Adam Nowicki Ferma Drobiu
Temat: Import przelewow
Czy import przelewów do sytemu musi być aż tak skomplikowany? Mam 3 konta w jednym banku, i po 2 w dwóch następnych. Do każdego konta musze w tej chwili wygenerować plik, każdy zaimportować osobno, do tego dochodzi sprawdzenie co było juz importowane a co nie, poustawianie dat, folderów docelowych i wiele innych pierdół. Przy okazji zdarzy się błąd , źle ustawiona data i apiać od nowa. Zajmuje to godzinę a czasami więcej. Czy import przelewów nie mógł by być przyjazny, na wzór płatności on line? Ustawiam okres który mnie interesuje, aplikacja przekierowuje mnie na stronę banku loguje się do systemu bankowego a dalej to już z górki? Nie jestem programistą, i proszę nie mówcie że jest to nie możliwe. Raczej zapytałbym się jak to zrobić?Kolejną rzeczą jest „dogrywanie” przelewów. Na dzień dzisiejszy nie widzę możliwości importu przelewów w trakcie dnia, z dniem aktualnym włącznie? Na moje pytanie enova odpowiada że operacje nie mają ID. Mają tylko nie widać ich na CSV. Pytanie czy nie mogły by tam być i jaki to zrobić by je tam umieścić. Każdy przelew i operacja na koncie ma swój numer referencyjny. W mojej sytuacji przy wystawianiu faktur VAT RR jest to kwestia kluczowa. A co Wy sądzicie o imporcie przelewów? Może trzeba kogoś zmotywować ?