Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Grzegorz Szyszka Koń pociągowy

Temat: Regionalny portal wasze szczere opinie.

INHO powinieneś pójść w turystyczną wersję portalu, domena do tego jest idealnie dopasowana. Na Twoim miejscu po czasie nie wahałbym się zacząć rozmawiać ze slaskie.pl w sprawie współpracy...
Mógłbyś dodać serwisy dla turystów zamiast powielać funkcje slaskie.pl :)
PS. Grafikę trzeba zmienić, kolory województwa jak najbardziej wskazane :)
7.02.2012, 23:51

Piotr L. • Weź Mnie •

http://trojmiasto.pl - ucz się od najlepszych :)
7.02.2012, 23:59

Waldemar Brachman One Man Army ;)

Ja myślę, że te konopie to niegłupi pomysł. Uzdatnianie spirytusu przemysłowego też ciekawe, a do tego karalność mała. Tylko kasę na rodzinę wypierz.

"Portal" można uczcić minutą ciszy. Jak miałem naście lat to też mi się marzyło zrobić "portal" (lokalny oczywiście co by się z motyką na słońce nie rzucić) i efekty mojej pracy wyglądały podobnie do Twoich ;) tylko Internet był ciut inny.
8.02.2012, 01:22

Michał Giża Student,
administrator,
wkrótce dziennikarz
:)

Dziękuje wszystkim za opinie nawet te niepochlebne one mnie tylko wzmacniają psychicznie.

Pomysły z naszą ekipą mamy bardzo dobre wiele rzeczy wymaga dopracowania bądź zmiany, aczkolwiek z pewnością o Nas jeszcze dużo usłyszycie.

Pozdrawiam wszystkich
9.02.2012, 12:17

Joanna Ziętara Szkolę z pasją :)

Michał,
mimo, iż w ostatnim swoim poście chyba zamknąłeś wątek ;), pozwolę sobie także zabrać głos.

Rzeczywiście, graficznie jest mega słabo - skoro masz plan zawojować tym rynek, musisz zainwestować w profesjonalnego dizajnera ;)!

Druga sprawa - dla kogo robisz ten serwis? Jaką grupę docelowo chcesz oczarować? Bez odpowiedzi na to pytanie nie ma sensu zaczynać.

Widzę natomiast spory potencjał samego pomysłu. Nie zgadzam się, że zobaczslaskie.pl nie ma szans ze slaskie.pl - ta druga to typowy serwis rządowy, mnóstwo nikomu nie potrzebnych informacji, jakieś sejmiki i inne biurokratyczne bebloty ;). Natomiast zobaczslaskie.pl mogłoby - zgodnie z sugestiami w/w - promować region turystycznie. Jest już zalążek - galerie z miast i miasteczek oraz panoramy. Moim zdaniem zdecydowanie powinieneś trzymać się tej drogi.

Niestety, w obecnych czasach nie da się pójść w sieci na skróty i przyoszczędzić na jakości... Popraw grafikę, przemyśl grupę docelową i... powodzenia!
12.02.2012, 20:12

Gabriel Daniel przedsiębiorca

I tu się zgodzę z Joanno i nie tylko dla tego że jest kobietą :):)
13.02.2012, 00:51

Roman Zając Sprzedaż B2B/B2C od
1993r.
Pośrednictwo w
Imporcie

Joanna Ziętara:
ta druga to typowy serwis rządowy, mnóstwo nikomu nie potrzebnych informacji, jakieś sejmiki i inne biurokratyczne bebloty ;).
A tu się z koleżanką nie zgodzę. Z tym biurokratycznym bełkotem jest tak - np. w sprawozdaniu z posiedzenia Rady Miasta lub Gminy są zawarte informacje o planowanych wydatkach zanim to one wejdą w tryb przetargowy i ukażą się w zamówieniach publicznych. Więc warto śledzić gdzie można zarobić:)
13.02.2012, 01:28

I dla tego Joanna napisała
"Druga sprawa - dla kogo robisz ten serwis? Jaką grupę docelowo chcesz oczarować? Bez odpowiedzi na to pytanie nie ma sensu zaczynać."
13.02.2012, 12:07

