Reklama: Masz stronę WWW i nikt jej nie odwiedza , ZMIEŃ TO

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Wioleta S. Software Engineer at
Arrayjet Ltd

Temat: wiadomosci typu 'czy jest Pan zainteresowany'

Czesc

Czy czesto dostajecie maile ktorych tresc jest skierowana do 'Pana'? Jak reagujecie na takie wiadomosci? Pytam z ciekawosci. Powiem szczerze ze mnie one draznia. Wydaje mi sie, ze sprawdzenie plci odbiorcy i odpowiednia zmiana tekstu to minimum, nawet jesli ktos wysyla wiadomosci masowo. Co o tym myslicie?

Pozdrawiam
Wiola

(przepraszam za brak polskich znakow)
9.02.2012, 13:20

Olga Grabek Mobile Designer/UI
Developer

O tak, wiele się takich pojawia u mnie w skrzynce. Jak mam dobry humor to odpisuje Pani z działu HR, że wydaje mi się, że ciągle jestem jeszcze Panią, pomimo pracy w zawodzie zdominowanym przez mężczyzn ;)

W większości przypadków daje sobie jednak spokój i wychodzę z założenia, że skoro autorowi nie chciało się sprawidzić do koo pisze, to szkoda mojego czasu.
9.02.2012, 15:03

Artur Leśniewski Eurozet -
programista,
webdeveloper

Fakt zdarzały się takie przypadki że ja dostawałem ofertę i od jednej Pani z HR z nie uzupełnioną ofertą po czym mój kolega dostawał tą samą ofertę z tygodniowym opóźnieniem ale już uzupełnioną o np widełki finansowe. Więc widać że Panie z HR też się uczą na swoich błędach ...
9.02.2012, 15:54

Arrayjet Ltd

Artur Leśniewski:
Fakt zdarzały się takie przypadki że ja dostawałem ofertę i od jednej Pani z HR z nie uzupełnioną ofertą po czym mój kolega dostawał tą samą ofertę z tygodniowym opóźnieniem ale już uzupełnioną o np widełki finansowe. Więc widać że Panie z HR też się uczą na swoich błędach ...

hmm, chodzilo mi bardziej o oferty skierowane tekstem do Pana a wyslane do Pani. Plec nadawcy nie ma tu chyba znaczenia bo dostawalam takie maile i od kobiet i od mezczyzn pracujacych w HR.
15.02.2012, 00:58

programista,
webdeveloper

a mi ogólnie o HR
15.02.2012, 21:05

Krzysztof Eugeniusz Kotkowicz Freelancer,
Administrator
systemów
teleinformatycznych

Artur Leśniewski:
a mi ogólnie o HR

To może w ogóle porozmawiajmy o poszukiwaniu pracy, skoro tak radośnie rozszerzasz temat wątku?
23.02.2012, 10:31

programista,
webdeveloper

Krzysztof Eugeniusz Kotkowicz:
Artur Leśniewski:
a mi ogólnie o HR

To może w ogóle porozmawiajmy o poszukiwaniu pracy, skoro tak radośnie rozszerzasz temat wątku?

Myślę że Tobą nie mam o czym rozmawiać.
Jak na razie widzę Twoją osobę przez pryzmat VRM. Kojarzysz sprawę?
23.02.2012, 11:12

Magdalena Łach DB / DW / BI

w mojej skrzynce teraz już coraz mniej ofert pracy jest skierowanych do "Pana". Prawie zawsze odpisuję... jak mnie ktoś bardziej zdenerwuje, to bardziej zjadliwie:-) wydaje mi się, że "Magdalena" to wciąż imię żeńskie;-)
jeden pan z HR wysłał mi ofertę, a zaraz sprostowanie, że oferta jest skierowana do "Pani" :-) to mi sie spodobało:-)
kiedyś też dostałam info, gdzie połowa "Panów" była pozamieniana na "Panie" - widać było wtedy, że dziewczyna sie starała;-)

ale dostałam też kiedyś ofertę, w której
a) było chyba 8 wystąpień "Pan" - to już wystarcza do tego, żeby mnie zirytować
b) był mix pol-ang, w punkcie "oferujemy" była lista obowiązków :]
c) oferta była skierowana na TL w moim byłym zespole (poprzednia firma), zonk polegał na tym, że tą samą ofertę dostały osoby, które wciąż są w tym zespole:] (a odkąd zewnętrzne firmy szukają kandydatów wewnątrz firmy?)

czyli po prostu ctrl+c, ctrl+v, bez sprawdzenia nawet mojego profilu... to chyba się już spam nazywa...Magdalena Ł edytował(a) ten post dnia 23.02.12 o godzinie 11:29
23.02.2012, 11:17

Magdalena Łach DB / DW / BI

Artur Leśniewski:
Krzysztof Eugeniusz Kotkowicz:
Artur Leśniewski:
a mi ogólnie o HR

Myślę że Tobą nie mam o czym rozmawiać.
Jak na razie widzę Twoją osobę przez pryzmat VRM. Kojarzysz sprawę?

Panowie, idzcie się kłucić gdzieś indziej. to nie jest temat tego wątku
23.02.2012, 11:18

Arrayjet Ltd

Magdalena Łach:

Panowie, idzcie się kłucić gdzieś indziej. to nie jest temat tego wątku

dokladnie! dziekuje :)
6.03.2012, 10:03

wcale mnie to nie złości :) czasem napiszę, że co prawda Panem nie jestem, ale mogę pomóc :)
to nie jest drażniące :) można przywyknąć :)
6.03.2012, 10:23

Bartłomiej Bielawa Administrator Sieci
i Systemów
Operacyjnych

Ja mam wrażenie, że część ludzi z HR wysyła oferty "na pałę".
Nie patrzą ani do kogo ani jakie ma kwalifikacje, patrzą tylko na branżę.

Nie raz dostałem oferty z błędnymi wymaganiami jak np "zajomość Aktiv Directory" albo dla developera a jestem adminem.
Nie wiem jak ktoś kto by poświęcił 5 min na przeczytanie tego co mam w profilu mógłby uznać mnie za developera.
24.03.2012, 08:18

Wyślij zaproszenie do