Maciej
Kowalski
marketing
internetowy
Temat: Serwis spolecznosciowy ktory dzieli zyski
Witam.Czy sadziecie ze serwis spolecznosciowy ktory dzieli zyski z wszystkimi ktorzy go tworza ma szanse na sukces. Wedlug mnie to swietny pomysl i kazdy z nas kto go tworzy ma szanse na dodatkowe pieniadze. Ponizej podaje link do tego swietnego pomyslu.
http://signup.wazzub.info/?lrRef=1d442
Pozdrawiam Maciek
Alfred
F.
Bezkonkurencyjne
produkty finansowe.
Gwarantowane
program...
Maciej Wiatrowski:Bardzo ciekawa piramida.
Witam.
Czy sadziecie ze serwis spolecznosciowy ktory dzieli zyski z wszystkimi ktorzy go tworza ma szanse na sukces. Wedlug mnie to swietny pomysl i kazdy z nas kto go tworzy ma szanse na dodatkowe pieniadze. Ponizej podaje link do tego swietnego pomyslu.
Pozdrawiam Maciek
Maciej
Kowalski
marketing
internetowy
Ale taki np. FB zarabia miliardy $ a tak na prawde na sukces FB pracuja wszyscy jego uzytkownicy, wiec czy czesc zyskow nie powinna wrocic do "pracownikow"? Nowy serwis wlasnie to proponuje.Jestem ciekawy co z tego wyjdzie.
pozdr.
Piotr
K.
Własna
działalność.
Maciej Wiatrowski:
Ale taki np. FB zarabia miliardy $ a tak na prawde na sukces FB pracuja wszyscy jego uzytkownicy, wiec czy czesc zyskow nie powinna wrocic do "pracownikow"? Nowy serwis wlasnie to proponuje.
Jestem ciekawy co z tego wyjdzie.
pozdr.
Nic nie wyjdzie - jak zwykle w takich projektach.
Marzena
M.
Jak oddzielić nagle
serce od rozumu...
Maciej Wiatrowski:
Ale taki np. FB zarabia miliardy $ a tak na prawde na sukces FB pracuja wszyscy jego uzytkownicy, wiec czy czesc zyskow nie powinna wrocic do "pracownikow"? Nowy serwis wlasnie to proponuje.
a serwery i całą infrastrukturę kto sfinasuje ?; -)
pozdr.
Tobie ewentualnie reklama ;-)
Ola Aksiucik ....
szkoda, że w wersji angielskiej, niestety nie każdy zna na tyle dobrze ten język aby korzystać z tej stron
Bogusław
Zabiegliński
Pomagam Spełniać
Marzenia;)
tel:727903833
a mnie zaczyna być niedobrze na te biznesy Internetowe:((Choroba morska czy co?:(
Aleksander
M.
Trener zdrowego
stylu życia,
manager
Piotr K.:
Maciej Wiatrowski:
pozdr.
Nic - to by znaczyło, że przepadną zainwestowane pieniądze (około 2 mln $), czas poświęcony przez informatyków, grafików itp ludzi i... nie będzie istniał taki portal/strona. W 3 tygodnie zarejestrowało 800 tys. W sumie maja już ponad 1,2 mln - i to jest rekord, jakiego jeszcze nie było.
Podobny projekt wyszedł ponad dwa lata temu i do tej pory istnieje - ale to TYLKO podobny, można zarabiać inwestując własne pieniądze. W tym projekcie WAZZUB zyski "idą" do podziału z użytkownikami i inwestorami 50/50 - nie trzeba inwestować własnych pieniędzy aby zarobić.
Dla tych co chcą w j. polskim
Film na YT:
Opis:
https://sites.google.com/site/wubpolska/
Każdemu, kto się rejestruje z MOJEGO linku przesyłam sporo materiałów w j. polskim, tłumaczę, wyjaśniam. Jeśli ktoś ma znajomości za granicą (obojętny język) prześlę niemal w dowolnym języku (począwszy do najbardziej popularnych do azjatyckich)
Aleksander
M.
Trener zdrowego
stylu życia,
manager
Alfred F.:
Maciej Wiatrowski:Bardzo ciekawa piramida.
Witam.
Czy sadziecie ze serwis spolecznosciowy ktory dzieli zyski z wszystkimi ktorzy go tworza ma szanse na sukces. Wedlug mnie to swietny pomysl i kazdy z nas kto go tworzy ma szanse na dodatkowe pieniadze. Ponizej podaje link do tego swietnego pomyslu.