Joanna Ziętara Szkolę z pasją :)

Roman Zając:
Joanna Ziętara:
ta druga to typowy serwis rządowy, mnóstwo nikomu nie potrzebnych informacji, jakieś sejmiki i inne biurokratyczne bebloty ;).
A tu się z koleżanką nie zgodzę. Z tym biurokratycznym bełkotem jest tak - np. w sprawozdaniu z posiedzenia Rady Miasta lub Gminy są zawarte informacje o planowanych wydatkach zanim to one wejdą w tryb przetargowy i ukażą się w zamówieniach publicznych. Więc warto śledzić gdzie można zarobić:)

Hah, spodziewałam się, że ktoś nie zgodzi się z "beblotami" ;). Roman, chodziło mi tylko o to, że "zwykły" człowiek tworzący portal o swoim regionie raczej nie będzie się skupiał na zagadnieniach administracyjnych.

Gabriel, dziękuję za wsparcie ;).
13.02.2012, 18:37

Dariusz G. PM z zamiłowania.
Wredny bywam :).

Joanna Ziętara:

Hah, spodziewałam się, że ktoś nie zgodzi się z "beblotami" ;). Roman, chodziło mi tylko o to, że "zwykły" człowiek tworzący portal o swoim regionie raczej nie będzie się skupiał na zagadnieniach administracyjnych.

Zwykły człowiek będzie się skupiał na wszystkim co zapewni break even lub promocję za friko. A do tej kategorii należą urzędowe ogłoszenia. Niezwykły będzie robił dla ideii.
13.02.2012, 22:11

Łukasz W. Specjalista ds.
marketingu, PR,
Pryzmat Sp.z o.o.

Piotr L.:
http://trojmiasto.pl - ucz się od najlepszych :)

Proooosze Cie, wygląda jak Onet...
EDIT: Po głębszym porównaniu stwierdzam, że to PLAGIAT !

Jeśli już to http://wroclaw.pl
choć http://www.slaskie.pl/ też niezły, naciapany, ale jakoś wpada w oko,
kolory dają rade :)

Sorry za offtop, ale kolega poprosił w pierwszym poście o szczere opinie,
to je dostał... w sumie nic dodać nic ująć.

Plus za ambicje i wole walki, ale jak wszyscy dobrze wiemy to za mało.Łukasz Wypiórczyk edytował(a) ten post dnia 14.02.12 o godzinie 01:38
14.02.2012, 01:36

Marek S. 511-808-851

Piotr L.:
http://trojmiasto.pl - ucz się od najlepszych :
piszesz o nieudacznikach życiowych ?
14.02.2012, 02:36

Piotr L. • Weź Mnie •

Łukasz Wypiórczyk:

o ile dobrze pamiętam to trojmiasto.pl znalazłem się w topce zeszłorocznego (lub wcześniejszego) zestawienia najbardzie popularnych portali informacyjnych w PL i jest w ścisłej czołówce portali regionalnych...
Moja wypowiedź nie tyczyła się wyglądu bo to jeden z miej istotnych elementów, chodziło o samą droge rozwoju i startowanie od zera do tego co widac teraz :)

Dla ścisłości:
http://www.wroclaw.pl - nie jest portalem komercyjnym.
http://www.slaskie.pl/ - nie jest portalem komercyjnym.
Porale miejskie i pozostałe cuda zarządów, rzadów i te pe to ina liga :)
Marek S.:
piszesz o nieudacznikach życiowych ?

nie wiem kogo masz na myśli i co Ci te osoby zrobiły że masz takie zdanie, ale raczej nie piszemy o tych samych osobach :)
14.02.2012, 03:45

Roman Zając Sprzedaż B2B/B2C od
1993r.
Pośrednictwo w
Imporcie

Joanna Ziętara:
Spoko :)
Dla mnie stronka wygląda bez czytania, pierwsze skojarzenie- nieruchomości na sprzedaż ;)Roman Zając edytował(a) ten post dnia 14.02.12 o godzinie 08:59
14.02.2012, 08:56

OOOO a teraz mogę się zgodzić z Romanem :)
14.02.2012, 14:35

Reklama: Szklarz Wrocław

Wyślij zaproszenie do