Jolanta
I.
New challenge is
coming soon.
Temat: Zaginiona 6 miesięczna Madzia z Sosnowca
"Drugą dobę trwają w Sosnowcu poszukiwania sześciomiesięcznej Madzi, która zniknęła we wtorek po godz. 18 przy ul. Legionów. Śledztwo przejęli prokuratorzy z KatowicZ zeznań, jakie mama dziecka składała do tej pory w prokuraturze wynika, że nieznany napastnik uderzył ją, gdy pchała wózek z niemowlęciem. Do napadu miało dojść w okolicach mostku nad rzeką, między blokami, niedaleko mieszkania babci, która miała się zaopiekować Madzią. Kobieta straciła przytomność, a gdy się ocknęła, wózek był pusty.
Na plakatach, które ojciec i znajomi rozwieszają w Sosnowcu i okolicznych miastach z napisem: "Porwano dziecko!", umieszczono rysopis domniemanego porywacza: wysokiego mężczyzny w czarnych spodniach i białej puchowej kurtce z czarnym paskiem.
Policja prosi o pomoc
Zaginiona dziewczynka ubrana była w beżowy kombinezon, razem z nią z wózka zniknął różowy kocyk z dziecięcymi aplikacjami. Madzia jest wcześniakiem, urodziła się w lipcu 2011 roku z zatrzymaniem akcji serca i przez dwa tygodnie w inkubatorze walczyła o życie na oddziale intensywnej opieki medycznej noworodków. Ma 60-70 cm wzrostu, ciemnozielone (oliwkowe) oczy, wyrzynający się ząbek-dolną jedynkę.
Policja prosi o wszelkie informacje o losie dziecka pod numerem telefonu dyżurnego sosnowieckiej Policji: 32 296 12 55 lub z najbliższą jednostką- tel. 997"
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11034599,Po...

Jolanta
I.
New challenge is
coming soon.

http://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Wiadomosci/Apel-m...
http://www.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art11647,p...Jolanta I. edytował(a) ten post dnia 26.01.12 o godzinie 23:18
Jolanta
I.
New challenge is
coming soon.
"Mija kolejna doba poszukiwań sześciomiesięcznej Magdy z Sosnowca. Ojciec i matka dziewczynki zorganizowali konferencję prasową, na której opisano przebieg zniknięcia dziecka. Wystosowano apel do osoby, która wie, gdzie jest Magda. Za pomoc w sprawie ufundowano nagrodę.Konferencję zorganizowano, by „rozwiać wszystkie wątpliwości jakie pojawiały się w mediach” na temat porwania dziewczynki. Rodzice dziecka Katarzyna i Bartosz podkreślili, że pojawiają się na konferencji dopiero teraz, ponieważ prokuratura dla dobra śledztwa wcześniej prosiła ich o anonimowość.
W spotkaniu wziął udział detektyw Krzysztof Rutkowski, który postanowił, że zaangażuje się w sprawę. Przedstawił on hipotezy dalszego losu małej Magdy i osoby, zamieszanej w jej zaginięcie.
Rutkowski zapowiedział, że „gwarantuje pełną anonimowość” i „brak prawnych konsekwencji” osobie, która porwała dziecko i teraz dobrowolnie zgodziłaby się je oddać. Obiecał także nagrodę w wysokości 30 tys. złotych. Detektyw podziękował wszystkim w imieniu rodziców za pomoc w nagłośnieniu sprawy. "
http://tvp.info/informacje/polska/trwaja-poszukiwania-...

