Reklama: GRATIS wycena pozycjonowania strony , KLIKNIJ !

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Jolanta I. New challenge is
coming soon.

Temat: Zaginiona 6 miesięczna Madzia z Sosnowca

"Drugą dobę trwają w Sosnowcu poszukiwania sześciomiesięcznej Madzi, która zniknęła we wtorek po godz. 18 przy ul. Legionów. Śledztwo przejęli prokuratorzy z Katowic

Z zeznań, jakie mama dziecka składała do tej pory w prokuraturze wynika, że nieznany napastnik uderzył ją, gdy pchała wózek z niemowlęciem. Do napadu miało dojść w okolicach mostku nad rzeką, między blokami, niedaleko mieszkania babci, która miała się zaopiekować Madzią. Kobieta straciła przytomność, a gdy się ocknęła, wózek był pusty.

Na plakatach, które ojciec i znajomi rozwieszają w Sosnowcu i okolicznych miastach z napisem: "Porwano dziecko!", umieszczono rysopis domniemanego porywacza: wysokiego mężczyzny w czarnych spodniach i białej puchowej kurtce z czarnym paskiem.

Policja prosi o pomoc

Zaginiona dziewczynka ubrana była w beżowy kombinezon, razem z nią z wózka zniknął różowy kocyk z dziecięcymi aplikacjami. Madzia jest wcześniakiem, urodziła się w lipcu 2011 roku z zatrzymaniem akcji serca i przez dwa tygodnie w inkubatorze walczyła o życie na oddziale intensywnej opieki medycznej noworodków. Ma 60-70 cm wzrostu, ciemnozielone (oliwkowe) oczy, wyrzynający się ząbek-dolną jedynkę.

Policja prosi o wszelkie informacje o losie dziecka pod numerem telefonu dyżurnego sosnowieckiej Policji: 32 296 12 55 lub z najbliższą jednostką- tel. 997
"

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11034599,Po...

Obrazek
26.01.2012, 21:36

coming soon.

Obrazek

http://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Wiadomosci/Apel-m...

http://www.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art11647,p...Jolanta I. edytował(a) ten post dnia 26.01.12 o godzinie 23:18
26.01.2012, 23:17

coming soon.

"Mija kolejna doba poszukiwań sześciomiesięcznej Magdy z Sosnowca. Ojciec i matka dziewczynki zorganizowali konferencję prasową, na której opisano przebieg zniknięcia dziecka. Wystosowano apel do osoby, która wie, gdzie jest Magda. Za pomoc w sprawie ufundowano nagrodę.

Konferencję zorganizowano, by „rozwiać wszystkie wątpliwości jakie pojawiały się w mediach” na temat porwania dziewczynki. Rodzice dziecka Katarzyna i Bartosz podkreślili, że pojawiają się na konferencji dopiero teraz, ponieważ prokuratura dla dobra śledztwa wcześniej prosiła ich o anonimowość.

W spotkaniu wziął udział detektyw Krzysztof Rutkowski, który postanowił, że zaangażuje się w sprawę. Przedstawił on hipotezy dalszego losu małej Magdy i osoby, zamieszanej w jej zaginięcie.

Rutkowski zapowiedział, że „gwarantuje pełną anonimowość” i „brak prawnych konsekwencji” osobie, która porwała dziecko i teraz dobrowolnie zgodziłaby się je oddać. Obiecał także nagrodę w wysokości 30 tys. złotych. Detektyw podziękował wszystkim w imieniu rodziców za pomoc w nagłośnieniu sprawy. "

http://tvp.info/informacje/polska/trwaja-poszukiwania-...

Obrazek

- Kierujemy apel do osoby, która ma Magdę - oddaj ją. Zaoszczędzisz łez rodziców, a sam nie trafisz do więzienia. Zapewniamy pełną anonimowość. Rodzice obiecują, że nie będą cię ścigać, zależy nam tylko na dziecku. Nagrody pieniężne, które pierwotnie przeznaczono dla informatora, przejdą w twoje ręce."
29.01.2012, 18:06

coming soon.

