- 1
- 2
- Następna »
Robert S. Trade To Win
Temat: EURUSD
Gdzieś nam zniknął z grupy poprzedni temat EURUSD. Dlatego zakładam nowy.Daleki obecnie jestem od jakiś katastroficznych wizji co do EURUSD ale faktem jest, że kilka dużych opcji z targetem w okolicach 0.9800-1.0000 na koniec marca 2012 od około dwóch tygodni wisi na rynku.
Reanimacja Grecji trwa, chyba coraz mniej osób ma złudzenie, że da się ją jeszcze uratować tak naprawdę. Oczywiście podtrzymywać przy życiu można, tylko jak jeszcze długo i jakim kosztem, zwłaszcza, że Grecy chcą zachować minimalny standard życia wyższy niż mamy w PL lub jest w Portugalii i to wszystko za nie swoje pieniądze oczywiście.
Może tym razem jakaś głębsza korekta na EURUSD właśnie się rozpoczęła.
Od rana pozycja S. Wejście opisałem na moim profilu na Twitterze ok 10.00.Robert S. edytował(a) ten post dnia 06.02.12 o godzinie 11:57
Anna
Dąbrowska
FEEL NOTHING BUT
VICTORY
No właśnie Panie Moderatorze, gdzie się podział wątek EUR/USD, mój autorski wątek z którego jestem tak dumna. :)Anna Dąbrowska edytował(a) ten post dnia 06.02.12 o godzinie 14:47
Michał Maksimczuk fx, gpw, towary
Jeszcze ostatnio ruch do góry, przymykający lukę z niedzieli na poniedziałek. Cały czas jesteśmy w kanale, nie ma silnych impulsów aby wyjść ponad 1.32, wiec znowu w kierunku 1.30 idziemy.Średnie na godzinnym interwale już ładnie wygładzone, idealne aby jakiś mocniejszy ruch poczynić. JAkieś info gorsze dla euro i jedziemy na południe.
Michał M.:
Jeszcze ostatnio ruch do góry, przymykający lukę z niedzieli na poniedziałek. Cały czas jesteśmy w kanale, nie ma silnych impulsów aby wyjść ponad 1.32, wiec znowu w kierunku 1.30 idziemy.
Średnie na godzinnym interwale już ładnie wygładzone, idealne aby jakiś mocniejszy ruch poczynić. JAkieś info gorsze dla euro i jedziemy na południe.
W związku z Grecją mamy przyspieszone spotkanie. Rynek dziwnie mocny do tego odwrócony RGR widzę, ja jestem poza rynkiem. Czekam, aż się wyklaruje sytuacja. :)
No i kurs górą wyszedł! :) Znowu pod 1.32.
Kamil
Szeremet
Trader, Uk
Innovative Financial
Designs Ltd.
EUR/USD jest ciągle w trendzie spadkowy (rozpoczął się on około października 2011) i najniższy punkt osiągnął około 13 stycznia 2012. To co obecnie dzieje się na tej parze to korekta tego trendu. Spodziewajmy się dojścia ceny do poziomu około 1.3630, a później początek spadków do poziomu ze stycznia, albo jeszcze niżej. Tak mówi Fibonacci ;)
Adam K. ICT & Insurance
Kamil Szeremet:
[...]Spodziewajmy się dojścia ceny do poziomu około 1.3630, a później początek spadków do poziomu ze stycznia, albo jeszcze niżej. Tak mówi Fibonacci ;)
Fibonacci znowu troszkę "nakłamał" :)
teraz FED powie "jak żyć"
Józef
R.
"Wiedza usuwa dwóch
wrogów budowania
dobrobytu: ryzyko i
...
Adam K.:Kogo nakłamał to nakłamał ;-)
Fibonacci znowu troszkę "nakłamał" :)
teraz FED powie "jak żyć"

Adam K. ICT & Insurance
w każdym razie w tym tygodniu będzie kilka fundamentów, które powinny być pretekstem do bardziej intensywnego ruchu
Łukasz
Fijołek
FOREX Trader,
inwestor
indywidualny,
analityk finansowy
Czyżby kolejny impuls spadkowy się właśnie rozpoczął %-)) ?
Szymon
K.
Daytrader, Forex,
Gracz Giełdowy,
Właściciel firmy
Łukasz Fijołek:
Czyżby kolejny impuls spadkowy się właśnie rozpoczął %-)) ?
ja trzymam sell
Łukasz
Fijołek
FOREX Trader,
inwestor
indywidualny,
analityk finansowy
A jednak - rozpoczął się %-)) Dobre 80 pips zaksięgowane...
Tomasz
Sokołowski
Forex, eBay,
www.sq-investments.b
logspot.com
buy @1,3038 SL@1.3030
Łukasz
Fijołek
FOREX Trader,
inwestor
indywidualny,
analityk finansowy
Adam K. ICT & Insurance
aż miło popatrzeć :)
Franek
Byk
specjalista ds.
finansów, Trader
Forex, Giełdy
Adam K.:
jeszcze lepiej byc po odpowiedniej stronie :)
Adam K. ICT & Insurance
Franek Byk:
Adam K.:
jeszcze lepiej byc po odpowiedniej stronie :)
no nie patrzyłem aby patrzeć :)
Jakub
Mamak
Boss EC, Miejskie
Przedsiębiorstwo
Energetyki Cieplnej
S....
1.3145 faktycznie odpoczynek czy polecimy już dziś do 1.3100?:)
Jakub
Mamak
Boss EC, Miejskie
Przedsiębiorstwo
Energetyki Cieplnej
S....
1.31000 praktycznie zaliczone:) i wracamy do?:) 13180?
Łukasz
Fijołek
FOREX Trader,
inwestor
indywidualny,
analityk finansowy
Liczę na dalszą przecenę na tej parze:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3498006816182&s...