Duc Vu Hoang MyBaze
Temat: Wspólnik-programista do projektu e-commerce
Jestem absolwentem SGH na kierunkach Metody Ilościowe i Systemy Informacyjne (licencjat) oraz Finanse (magisterskie). Pracowałem 2 lata w firmie konsultingowej. Poszukuję wspólnika mieszkającego w Warszawie do mojego projektu z zakresu social e-commerce, w szczególności szukam kogoś, kto:- jest przedsiębiorczy, energiczny, podchodzący entuzjastycznie do wyzwań
- ma dobre umiejętności interpersonalne, w szczególności potrafi wytłumaczyć nawet najtrudniejsze rzeczy laikom
- ma chęć współpracować przy dłuższym horyzoncie czasowym (więcej niż 1 rok)
- umie w praktyce wykorzystać języki webowe (front-end jak i back-end): HTML5, CSS, PHP, JavaScript, MySQL, Python, Ruby
- mile widziane umiejętności programowania we frameworkach: ZEND, jQuery, Ruby on Rails, Smarty
- w miarę rozwoju działalności będzie potrafił przekazywać wiedzę i delegować zadania
Ode mnie oferuję:
- gotowy model biznesowy oraz plan jego wdrożenia
- początkowy kapitał
- kontakty do inwestorów
- gotowy model bazodanowy, transakcyjny
- doświadczenia w obszarach: finanse, konsulting, marketing, analityka (Oracle + SAS)
Osoby zainteresowane prosiłbym o kontakt: dyku_vuh@yahoo.com w celu umówienia się na żywo.
Piotr
Burant
Student,
Politechnika
Gdańska
czyli programista ma stworzyć cały system a Ty będziesz mu mówił co jeszcze ma poprawić? Jakie proponujesz udziały w zyskach? No i niech mi ktoś wytłumaczy... po co smarty w zendzie? Przecież jest tam mvc i widok jest oddzielony od logiki. Co chwilę widzę ludzi którzy mówią o połączeniu zend + smarty ale ja tego nie mogę zrozumieć...Piotr Burant edytował(a) ten post dnia 02.02.12 o godzinie 20:36
Michał
Wachowski
Freelancer na
zakręcie i
bazodanowiec z
bożej łaski
Trochę nie w temacie - przecież użycie smarty nie wyklucza oddzielenia widoku od logiki.
Piotr
Burant
Student,
Politechnika
Gdańska
Michał Wachowski:
Trochę nie w temacie - przecież użycie smarty nie wyklucza oddzielenia widoku od logiki.
Jak dla mnie nie ma sensu używania smartów w zendzie :) być może dlatego, że mało się w nie bawiłem i nie wiem o wszystkich udogodnieniach jakie dają.
A wracając do tematu to dla mnie to kolejne zlecenie za "udziały". Jak już ktoś powiedział na forum "Dlaczego nie weźmiesz kredytu i nie opłacisz programistów?" Przepraszam ale nie pamiętam kto.Piotr Burant edytował(a) ten post dnia 02.02.12 o godzinie 21:23
Piotr Fatyga Programista .NET
Kryteria wyboru `template engine` zależą od indywidualnych preferencji. Jeśli ktoś uważa, że domyślny View w Zendzie jest ubogi, może napisać własny lub skorzystać z innych gotowych. Smarty to jedna z możliwości.Widziałem połączenie Zend'a i Twig'a. Wykorzystując jeden system widoków, migracja do nowego środowiska jest znacznie łatwiejsza.Piotr Fatyga edytował(a) ten post dnia 02.02.12 o godzinie 21:28
Michał
Wachowski
Freelancer na
zakręcie i
bazodanowiec z
bożej łaski
Piotr Burant:
Michał Wachowski:
Jak dla mnie nie ma sensu używania smartów w zendzie :) być może dlatego, że mało się w nie bawiłem i nie wiem o wszystkich udogodnieniach jakie dają.
Tak jak napisał Piotr Fatyga - wybór to preferencje indywidualne i czasem wymóg projektu/zespołu.
Zresztą ogłoszeniodawca nigdzie nie zaznaczył że projekt będzie pisany na Zendzie. Jedynie jego znajomość jest mile widziana.
Jak dla mnie to ogłoszenie nie jest kolejnym "pracuj za udział".
Ogłoszeniodawca wyraźnie zaznaczył: kapitał początkowy i potencjalnych inwestorów - a to wyraźnie świadczy, że jest na poważnie.