Reklama: Twoja konkurencja już Cię wyprzedziła SPRAWDŹ JAK

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Grzegorz P. urzędnik Służby
Cywilnej, radca
prawny

Temat: Zaginiona 6 miesięczna Madzia z Sosnowca

"Przychodzą do parku z dziećmi, od takiego małego jak Magda, aż po kilkunastoletnie. Trzymając je za rękę, na rękach i obejmując czule. Jakby wobec tej matczynej zbrodni, za którą już skazali Katarzynę W., potwierdzali swą rodzicielską poprawność. Bo przy tej morderczyni są lepsi, ich dramaty przestają być straszne, zaniedbania i nadużycia tracą moc, oni są oczyszczeni z win. Zastanawiałam się, jak tę zbrodnię tłumaczą dzieciom, żeby nie odbiła się traumą, ale mnie nie potrafili. Prześcigali się za to w pytaniach, na które odpowiedź była oczywista. Jak matka mogła wyjść na spacer o tej porze? Nie bać się iść samotnie przez park zimowym wieczorem? Że też jej po drodze nie wywietrzał ten pomysł z głowy? Po prostu głupia! A głupia to nie matka.

Gdy tego słuchałam przy siarczystym mrozie, widziałam tych odpowiedzialnych rodziców ze swoimi kochanymi dziećmi. Przyprowadzili je, idąc na skróty przez tory, po których co pięć minut przejeżdżał pędzący pociąg."

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35055,11134412,Cz...

I jeszcze filmik pięknie ilustrujący histerię:
http://katowice.gazeta.pl/katowice/10,88277,11133975,L...Grzegorz P. edytował(a) ten post dnia 13.02.12 o godzinie 23:05
13.02.2012, 23:00

Cywilnej, radca
prawny

Sąd uchylił areszt Katarzyny - to mnie akurat nie dziwi. Przy okazji okazało się, że aresztowanie uzasadniano... obawą ucieczki i ukrycia się Katarzyny. Łomatko... Jak miałaby się ukryć, skoro pół Polski wie, kim jest i jak wygląda??
Nie rozumiem, jak sąd rejonowy mógł coś takiego zaakceptować..

A już niedługo zapłacimy z podatków odszkodowanie dla Katarzyny.
15.02.2012, 17:53

Jolanta I. New challenge is
coming soon.

"Przed godz. 15. kondukt wyruszył z kościoła na cmentarz. W uroczystościach uczestniczą całe rodziny, często z małymi dziećmi.

Wbrew prośbom rodziny Magdy wielu uczestników pogrzebu filmuje uroczystości prywatnymi kamerami i telefonami komórkowymi."

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/zakonczyl-s...

Czy naprawdę tak trudno było uszanować prośbę rodziny i nie filmować?
Nie pojmuję po co te tłumy na pogrzebie....czy gdyby Madzia zginęła np. w ypadku samochodowym też by takie tłumy przyszły? Przypuszczam, że wątpię.
Nie dość, że z taką łatwością osądzamy to jeszcze łatwiej -poniekąd z pomocą i "dzięki" mediom-włazimy w buciorami w czyjeś życie....

Aż się ciśnie na usta:"ciszej na tą trumną....".
15.02.2012, 22:05

Rafal D. Byle pod prad bo z
pradem plyna g...
smieci...a przy
okaz...

a potem szybko do domu patrzec na beznadziejna tvn i moze mnie pokaza .... bez komentarza
16.02.2012, 09:29

coming soon.

Zabrakło mi słów, na jednej z grup GL taki "dowcip":

Agnieszka S.:
Mamie Madzi coś wypadło i nie będzie na pogrzebie córki.

................................

Edt.wątek dotyczył dowcipów różnych bez cenzury, pani dostała 8 plusików....Jolanta I. edytował(a) ten post dnia 16.02.12 o godzinie 14:08
16.02.2012, 14:07

pradem plyna g...
smieci...a przy
okaz...

podejrzewam ze na "bez tabu" czy jakos tak sa tam specyficzne dowcipy to fakt
16.02.2012, 14:09

Weronika Marczyk Quality Assurance
Senior Associate

Jolanta I.:
Zabrakło mi słów, na jednej z grup GL taki "dowcip":

Agnieszka S.:
Mamie Madzi coś wypadło i nie będzie na pogrzebie córki.

................................

Edt.wątek dotyczył dowcipów różnych bez cenzury, pani dostała 8 plusików....

no i cóż z tego?

mnie osobiście brakuje słów na widok laurek "odeszłaś Aniołku i już jesteś w niebie, bo Twoja matka niegodna Ciebie"...
16.02.2012, 21:20

coming soon.

Weronika Marczyk:
no i cóż z tego?

Nic, zupełnie nic.

mnie osobiście brakuje słów na widok laurek "odeszłaś Aniołku i już jesteś w niebie, bo Twoja matka niegodna Ciebie"...