Pozdrawiam Maciek
Na pewno dużo ciekawsza piramida od piramidy w pracy (1 główny dyrektor - kilku dyr. - kilkunastu kierowników różnych działów - brygadziści - setki pracowników/"niewolnicy") o innych piramidach społecznych nie wspomnę
Piotr
K.
Własna
działalność.
Aleksander M.:
Piotr K.:
Maciej Wiatrowski:
pozdr.
Nic - to by znaczyło, że przepadną zainwestowane pieniądze (około 2 mln $), czas poświęcony przez informatyków, grafików itp ludzi i...
A skad wiesz? Powiedzieli Ci...?
. W 3
tygodnie zarejestrowało 800 tys. W sumie maja już ponad 1,2 mln - i to jest rekord, jakiego jeszcze nie było.
Ludzie sie tutaj rejestruja bo im za to zaplaca. Czyli np ludzie , którzy rejestrowali sie na nk czy fejsie widzieli/widza w tych portalach cos interesujacego - tutaj leca na kase! I z pewnością będzie to społeczność która będzie mogła sie pochwalioć milionową ilością użytkowników a nie "atmosferą tam panujaca"
Podobny projekt wyszedł ponad dwa lata temu i do tej pory istnieje - ale to TYLKO podobny, można zarabiać inwestując własne pieniądze. W tym projekcie WAZZUB zyski "idą" do podziału z użytkownikami i inwestorami 50/50 - nie trzeba inwestować własnych pieniędzy aby zarobić.
Każdy do tej pory biznes który proponował górę kasy za minimalną pracę albo dożywotni zysk z kilku osób okazał się oszustwem (alebo pieknie wygladal na papierze)
Film na YT:
Opis:
https://sites.google.com/site/wubpolska/
Każdemu, kto się rejestruje z MOJEGO linku przesyłam sporo materiałów w j. polskim, tłumaczę, wyjaśniam. Jeśli ktoś ma znajomości za granicą (obojętny język) prześlę niemal w dowolnym języku (począwszy do najbardziej popularnych do azjatyckich)
Jednak z drugiej strony jest to darmowe, sa jeszcze dwa miesiace najwyzej stracicie troche czasu.
Urszula Grzywacz Doradca Klienta
SITE TALK tez się dzieli i do tego działaPozdrawiam
Aleksander
M.
Trener zdrowego
stylu życia,
manager
Dokładnie, można co najwyżej stracić trochę czasu. Jak tu wcześniej napisała Ula - jest już taki projekt i działa. Ten też będzie działać i będą z niego korzystać.Atmosfera panująca na portalach zmienia się z czasem. Ta atmosfera co była na początku np na NK nie można już jej porównywać do dzisiejszej i wszyscy o tym wiedzą. Znam portale/fora, na których "zagnieździły" się osoby z pewnej grupy społecznej, "wygryzając" nieomalże innych pozostałych nie będących z tejże grupy - więc nie zawsze pieniądz wygrywa. Na każdym portalu czy forach są jakieś "tendencje" i te tendencje będą tworzyć atmosferę. Więc w WAZZUB będą Ci co chcą zarabiać kasę a na innych będą tacy co lubią być "wykorzystywani" - bo jak to nazwać?
Piotr
K.
Własna
działalność.
Piszesz jakby zrobili Ci pranie mózgu.Zbyt długo siedze w tej branży żeby wierzyć w takie cuda.
Jednak mimo wszystko - życzę powodzenia.
Mam nadzieję że się mylę! Jednak nie wchodzę w to!
Aleksander
M.
Trener zdrowego
stylu życia,
manager
Piotr K.:
Piszesz jakby zrobili Ci pranie mózgu.
Zbyt długo siedze w tej branży żeby wierzyć w takie cuda.
Jednak mimo wszystko - życzę powodzenia.
Mam nadzieję że się mylę! Jednak nie wchodzę w to!
Pranie mózgu to nam zrobili w czasach komuny - efekty są do dziś i będą się jeszcze ciągnąć przez co najmniej dwa pokolenia (w niektórych rodzinach może i dłużej). Takiego sposobu myślenia jaki nam zaserwowano nie da się wymazać w jednej chwili - tak mamy już umysły "zabrudzone". W zasadzie to cały czas nam piorą/brudzą - tylko po to abyśmy byli posłusznymi pracownikami/obywatelami - wszystko dla korzyści najbogatszych. Kropka.
Portal miał być uruchomiony w kwietniu a został częściowo uruchomiony (nie ze wszystkimi opcjami jakie miały być) i działa już od kilkunastu dni. Rozumiem, gdyby to się wiązało z wielkim ryzykiem np straty pieniędzy (inwestycja itp) ale ryzyko założenia poczty e-mail na ten cel - co to za ryzyko?
