Adrian
Ścibor
Student, Państwowa
Wyższa Szkoła
Zawodowa w Krośnie
Temat: Dofinansowanie innowacyjnego pomysłu
Chciałbym się poradzić. Od pewnego czasu poszukuję firmy lub osoby prywatnej (jak również myslałem na dofinansowaniem), która wyłoży pieniążki na ciekawy pomysł internetowy. W internecie jako forum działamy od roku.Może opisze teraz sam pomysł:
Chcę stworzyć portal komputerowy. I pewnie sobie Państwo myślicie – kolejny? Po co? A no więc: Chodzi o "świadczenie usług" dla społeczeństwa. Z czym jest to związane tego oczywiście nie zdradzę. Nikt jeszcze w Polsce nie robi takich rzeczy w internecie na wielką skalę. Oczywiście testy podzespołów będą. Ale mój pomysł przede wszystkim opiera się na czymś innym. Nawet pclab czy inne wielkie portale tego nie robią. A ja sam osobiście nie widziałem nic a nic w polskim internecie. Odbiorcą tych usług byłyby osoby prywatne jak i firmy przede wszystkim. Czyli kilkadziesiąt milionów Polaków. I to bez względu na to czy są to rozbudowane czy jednoosobowe firmy. Z czasem na pewno zyskalibyśmy oglądalność, tym bardziej, że to nie jedyny mój pomysł. Kolejny pomysł jest powiązany z pierwszym. W Polsce też jeszcze nikt tego nie robi, ale za granica juz tak. Jednak jest to może kilkanaście (nie więcej niż 12 - tyle naliczyłem) specjalizujących się w tym firm.
Więcej nie chce zdradzać. Na początek potrzebowalibyśmy przynajmniej na zaprojektowanie portalu i wdrożenia moich pomysłów.
Słyszałem o dofinansowaniu z 8.1 wspieranie działalności gospodarczej w dziedzinie gospodarki elektronicznej oraz o kredycie technologicznym. Czy są jeszcze jakieś inne nieznane mi możliwe uzyskania drogi dotacji na ten pomysł? I jak to jest w przypadku kiedy chcemy komuś zlecić przebrnięcie przez te biurokratyczne przepisy, dużo to kosztuje? Obawiam się, że zanim połapię się w tych papierkach to zajmie mi sporo czasu.
Sebastian
Sadowski-Romanov
Prezes Zarządu |
ITRO - Twój Ekspert
w Eksporcie
Temat: Dofinansowanie innowacyjnego pomysłu
Polecam zgłosić się do Nowego Sącza do Miasteczka Multimedialnego tam mogą Panu pomóc.
Anna Ł. Kierownik Projektu