Maciej
Paciorek
Koordynator Zespołu
Call Center,
Medicover Sp. z o.o.
Temat: z WordPress do Facebook
Chciałbym importować wszystkie wpisy z mojego bloga na fan page na facebooku (fan page powstał dziś, blog już ma roczek).I tu pojawia się problem a może bardziej pytanie. Zainstalowałem RSS grafitti i niby wszystko jest okej z tym, że nic nie importuje mi na facebook mimo, że w podglądzie (preview) wszystko jest okej. Z jakim to działa opóźnieniem ?
Czy moja tablica na fan page zostanie "zaktualizowana" ? Czytałem, że jeśli nawet zaktualizuje się, to tylko o 10 ostatnich wpisów - prawda to ? I czy możliwe jest, abym zaimportował wszystkie wpisy z WordPress (te które już istnieją).
Będę wdzięczny za pomoc lub jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
Mateusz
Puszczyński
Specjalista ds.
Społeczności,
Grupa Allegro Sp. z
o.o.
Witam!Pytanko: chcesz importować wszystkie wpisy, które masz na blogu? Trochę to będzie wyglądać spamersko. Raczej odradzam.
Lepiej chyba importować/wrzucać wpisy w kolejności pojawiania się. Wtedy można liczyć na jakąś sensowną dyskusję.
Swego czasu testowałem wtyczkę do Wordpress'a, która temat ogarnia. Zwała się Wordbooker. Po jakimś czasie jednak i z niej zrezygnowałem i zacząłem aktualizować FB o nowe wpisy z bloga ręcznie. Dlaczego? Ponieważ przy automatycznej aktualizacji umyka nam możliwość zajawienia wpisu jakimś dodatkowym tekstem. Dodaje się jedynie miniaturka i wypis.
A jeśli chodzi i RSS Graffiti, to z tego co pamiętam, jest tam opcja określająca moment, od którego nowe treści będą się wrzucać. Domyślnie to chwila odpalenia aplikacji, więc starsze posty się nie pojawiają.
Maciej
Paciorek
Koordynator Zespołu
Call Center,
Medicover Sp. z o.o.
Dzięki Mateusz,Po 8 godzinach i przeczytaniu chyba wszystkiego co było w temacie odkryłem jakieś filtry w RSS Graffiti. Coś zasysa... zobaczymy ale dziękuje i tak za informację ;)
Jakub Michał
Milczarek
Człowiek
renesansu...
Dodatkowo ograniczenie do 10 wpisów, o którym pisałeś może wynikać ze standardowej liczby wpisów obecnych w RSS!Możesz to jednak zawsze zmienić w części administracyjnej Twojego serwisu:
Ustawienia -> Czytanie -> Kanały nowości wyświetlają ostatnie XX elementy