Żyjemy teraz w czasach sporych przemian, szczególnie tam, gdzie firmy zaczynają doceniać klientów tak bardzo, że się z nimi dzielą zyskiem. I to się JUŻ dzieje i nie będzie odwrotu - i bardzo dobrze
Piotr
K.
Własna
działalność.
> ryzyko założenia poczty e-mail na ten cel - co to za ryzyko?Możesz stracić masę czasu na coś z czego nigdy nie będziesz miał profitów (a może będziesz)
Ja nie mam czasu na ryzykowanie w kolejne cudowne biznesy.
Wolę się zająć jednym (może nie tak atrakcyjnym i obiecującym kase bez pracy) ale stabilnym. Współpracuje z firmą która jest na rynku Polskim od 1988 roku więc na 99% mam pewność że będzie nadal istnieć.
W Twojej firmie nie mam takie pewności dlatego to jest dla mnie ryzyko. Ryzyko straty czasu jest dla mnie ważniejsze niż strata pieniędzy. Pieniądze możesz odzyskać (sądy itd) jak się uprzesz to to zrobisz. Straconego czasu nikt Ci nie odda.
pozdrawiam
Aleksander
M.
Trener zdrowego
stylu życia,
manager
Czas marnujemy wszyscy - bez wyjątku (więcej lub mniej - kwestia też co i kto rozumie przez marnowany czas). Wystarczy, że wcześniej została podjęta decyzja z późniejszym skutkiem i wtedy marnujesz czas aby to naprawić. Poznałem ludzi/biznesmenów, którzy się szczycili nie marnowaniem czasu a po jednym dniu rozmowy byłem im wstanie wyliczyć ile to czasu zmarnowali na głupoty, głupie decyzje itp - to jest tylko złudzenie, że nie marnujemy czasu i punkt widzenia.Jeśli uważasz, że poświęcenie czasu w przeciągu dwóch miesięcy w sumie kilku godzin to strata czasu - to masz rację, ale jeśli projekt wyjdzie i za te kilka godzin "pracy" będę miał chociaż kilka dolarów co miesiąc na zawsze to nie wiem kto bardziej zmarnował czas - a co jeśli to będzie kilkanaście, kilkadziesiąt czy kilkaset $?
Chwalisz się firmą, w której działasz - to nie ten wątek ale jak już to znam osoby z branży MLM - zarabiają (bardzo dużo) i NIGDY nie tracą czasu na pisanie na forach, portalach itp - wolą poświęcić czas na inne sprawy.
Poza tym to każdy z nas decyduje o swoim czasie - jak go spożytkuje i takie będzie ponosić konsekwencje lub nagrody.
Dla jednych to marnowanie czasu wysłać kilka e-maili czy napisać post, dla innych do sens życia a jeszcze innych to tylko "przystawka" do dalszych dań (sam na pewno znasz takie osoby co przesiadują każdego dnia godzinami na klikanie i pisanie o bzdetach).
A co do istnienia Twojej firmy - to tak, jeśli nadal działa w takiej samej branży od tylu lat (sprzedaż tradycyjna) to powinna się utrzymać, natomiast ona weszła w MLM w 2010 - więc ma jeszcze około 4 lat, żeby wytrzymać konkurencję i wtedy się zobaczy czy będzie na rynku jako MLM czy nie. Więc ja bym nie był taki pewny. I zobacz - każdy z nas ma inny punkt widzenia ("każda sroczka swój ogon chwali")
Wiem, że portale/fora sa po to aby wyrażać swoje opinie ale jeśli cenisz sobie swój czas (nie dajmy się też zwariować) to daj już spokój na pisanie tutaj, bo zaprzeczasz samemu sobie - masz wspaniałą firmę (tak uważasz) i na tym się może skup, na jej promowaniu (tylko nie w tym wątku, proszę)?
Powodzenia
Piotr
K.
Własna
działalność.
Aleksander M.:
Czas marnujemy wszyscy - bez wyjątku (więcej lub mniej - kwestia też co i kto rozumie przez marnowany czas). Wystarczy, że wcześniej została podjęta decyzja z późniejszym skutkiem i wtedy marnujesz czas aby to naprawić. Poznałem ludzi/biznesmenów, którzy się szczycili nie marnowaniem czasu a po jednym dniu rozmowy byłem im wstanie wyliczyć ile to czasu zmarnowali na głupoty, głupie decyzje itp - to jest tylko złudzenie, że nie marnujemy czasu i punkt widzenia.
