Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Marta Augustynowicz właścicielka,
Muscari dekoracje i
kwiaty

Temat: jakie kwiaty na ślub??

Kwiaty na ślub i wesele to temat rzeka:) Każdy z nas ma swoje "typy" ulubione kwiaty, kolory, zapachy a także pewne uprzedzenia wobec określonych gatunków!

Na targach ślubnych na Torwarze hitem był bukiet ślubny z pięknie pachnących, kremowych frezji i cantedeskii - te ostatnie czasem wzbudzały opór mam i przyszłych teściowych.

A jakie są Wasze typy?? Jakie kwiaty widzicie na swoim ślubie - piwonie, hortensje, róże, tulipany????

po inspirację zapraszam na http://muscari.pl

Obrazek
31.01.2012, 12:06

Danuta N. Kierownik Działu
Sieci Detalicznej

ja np. zastanawiam się nad tulipanami, frezjami albo morzem żonkili... tylko zastawiam się jakie kwiaty będą końcem kwietnia :)
5.02.2012, 13:24

Muscari dekoracje i
kwiaty

Danuta M.:
ja np. zastanawiam się nad tulipanami, frezjami albo morzem żonkili... tylko zastawiam się jakie kwiaty będą końcem kwietnia :)

tulipany i frezje są dostępne cały rok:) żonkile są głównie wiosną, a przez resztę roku można je sprowadzać, pod koniec kwietnia będa:)

Żonkil w wazonie nie należny jednak łączyć z innymi kwiatami, bo wypuszczają soki szkodzące innym kwiatom.

Pod koniec kwietnia będą też dostępne wszystkie kwiaty "całoroczne" eustomy, róże, goździki, chryzantemy, alstromerie, cantedeskie itd - do wyboru do koloru:)

a jaki styl i kolorystykę dekoracji planujesz?

a poniżej trochę tulipanów:)

Obrazek
Marta Augustynowicz edytował(a) ten post dnia 06.02.12 o godzinie 10:56
6.02.2012, 10:55

Sieci Detalicznej

wielkie dzięki (sorki że dopiero teraz, ale nie miałam dostępu do neta)..

Mam wielki zgryz - ten dzień zbliża się, a ja nie mam pomysłu.. myślałam o jakiś kwiatach w kremowym kolorze, białych tulipanach, tylko boję się czy nie będzie za mdło.
10.02.2012, 22:46

Sieci Detalicznej

ps. tulipany piękne... i takie wdzięczne :)
10.02.2012, 22:46

Muscari dekoracje i
kwiaty

Danuta M.:
wielkie dzięki (sorki że dopiero teraz, ale nie miałam dostępu do neta)..

Mam wielki zgryz - ten dzień zbliża się, a ja nie mam pomysłu.. myślałam o jakiś kwiatach w kremowym kolorze, białych tulipanach, tylko boję się czy nie będzie za mdło.

Może białe tulpany i frezje, można dodać jeszcze eustomy - będzi wyglądało delikatne i na pewno nie mdło:) ewentualnie można dodać akcent kolorystyczny np. coś z rózem albo trochę żółtego, do tego wstążki na wazonach i będzie super:) Elegancko i delikatnie!
13.02.2012, 16:58

Karina Barbara Komorowska konsultant ślubny,
fotograf

Oh ja tez uwielbiam tulipany i właśnie będę miała przyjemność organizować tulipanowy ślub w maju :)

Eustoma też jest cudna! Dosyc często używana do bukietów ostatnio..

A czy MAKI to dobry pomysł? Trzymaja się? czy jednak najlepiej wyglądaja na łące?
17.02.2012, 13:38

Anna Don florystka,
dekoratorka
www.patykwia.pl

Karina Barbara Komorowska:
Oh ja tez uwielbiam tulipany i właśnie będę miała przyjemność organizować tulipanowy ślub w maju :)

A czy MAKI to dobry pomysł? Trzymaja się? czy jednak najlepiej wyglądaja na łące?

Do bukietów stosuje się maki syberyjskie . Są trwalsze niż nasze polne , choć i te odpowiednio przygotowane mogą być użyte do bukietów.Maki syberyjskie są uprawiane na kwiat cięty i mają fajne kolory.Dość rzadko są spotykane u nas w sprzedaży.
23.02.2012, 09:56

Muscari dekoracje i
kwiaty

Karina Barbara Komorowska:

Eustoma jest rzeczywiście popularna - ma dużo wariacji kolorystycznych i świetnie sie prezentuje:)

No a maki mogą wyglądac ciekawie - nieczęsto sa używane, same makówki też są bardzo atrakcyjne:)
27.02.2012, 10:13

Agnieszka A. lektorka i
tłumaczka jęz.
francuskiego

...Agnieszka A. edytował(a) ten post dnia 06.03.12 o godzinie 14:41
28.02.2012, 21:27

Joanna S. Junior Accountant,
IBM BTO BCS sp z
o.o.

jak dla mnie śliczne są wszelkie kompozycje z gałązkami. i koniecznie zeby bylo zielono:)
szczegolnie pierwsze i trzecie zdjecie:))

http://groszkiirozeblog.blogspot.com/2012/03/wiosenny-...
26.03.2012, 23:32

Muscari dekoracje i
kwiaty

Gałązki wyglądają świetnie. Można je zaaranżować w wielu klimatach, na wiosennie, jesiennie, zimowo:) Zdecydowanie dodają charakteru :)
Joanna S.:
jak dla mnie śliczne są wszelkie kompozycje z gałązkami. i koniecznie zeby bylo zielono:)
szczegolnie pierwsze i trzecie zdjecie:))

http://groszkiirozeblog.blogspot.com/2012/03/wiosenny-...
27.03.2012, 11:38

Wyślij zaproszenie do