącz sobie maksymalne odchylenie od ceny przy zawieraniu transakcji w oknie zawierania transakcji i podaj liczbę np 30 na parach 5-cyforwych lub np 3 na parach 4 cyfrowych, problem zniknie automatycznie.Mają bardzo dokładne kwotowania stąd te rekwoty, ale tak naprawdę cena zmienia się o części dziesiętne.
Adam N.:
Nie polecam Noble Market - non stop rekwotowania, nie można zawrzeć transakcji, chyba, że w nocy.
Robert S. Trade To Win
Tak, tak Alior to jest typow ECN :)Jednym z jego dostawców płynności jest GFT, jeden z największych MM na świecie :)
Bartek Popko:
Michał Grzegorczyk:
Wiele zalezy od tego jakim kapitalem operujesz na Forex. W przypadku stosunkowo niewielkich kwot, np. kilka tysiecy wystarczy typowy MarketMaker. Z popularniejszych: AdmiralMarkets czy FxPro.
Dla powazniejszego handlu idealnym rozwiazaniem jest dostep do glownego rynku handlu walut czyli broker typu ECN. Tutaj napewno Dukascopy, FxPro (rachunek cTrader) w Polsce np. Alior ale sporo narzekania na niego.
Remi
Bruzek
Student, Uniwersytet
Marii
Curie-Skłodowskiej
w Lublinie
Robercie dobre dobreno ale zeby odrazy tak karty wykladac, heheheeh
Pracujemy nad depozytem w PLN i nad tym aby stać się najlepszym ECN w Polsce, szczegóły podam już na poczatku miesiaca
Dariusz
Licznerski
www.dariusz-liczners
ki.pl
Konrad J:
Pracujemy nad depozytem w PLN i nad tym aby stać się najlepszym ECN w Polsce, szczegóły podam już na poczatku miesiaca
Pracujcie, bo odnoszę wrażenie, że w Polsce nic ciekawego nie ma poza XTB (patrząc całościowo, język polski, PIT, depozyt, platforma itd.).
Adam K. ICT & Insurance
ja korzystam z xtb i nie narzekam na samą platformę - pewnie jestem mało wymagający :)no i doświadczenie mam małe, bo dopiero 4 rok (w realu rozpocząłem 2 rok obrotowy)
nie znalazłem oferty polskiego brokera, który miałby coś, co by mnie przekonało do przejścia (choć pewnie słabo szukałem)
Mariusz Z. DPO
plus500 :-) jesli nie wiesz jak sie do tego zabrac?Meta Trader jak najbardziej w polaczeniu z X-Trade Brokers! moim zdaniem bardzo dobra przejrzystosc i dostepnosc wskaźnikow analizy technicznej w polaczeniu z przejzystosia calego XTB.
Jak najbardziej sie zgadzam z Kolega ^ :
''nie znalazłem oferty polskiego brokera, który miałby coś, co by mnie przekonało do przejścia (choć pewnie słabo szukałem)''
Dariusz
Licznerski
www.dariusz-liczners
ki.pl
Adam K.:
nie znalazłem oferty polskiego brokera, który miałby coś, co by mnie przekonało do przejścia (choć pewnie słabo szukałem)
Właśnie trafiłem na Alior Trader. Wygląda dobrze póki co.
EDIT: Niestety niektóre rozwiązania interfejsu nie do zaakceptowania (niektóre lepsze niż na XTB). Na demo mi krzaki wyskoczyły. Musiałem zresetować zakładkę.Dariusz Licznerski edytował(a) ten post dnia 02.03.12 o godzinie 16:26
Adam K. ICT & Insurance
a czy jest jakiś broker ECN, który generuje PIT-8C i zgłasza do polskiego US informacje o zysku/stracie?
Dariusz
Licznerski
www.dariusz-liczners
ki.pl
Adam K.:
a czy jest jakiś broker ECN, który generuje PIT-8C i zgłasza do polskiego US informacje o zysku/stracie?
Dobre pytanie, ilu w ogóle takich jest co wystawiają PIT?
Adam K.:
ja korzystam z xtb i nie narzekam na samą platformę - pewnie jestem mało wymagający :)
no i doświadczenie mam małe, bo dopiero 4 rok (w realu rozpocząłem 2 rok obrotowy)
Panie Adamie jaki jest spread na edku i na kablu na XTB?
Adam K. ICT & Insurance
http://www.xtb.pl/regulacje/specyfikacja-instrumentow-...nie tylko edek i kabel
Arleta
Lewandowska
właściciel,
Multibrand
Witam , wiele osób szuka dobrego brokera ,platformy do inwestycji na forex czy giełdach światowych , ja bardzo sobie chwalę irlandzkiego brokera ma bardzo dobrą technicznie platformę -żadnych problemów nawet podczas podawania ważnych danych ekonomicznych ,przejrzyste superwykresy masa wskaźników i przydatnych narzędzi wiele interwałów czasowych ,ponad 6000 instrumentów dostępnych z jednego konta poza tym ważne -niskie stałe spready np. EUR/USD tylko 1 pips, indeksy DAX . FTSE 1 pips, WALL STREET 2 pipsy spreadu , Ropa 4 pipsy , ciekawą rzeczą jest fakt zwrotu części strat dla nowego klienta jeśli więcej straci niż zyska w ciągu pierwszych 2 m-cy od założenia konta ! nie ma minimum depozytu , nie ma żadnych prowizji ani opłat , ważne jest tez to że od zysków nie trzeba płacić podatku ( w IRL )nie ma tutaj lotów obstawia się wartość jednego pipsa(punktu) np. 1 , 10 ,100 euro lub inną stawkę za punkt-pips
szybkie wpłaty i wypłaty ,brak rekwotowań ,szybka realizacja zleceń,wersja mobilna
mam konto live dość długo i bardzo sobie chwalę dla mnie mega pozytyw ! :)
Józef
R.
"Wiedza usuwa dwóch
wrogów budowania
dobrobytu: ryzyko i
...
Arleta Lewandowska:Nie trzeba, jeśli mieszkasz, żyjesz i rozliczasz się w Irlandii. W Polsce tak dobrze nie ma, więc proszę tu nie wprowadzać w błąd.
ważne jest tez to że od zysków nie trzeba płacić podatku ( w IRL )