Reklama: Jesteś webmasterem ? Zacznij zarabiać KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Anna W. tłumacz, fotograf,
bloger *otwarta na
nowe wyzwania*

Temat: Gdzie oddać popsutą pralkę?

Nie będę kupować nowej, bo mamy w drugim mieszkaniu nowszą. Tej było szkoda wyrzucić dopóki działała, przestała jednak odwirowywać. Może ktoś zna kogoś kto chciałby ją wziąć na części albo do naprawy? Pralka ok. 10-letnia, Polar, nie pordzewiała i gumy w dobrym stanie.
27.01.2012, 12:42

Emilia Piotrowska Kobieta troszkę
nietypowa ;)

http://gratka.pl - daj ogloszenie, a pewnie ktoś się znajdzie i odbierze :)
30.01.2012, 22:54

Krzysztof G. Fotografia

zlom ponoc teraz w cenie:)
1 zl za 1 kg

w pralce zalezy co popsute, jesli nie odwirowuje przez blahostke to no problem.
a jesli np. cos z programatorem, to watpie aby ktokolwiek sie skusil...
no chyba ze tez na zlom:)Krzysztof G. edytował(a) ten post dnia 02.02.12 o godzinie 01:17
2.02.2012, 01:16

bloger *otwarta na
nowe wyzwania*

Krzysztof G.:
zlom ponoc teraz w cenie:)
1 zl za 1 kg
dzwoniłam do złomiarzy - mogą odebrać za 30 zł...
w pralce zalezy co popsute, jesli nie odwirowuje przez blahostke to no problem.
a jesli np. cos z programatorem, to watpie aby ktokolwiek sie skusil...
no chyba ze tez na zlom:)
myślę, że to coś z pompą, bo wcześniej parę razy wypuściła mi wodę gdzieś pod spodem. Jeden domorosły fachowiec nawet mi kiedyś teoretycznie (na odległość, po objawach), zlokalizował przyczynę usterki, stąd wnoszę, że jest to naprawialne i wolałabym oddać komuś potrzebującemu, niż na złom, tym bardziej, że jak pisałam wcześniej, jest w dobrym stanie. A fachowcy od usterek liczą sobie 5 dych za sam przyjazd...
2.02.2012, 10:49

Tomasz Woszczyk optymalizacja
transportu
samochodowego,
produkcja w syste...

Jeśli pralka ma nie więcej niż 5 latek warto się zastanowić nad zdemontowaniem dobrych elementów i sprzedażą w sieci. Poza allegro kiedyś widziałem specjalny serwis dla ludzi szukajacych i sprzedajacych elementy do RTV AGD na wolnym rynku. Można też oczywiście zdemontować blachę i sprzedac na złom, a resztę zawieść bez konsekwencji na ulice Pryncypalną w Łodzi, do punktu recyclingu. Usług typowych złomiarzy nie polecam, wyjmą te cześci które moga sprzedać a resztę wyrzucą przed dom lub blok mieszkalny za co w konsekwencji też będziesz musiał kiedyś zapłacić.
4.02.2012, 11:19

bloger *otwarta na
nowe wyzwania*

Pralka ma więcej niż 5 lat, to na pewno. Poza tym sama jej nie rozbiorę, nawet nie ruszę jej z miejsca. Nie mam zamiaru się bawić w żadne rozkładanie jej na części i rozwożenie po punktach. Chcę ją oddać w całości komuś kto sobie naprawi albo komuś kto ją zezłomuje. I mieć problem z głowy, bo w tym momencie to problem. Co do złomiarzy - nie byli to złomiarze co jeżdżą z wózkiem, tylko firma, która zajmuje się recyklingiem, naprawą i złomowaniem agd.
4.02.2012, 11:31

Wyślij zaproszenie do