A tu się zgodzę.
16.02.2012, 21:22

Agnieszka S. nauczycielka j.
polskiego, mediator
sądowy

ciekawe w ktora strone teraz pojda te wydarzenia, czy sprawa ucichnie zupelnie i odejsdzie w zapomnienie, czy dowiemy sie prawdy
17.02.2012, 22:36

Cywilnej, radca
prawny

Stawiam na to, że za jakiś czas będzie proces, w końcu w której ś instancji ją uniewinnią i będzie śmiesznie.
18.02.2012, 00:06

pradem plyna g...
smieci...a przy
okaz...

stawiam bardziej na zawiasy i szczescie jak sie publicznosc dowie chociaz tvn na rowni z faktem czuwa spoko
19.02.2012, 10:17

Agnieszka Wiącek entrepreneuress,
textmaker, scientist

też stawiam na zawiasy lub jakiś mały wyrok. nawet jeśli nie zabiła, to nieudzielenie pomocy dziecku i zakopanie go na własną rękę też podpadają pod paragraf. zobaczymy.
19.02.2012, 10:30

Dziwna ta sprawa. Wg mnie to nagonka na Rutkowskiego, albo zasłona dymna od działań parlamentu.
W Wodzisławiu(?) matka spaliła dziecko w piecu i nikt nie interesował się tym, a tu pompa pogrzeby maskotki lamenty.
21.02.2012, 07:47

pradem plyna g...
smieci...a przy
okaz...

za malo medialne bez rutkowskiego i calej otoczki no i tvn mial wszystkie kamery w sosnowcu
21.02.2012, 08:54

Agnieszka Wiącek entrepreneuress,
textmaker, scientist

Paweł N.:
Dziwna ta sprawa. Wg mnie to nagonka na Rutkowskiego, albo zasłona dymna od działań parlamentu.
W Wodzisławiu(?) matka spaliła dziecko w piecu i nikt nie interesował się tym, a tu pompa pogrzeby maskotki lamenty.
no bo to się zaczęło od "porwania", dlatego było o tym głośno, ponieważ tak małych dzieci nikt nie porywa.
21.02.2012, 09:01

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Paweł N.:

Gorzyce (pow. wodzisławski) - kobieta usłyszała m.in. zarzuty nieumyślnego spowodowania śmierci, grozi jej do 5 lat więzienia. Np. Nowiny rozpisują się nad stanem psychicznym matki, etc.

Prokuratura uznała, że to rodzinna tragedia, a sama kobieta najprawdopodobniej działała nieświadomie, w szoku poporodowym. - Nie przypisujemy jej działaniu jakiejś celowości, nie czyniła tego z premedytacją - wyjaśnia prowadzący sprawę prokurator Wojciech Zieliński z Wodzisławia.

Mamy ślady, ale nie da się z nich ustalić, czy dziecko żyło, czy nie. Teraz są tylko organiczne, spalone szczątki. Więc zastanowimy się, czy ma sens wysyłać je do dalszego badania. Opieramy się na relacji podejrzanej, przyznała, że dziecko nie oddychało. Nie żyło, więc wrzuciła je do pieca - dodaje prokurator.

Sąsiedzi kobiety przyznają, że być może nie wytrzymała psychicznie. Ma już troje dzieci w wieku szkolnym, chorych teściów, a mąż pracuje za granicą i pojawia się kilka razy w roku.

Faktycznie - trzeba by tu Rutkowskiego... problem nie został rozdmuchany, kobita siedzi w domu i czeka na proces. Niemedialnie.
21.02.2012, 09:30

Emilia M. podobno bezczelna

Podczas środowej konferencji prasowej prokuratura oznajmiła, że nie wyklucza, iż półroczna Madzia z Sosnowca mogła zostać zamordowana, a jej matce ktoś pomagał ukryć zwłoki. Wczoraj pojawiły się kolejne, sensacyjne informacje, według których - jak podaje gazeta.pl, opierając się na słowach jednego ze śledczych - kilka dni przed śmiercią dziewczynki ktoś - korzystając z komputera rodziców dziewczynki - sprawdzał w internecie, jaki można dostać zasiłek po śmierci dziecka oraz ile kosztuje dziecięca trumna.

Oprócz informacji, jakie wyszukiwano w internecie, dotyczących tego, jak organizuje się pogrzeb dziecka, sprawdzania cen maleńkich trumien czy szukania informacji na temat państwowych zasiłków wypłacanych rodzicom w przypadku śmierci dziecka, ktoś sprawdzał także, jakie są objawy zatrucia tlenkiem węgla i jak wygląda śmierć przez takie zatrucie.

Jak czytamy na gazeta.pl, śledczy mają już opinię z wyników badania krwi Madzi. Stwierdzono w niej hemoglobinę tlenkową, która występuje podczas zatrucia czadem. - Sąsiedzi zeznali nam, że przed zaginięciem dziecka widzieli, jak z mieszkania się dymiło - mówi informator gazety.pl z prokuratury. Z tego powodu śledczy zlecili badanie pieców i przewodów kominowych w mieszkaniu rodziców Madzi, by sprawdzić, czy je zatykano. Wyników jeszcze nie ma.

Jak ustaliły "Fakty" TVN, w mieszkaniu matki Madzi znaleziono kartkę z szokującym zapisem, na którym było kilkanaście powodów, dla których warto pozbyć się dziecka. Śledczy nieoficjalnie przyznają, że dziś nie mówimy już o tym, czy, lecz kiedy kolejna osoba usłyszy zarzuty w tej sprawie.

http://wiadomosci.onet.pl/sprawa-madzi,temat.htmlEmilia M. edytował(a) ten post dnia 23.03.12 o godzinie 09:08
23.03.2012, 09:07

Bartek Polesiak nauczyciel
akademicki / lektor
/ tłumacz / trener

Ciekawe czy powstanie o tym film czy serial...
6.04.2012, 21:47

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Mnie ciekawi, kiedy tę kobietę wreszcie zapuszkują... a Rutkowskiego pogonią.
7.04.2012, 00:49

pradem plyna g...
smieci...a przy
okaz...

a mnie ciekawi kiedy hieny medialne sie znudza
7.04.2012, 13:14

Wyślij zaproszenie do