Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin
Temat zamknięty.

Próby

Próby

konto usunięte

Temat: Próby

Witam. Jestem dziewczyną i mam problem. Problem ten chyba zaczął się od maja tamtego roku. Chciałam popełnić samobójstwo. Dlaczego? Miałam dość rodziców, miałam dość siebie: czuję że jestem beznadziejna zawsze, nie mam planów na przyszłość, wszystko robię na odwal, czasem zdarza mi się płakać, czasem czuje jakieś poczucie winy, czuje że nie pasuję do życia, że z czasem i tak ze sobą skończę, potrafię zrobić sobie krzywdę. Wczoraj znów połknęłam kilkanaście tabletek, ale sama zmusiłam się do wymiotów. Najgorzej że czuję że nie zasługuję na moją partnerkę chociaż wiem że mnie kocha. Często nie mam na nic ochoty, mam mało znajomych i czasem chcę zostać sama, odłączam się od ludzi, chociaż teraz już mniej. Często czuje że nie mam w sobie życia i pozostało mi tylko umrzeć. Mogę teraz myśleć o samobójstwie, ale niczego nie zrobię, bo się boję. Cały czas powtarzam sobie że jakoś to wszystko zmienie, ale jednak co kilka miesięcy to do mnie wraca, jakiś czas jest dobrze a zaraz znów źle.
6.02.2012, 23:13

Beata Rzepka Coach Kariery,
Trener

Ja też jestem dziewczyną. I pytam: czego od nas oczekujesz?
6.02.2012, 23:16

kierunek: psycholog.
6.02.2012, 23:19

Gośka J. Certyfikowany
Instruktor BLS/AED.
Strzelec-Klub
Żołnierzy...

Hyonowefa Hyojkdsbd:
Witam. Jestem dziewczyną i mam problem. Problem ten chyba zaczął się od maja tamtego roku. Chciałam popełnić samobójstwo.

Co się wtedy stało?
6.02.2012, 23:41

konto usunięte

Gośka J.:
Hyonowefa Hyojkdsbd:
Witam. Jestem dziewczyną i mam problem. Problem ten chyba zaczął się od maja tamtego roku. Chciałam popełnić samobójstwo.

Co się wtedy stało?

Znaczy wtedy jakby wszystkie dotychczasowe cierpienia ze mnie schodziły.
Hm, spróbuję teraz znów sie podnieśc, nie myśleć o tym co było, a jeśli to nie pomoże to może spróbuję skontaktować się z mamą i jej to opowiem i może coś z tym zrobi. Chociaż ona wie że w tamtym roku przedawkowałam tabletki i że ostatnio brałam Deprim, niby powiedziała o tym w Opiece Społecznej, miałam rozmowe w szkole z pedagog i moim tatą, ale to był raczej temat o tym że mój tata nadużywa alkoholu i to też mnie właśnie boli.
6.02.2012, 23:59

Rafał Winnicki PKO BP Departament
Restrukturyzacji i
Windykacji Klienta
...

Hyonowefa Hyojkdsbd:

To o czym piszesz to nie są już "tylko" myśli samobójcze to są już próby..... n fajnie jeżeli chcesz z nami tu popisać, ale jeszcze fajniej gdybyś poszła do stacjonarnego psychologa na wypadek gdyby było bardzo źle - można sobie pomóc lekami, ustabilizować stan i wtedy brać się za terapię.... bo tak to trochę chodzenie po linie bez asekuracji....
Trzymaj się,
RaV
7.02.2012, 08:08

Małgorzata Andres Żywiołu nie da
się przewidzieć
....jestem
żywiołem .

Skoro napisałaś to oznacza, że chcesz coś z tym zrobić, że w ogóle zauważasz problem .
Brak chęci do życia i do czegokolwiek może być spowodowany depresją.
Proponuję wizytę u lekarza, skoro powiedziałaś już A, to i na B z pewnością Cie stać.
Życie jest zbyt cennym darem, żeby po prostu je zmarnować, rozejrzyj się wokoło ile jest cierpienia, chorób, ilu ludzi niepełnosprawnych musi pokonać bariery, szczególnie te związane z akceptacją w środowisku . Oni walczą mimo wszystko, więc i Ty zawalcz z samą sobą o własne życie :)
8.02.2012, 12:38
Temat zamknięty.

Wyślij zaproszenie do