Jeśli uważasz, że poświęcenie czasu w przeciągu dwóch miesięcy w sumie kilku godzin to strata czasu - to masz rację, ale jeśli projekt wyjdzie i za te kilka godzin "pracy" będę miał chociaż kilka dolarów co miesiąc na zawsze to nie wiem kto bardziej zmarnował czas - a co jeśli to będzie kilkanaście, kilkadziesiąt czy kilkaset $?
Chwalisz się firmą, w której działasz - to nie ten wątek ale jak już to znam osoby z branży MLM - zarabiają (bardzo dużo) i NIGDY nie tracą czasu na pisanie na forach, portalach itp - wolą poświęcić czas na inne sprawy.
Poza tym to każdy z nas decyduje o swoim czasie - jak go spożytkuje i takie będzie ponosić konsekwencje lub nagrody.
Dla jednych to marnowanie czasu wysłać kilka e-maili czy napisać post, dla innych do sens życia a jeszcze innych to tylko "przystawka" do dalszych dań (sam na pewno znasz takie osoby co przesiadują każdego dnia godzinami na klikanie i pisanie o bzdetach).
A co do istnienia Twojej firmy - to tak, jeśli nadal działa w takiej samej branży od tylu lat (sprzedaż tradycyjna) to powinna się utrzymać, natomiast ona weszła w MLM w 2010 - więc ma jeszcze około 4 lat, żeby wytrzymać konkurencję i wtedy się zobaczy czy będzie na rynku jako MLM czy nie. Więc ja bym nie był taki pewny. I zobacz - każdy z nas ma inny punkt widzenia ("każda sroczka swój ogon chwali")
Wiem, że portale/fora sa po to aby wyrażać swoje opinie ale jeśli cenisz sobie swój czas (nie dajmy się też zwariować) to daj już spokój na pisanie tutaj, bo zaprzeczasz samemu sobie - masz wspaniałą firmę (tak uważasz) i na tym się może skup, na jej promowaniu (tylko nie w tym wątku, proszę)?
Powodzenia
Widzę ze kompletnie nie rozumiesz o czym piszę.
Tak masz racje nie zarabiam w MLM kokosów ale idac Twoim tokiem myślenia Ty też nie.
Mogłem podać inną firmę z którą nie współpracuje dla przykładu (wtedy nie byłoby rzekomej reklamy)
Nic tu nie reklamowałem (nawet nazwy nie podałem) ale nie ważne.
Rób dalej swój biznesik a nowi uważajcie na to.
Kończe ten temat.
ZegnamPiotr K. edytował(a) ten post dnia 13.03.12 o godzinie 16:06
Dariusz Rorat programista
Maciej Kowalski:
Witam.
Pozdrawiam Maciek
Jest taki serwis. Jest nim sourceforge.net. Jest to serwis, który umożliwia programistom z całego świata dzielenie się swoimi programami. Bezpłatny hosting. Doskonały do pracy zespołowej. Piękna idea barteru wielostronnego. Tworzę sam czasami programy na licencji GNU GPL, jak również korzystam z oprogramowania innych programistów. I to są takie korzyści, że nie muszę przeznaczać kupy hajsu na zakup drogiego oprogramowania.
Nikt nie przekona mnie do pracy nad serwisem, w zamian za udział w zyskach w formie pieniężnej. Już dużo było tutaj na GL takich propozycji. Takie serwisy jak Facebook, NK, ZPN i Allegro odniosły sukcesy ale to pewnie dzięki temu, że twórcom udało się świetnie wstrzelić w potrzeby rynku.Dariusz Rorat edytował(a) ten post dnia 13.03.12 o godzinie 16:39
Karol Salaga IT specjalista
1. siedziba firmy to prywatny dom - mozna sprawdzic na google earth2. biuro firmy - to wirtualny biurowiec - adres po to zeby moc zarejestrowac spolke
3. uzywanie wyszukiwarek google i bing przez trzecia strone (Wazzub) i dzielenie sie zyskiem (syndication) jest nielegalne. wiec widac ze wazzub nie ma o tym pojecia - z zarabiania nici
4. firma ktora zarejestrowala wazzub zajmowala sie obsluga pralni
5. czy myslicie ze "licznik" jest prawdizwy? http://www.wazzubcharity.org/
6. jedyny powod dla ktorego zalozono fime to
a) zebranie cennych danych klientow - stad weryfikacja profili i odsprzedanie ich spamerom albo innym firmom
b) w pewnym momencie mail ze juz ruszamy ale potrzebujemy po 10 USD od kazdego czlonka ze wzgledu na nieprzewidywane trudnosci, nawet jak 1% zarejestrowanych zaplaci - to sa milionerami :)
c) inslatacja wirusow poprzez www
pzdr
Myslacy inaczej