Dzisiaj mija tydzień od porwania Madzi....

"Prof. Hołyst, na łamach "Super Expressu", za najbardziej prawdopodobny scenariusz, uznaje uprowadzenie dziecka za granicę. - Uważam, że Magdy nie ma już w Polsce - mówi profesor i dodaje, że dziecko porwała osoba pozbawiona współczucia, myśląca kategoriami czysto ekonomicznymi.

Zdaniem profesora jest jeszcze druga możliwość, że dziecko uprowadziła osoba chora psychicznie i tylko to daje szansę, że dziecko jest jeszcze w Polsce."

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11060251,Pr...
31.01.2012, 18:54

Dawid Artur N. Dyrektor, Menedżer,
Handlowiec

Akcję można uznać za zakończoną...

Zwłoki półrocznej dziewczynki znaleziono w Sosnowcu niedaleko Huty Buczek. Matka mówi, że śmierć dziecka nastąpiła w wyniku wypadku

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,110813...Dawid Artur N. edytował(a) ten post dnia 03.02.12 o godzinie 00:06
3.02.2012, 00:06

Joanna W. Tłumacz języka
słowackiego SZUKAM
PRACY

NIE MOGĘ UWIERZYĆ! ;-(((
3.02.2012, 00:14

coming soon.

Wg Zetki ciała Madzi nadal nie znaleziono....
3.02.2012, 08:00

Anna S. http://zeglujemy.eu

Brak słów.
Ale niestety czułam to w kościach :(
3.02.2012, 08:02

Rafal D. Byle pod prad bo z
pradem plyna g...
smieci...a przy
okaz...

smutne to .... tez slyszalem w innym radiu jak rozmawiali z rzecznikiem policji akcja poszukiwawcza od rana bedzie prowadzona .... ja juz sie nauczylem wiadomosci z brukowca podziel razy dwa
3.02.2012, 08:28

Edyta W. Wyalienowana
mentalnie.

Jeżeli to wszystko prawda (nadal nie mogę w to uwierzyć...) to nawet trudno to komentować..

Widać jak różnie człowiek reaguje...

I znowu potwierdza się słynne: "Tyle o sobie wiemy na ile nas sprawdzono"...
3.02.2012, 08:38

Andrzej D. Szef Produkcji,
INNOVATOR Sp. z o.o.
Gliwice

na miejsce ściągany jest georadar

edit: Policjanci nie dysponują w tej chwili żadnymi dowodami, które potwierdzałyby wersję matki, mówiącą o ukryciu przez nią zwłok dziecka. /KMP Katowice/Andrzej D. edytował(a) ten post dnia 03.02.12 o godzinie 10:06
3.02.2012, 10:04

Tomasz M. Przedstawicielstwo
Bulk Trading SA w
Polsce / dyrektor

Wydaje mi się, że wciąż do końca nie wiemy jaka jest prawda, choć jest już do niej znacznie bliżej.

Zastanawia mnie w tym wszystkim jeszcze tylko taki aspekt: jak można po takiej tragedii nie dość, że wodzić przez tydzień za nos zastępy policji i specjalistów, to jeszcze uczestniczyć w medialnej tragifarsie, lub pozwalać w niej w taki zaangażowany sposób uczetniczyć najbliższym (babcia, mąż itd.).

Dla mnie to jest po prostu obezwładniające...
3.02.2012, 10:14

Agnieszka Wiącek entrepreneuress,
textmaker, scientist

Tomasz M.:
Wydaje mi się, że wciąż do końca nie wiemy jaka jest prawda, choć jest już do niej znacznie bliżej.