- Kierujemy apel do osoby, która ma Magdę - oddaj ją. Zaoszczędzisz łez rodziców, a sam nie trafisz do więzienia. Zapewniamy pełną anonimowość. Rodzice obiecują, że nie będą cię ścigać, zależy nam tylko na dziecku. Nagrody pieniężne, które pierwotnie przeznaczono dla informatora, przejdą w twoje ręce."
Jolanta
I.
New challenge is
coming soon.
Dzisiaj mija tydzień od porwania Madzi...."Prof. Hołyst, na łamach "Super Expressu", za najbardziej prawdopodobny scenariusz, uznaje uprowadzenie dziecka za granicę. - Uważam, że Magdy nie ma już w Polsce - mówi profesor i dodaje, że dziecko porwała osoba pozbawiona współczucia, myśląca kategoriami czysto ekonomicznymi.
Zdaniem profesora jest jeszcze druga możliwość, że dziecko uprowadziła osoba chora psychicznie i tylko to daje szansę, że dziecko jest jeszcze w Polsce."
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11060251,Pr...
Dawid Artur
N.
Dyrektor, Menedżer,
Handlowiec
Akcję można uznać za zakończoną...Zwłoki półrocznej dziewczynki znaleziono w Sosnowcu niedaleko Huty Buczek. Matka mówi, że śmierć dziecka nastąpiła w wyniku wypadku
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,110813...Dawid Artur N. edytował(a) ten post dnia 03.02.12 o godzinie 00:06
Joanna
W.
Tłumacz języka
słowackiego SZUKAM
PRACY
NIE MOGĘ UWIERZYĆ! ;-(((
Jolanta
I.
New challenge is
coming soon.
Wg Zetki ciała Madzi nadal nie znaleziono....
Anna S. http://zeglujemy.eu
Brak słów.Ale niestety czułam to w kościach :(
Rafal
D.
Byle pod prad bo z
pradem plyna g...
smieci...a przy
okaz...
smutne to .... tez slyszalem w innym radiu jak rozmawiali z rzecznikiem policji akcja poszukiwawcza od rana bedzie prowadzona .... ja juz sie nauczylem wiadomosci z brukowca podziel razy dwa
Edyta
W.
Wyalienowana
mentalnie.
Jeżeli to wszystko prawda (nadal nie mogę w to uwierzyć...) to nawet trudno to komentować..Widać jak różnie człowiek reaguje...
I znowu potwierdza się słynne: "Tyle o sobie wiemy na ile nas sprawdzono"...
Andrzej
D.
Szef Produkcji,
INNOVATOR Sp. z o.o.
Gliwice
na miejsce ściągany jest georadaredit: Policjanci nie dysponują w tej chwili żadnymi dowodami, które potwierdzałyby wersję matki, mówiącą o ukryciu przez nią zwłok dziecka. /KMP Katowice/Andrzej D. edytował(a) ten post dnia 03.02.12 o godzinie 10:06
Tomasz
M.
Przedstawicielstwo
Bulk Trading SA w
Polsce / dyrektor
Wydaje mi się, że wciąż do końca nie wiemy jaka jest prawda, choć jest już do niej znacznie bliżej.Zastanawia mnie w tym wszystkim jeszcze tylko taki aspekt: jak można po takiej tragedii nie dość, że wodzić przez tydzień za nos zastępy policji i specjalistów, to jeszcze uczestniczyć w medialnej tragifarsie, lub pozwalać w niej w taki zaangażowany sposób uczetniczyć najbliższym (babcia, mąż itd.).
Dla mnie to jest po prostu obezwładniające...
Agnieszka
Wiącek
entrepreneuress,
textmaker, scientist
Tomasz M.:ktoś być może matkę szantażuje. okaże się
Wydaje mi się, że wciąż do końca nie wiemy jaka jest prawda, choć jest już do niej znacznie bliżej.
Zastanawia mnie w tym wszystkim jeszcze tylko taki aspekt: jak można po takiej tragedii nie dość, że wodzić przez tydzień za nos zastępy policji i specjalistów, to jeszcze uczestniczyć w medialnej tragifarsie, lub pozwalać w niej w taki zaangażowany sposób uczetniczyć najbliższym (babcia, mąż itd.).
Dla mnie to jest po prostu obezwładniające...
Tomasz
M.
Przedstawicielstwo
Bulk Trading SA w
Polsce / dyrektor
Agnieszka Wiącek:
Tomasz M.:
Wydaje mi się, że wciąż do końca nie wiemy jaka jest prawda, choć jest już do niej znacznie bliżej.
ktoś być może matkę szantażuje. okaże sięOczywiście, i tak może być. Stąd moje zdanie powyżej, że całej prawdy wciąż nie znamy...
Ciekawe jaka jest prawda i czy ojciec miał udział w tragicznym "wypadku".
Adam
Pawliczek
Programista Web
Developer, Devesoft
Software Development
...
Masakra.PS. Czekam na kolejny zwrot akcji, np wersję o sprzedaży dziecka.
Andrzej
D.
Szef Produkcji,
INNOVATOR Sp. z o.o.
Gliwice
ze wszelkimi spekulacjami na razie należałoby się powstrzymać do wyjaśnienia sprawy przez Policję ... bo to 'tylko gdybanie'.Policja nadal nie wyklucza żadnej z wersji zdarzeń, które były przez śledczych sprawdzane do tej chwili. /KMP Katowice/
edit: Niewyważone wypowiedzi mogą doprowadzić do następnej tragediiAndrzej D. edytował(a) ten post dnia 03.02.12 o godzinie 13:28
Hanna Maria
Link
farby naturalne,
what else....
Tak czy owak: coś potwornego. Ciarki przechodzą:-((
Dorota
Mzyk-Tomczyk
Account Manager,
Eurofins Steins
Laboratorium Sp. z
o.o.