Pomoc Goldenline Pomoc GL
Temat: Zmiana założyciela grupy
Dotychczasowy założyciel grupy Cesky jazyk nie pełni już swojej funkcji. Jeśli w ciągu 7 dni nie zostanie wybrany nowy, grupa zostanie skasowana. Chętnych do objęcia wolnego stanowiska proszę o posty na forum grupy. Zgłoszenia przesyłane przy pomocy wiadomości prywatnych nie będą rozpatrywane.
Ladislav
Zaparka
właściciel,
Przedsiębiorstwo
L-Z
Nawet niezauwazylisme, ze nadzorcy nie ma.........
Luděk
V.
tłumacz
polsko-czeski
Pewnie zniknął w ciągu nocy, zobaczymy, czy przez pomyłkę (jak mam nadzieję), czy celowo.
Luděk
V.
tłumacz
polsko-czeski
Gdyby założyciel nie zdecydował się na powrót, to zgłaszam swoją kandydaturę.Obiecuję nie przeprowadzać żadnej rewolucji, nie mam zamiaru zmieniać logo, po prostu chcę, by grupa kontynuowała jak dotychczas.
Poproszę o poparcie/głosowanie formą kliknięcia "(+) wartościowa".
Damian
P.
Trust me - I'm
an engineer.
Luděk V.:
Pewnie zniknął w ciągu nocy, zobaczymy, czy przez pomyłkę (jak mam nadzieję), czy celowo.
Celowo - namnożyło się mi tych grup, dobrowolnie z paru zrezygnowałem. Co do językowej grupy - doszedłem do wniosku, że nie mam odpowiednich kompetencji i tyle.
Magdalena
Domaradzka
tłumaczka i
lektorka czeskiego i
słowackiego
No co Ty, jak to "nie masz odpowiednich kompetencji"? Przecież znasz czeski, a nawet, gdybyś nie znał, to wystarczyłoby, że jesteś jego miłośnikiem, ba, właściwie to nawet i to nie jest konieczne, bo założyciel i moderator nie są od udzielania porad itd., tylko od administrowania grupą (kasowanie zdublowanych wpisów, wpisów niezgodnych z regulaminem etc.), nie?Ale jeśli taka jest Twoja decyzja, to rozumiem, w takim razie najlepiej by było, żeby drugim założycielem (to jakaś wielka GL-owa nielogiczność) był Luděk, już Mu "plusnęłam".
Damian
P.
Trust me - I'm
an engineer.
Ta grupa jest tak spokojna, że sama się obroni... :-)Nie mam odpowiednich kompetencji - samouk plus do tego jakaś szkoła. Na dodatek, wysłuchiwałem ludzi posługujących się hantec jak i gwarą ostrawską (odkąd tylko zacząłem zapuszczać się do Chacharova)... poza tym, większość tubylców (a w Ostrawie sporo osób świetnie mói i rozumie po polsku) mówi tak a potem dowiaduję się, że nie ani ja ani oni nie mają racji :-)))