Zastanawia mnie w tym wszystkim jeszcze tylko taki aspekt: jak można po takiej tragedii nie dość, że wodzić przez tydzień za nos zastępy policji i specjalistów, to jeszcze uczestniczyć w medialnej tragifarsie, lub pozwalać w niej w taki zaangażowany sposób uczetniczyć najbliższym (babcia, mąż itd.).

Dla mnie to jest po prostu obezwładniające...
ktoś być może matkę szantażuje. okaże się
3.02.2012, 10:17

Tomasz M. Przedstawicielstwo
Bulk Trading SA w
Polsce / dyrektor

Agnieszka Wiącek:
Tomasz M.:
ktoś być może matkę szantażuje. okaże się
Oczywiście, i tak może być. Stąd moje zdanie powyżej, że całej prawdy wciąż nie znamy...
3.02.2012, 11:24

Ciekawe jaka jest prawda i czy ojciec miał udział w tragicznym "wypadku".
3.02.2012, 11:31

Adam Pawliczek Programista Web
Developer, Devesoft
Software Development
...

Masakra.

PS. Czekam na kolejny zwrot akcji, np wersję o sprzedaży dziecka.
3.02.2012, 11:33

Andrzej D. Szef Produkcji,
INNOVATOR Sp. z o.o.
Gliwice

ze wszelkimi spekulacjami na razie należałoby się powstrzymać do wyjaśnienia sprawy przez Policję ... bo to 'tylko gdybanie'.

Policja nadal nie wyklucza żadnej z wersji zdarzeń, które były przez śledczych sprawdzane do tej chwili. /KMP Katowice/

edit: Niewyważone wypowiedzi mogą doprowadzić do następnej tragediiAndrzej D. edytował(a) ten post dnia 03.02.12 o godzinie 13:28
3.02.2012, 13:23

Dorota Mzyk-Tomczyk Account Manager,
Eurofins Steins
Laboratorium Sp. z
o.o.

Ja osobiście uważm, że kobieta nadal jest w depresji poprodwej. Psychika jej siadła po porodzie, a dziecko i nowa rola w jakiej sie znalazła (została mamą) przerosła ją. Myśle, że w szkołach rodzenia więcej uwagi powinno się poświęcić temu zagadnieniu. Przychodząca do domu siostra środowiskowa powinna nie tyko zająć się stanem fizycznym dziecka, ale też zainteresować stanem psychicznym matki. Moze też powinno się wprowadzić dla takich kobiet po porodzie jakieś wizyty psychologa, tak profilaktycznie co 2 miesiące, bo czasem rodzina nie jest w stanie zuważyć, że z matką jest coś nie tak. Niestey, nie każda kobieta nadaje się na matkę, w efekcie czego nie potrafi się oznaleźć w nowej sytuacji. Urodzenie dziecka, to dobiero początek. Po bólach porodowych, przychodzi ból codziennej egzystejcji (brak snu, stres, karmienie na rządanie) i trudnej nauki radzenia sobie w nowej, pełnej odpowiedzialności sytuacji. Zazwyczaj nieleczona w jakikolwiek sposób depresja poporodowa kończy się tragedią. Słaba psychicznie kobieta w końcu robi krzywdę sobie lub swjemu dziecku. Oczywiście zastanawiający jest cały ten plan z porwaniem, omdleniem po uderzeniu, informacji kierowanych do rzekomego porywacza. Zdrowa psychicznie matka, po upuszczeniu dziecka, szukałaby pomocy dla niego lub nawet w nieumiejętny sposób starałaby się mu jej udzielić. Sprawa jest bardzo przygnębiająca i szokująca. Cała ta rodzina będzie musiała żyć z piętnem tego co się stało.
3.02.2012, 13:44

Ciekawe co powiedzą zwłoki. I ślady jakich "wypadków" będą nosiły...Krzysztof Siemieniuk edytował(a) ten post dnia 03.02.12 o godzinie 15:18
3.02.2012, 15:18

Wyślij zaproszenie do