Aleksander Wons Aplikacje webowe
Temat: facebook publikowanie na tablicy
A próbowałeś dodać parametr "from" i tam dodać ID aplikacji?Nie wiem czy jako Page moża cokolwiek postować na wall'a.
Piotr
Stanek
Szukam pracy-
programista PHP
tak i nic,inne strony tak mają film web i masa innych... np gry na ipada publikuje wyniki na mojej tablicy...
Moge się tylko domyślać, że to Ty jesteś autorem aplikacji. A próbowałeś zrobić testowego użytkownika, zarejestrować go w aplikacji i postować na wallu testowego użytkownika?Tak będzie najłatwiej dojść do tego jak to zrobić.
EDIT:
Bo wydaje mi się, że to co pisałem wcześniej (czyli access_token aplikacji) powinien bez problemu zadziałać.Aleksander Wons edytował(a) ten post dnia 24.01.12 o godzinie 13:38
Piotr
Stanek
Szukam pracy-
programista PHP
token mojej aplikacji jest jakiś krotki ....154149004654697|7dc413f58632553ca36a6b94167cd633
token usera mam dożo dłuższy ..
dawałem go zamiast tokenu usera ale nic... autorem jestem ja jest moj avatar a dole pisze wyslane z aplikacji tej i tej ...
To tak jak mówie - zrób sobie kilku testowych użytkownikówhttps://developers.facebook.com/docs/test_users/
i wtedy sprawdzaj co i jak działa. Wiadomo, że dokumentacja API facebooka poza opisem parametrów niewiele przynosi a i na forum można się na najprostsze pytania niedoczekać odpowiedzi, dlatego najlepszym rozwiązaniem są eksperymenty :D
Mateusz H. .zZZ
Piotr Stanek:
token mojej aplikacji jest jakiś krotki ....
1..7|7d..33
token usera mam dożo dłuższy ..
dawałem go zamiast tokenu usera ale nic... autorem jestem ja jest moj avatar a dole pisze wyslane z aplikacji tej i tej ...
Czy to nie jest przypadkiem złączenie ID aplikacji i secret key? Nie udostępniaj takich informacji ;)Mateusz H. edytował(a) ten post dnia 24.01.12 o godzinie 19:43
Przemek Czekaj Programista PHP
app_assess_token nie jest Ci potrzebny do generowania treści na ścianie użytkowników, jeżeli utworzyłeś aplikacje to będzie ona publikować posty w Twoim imieniu na ścianie innej osoby, lub użytkownika aplikacji, przesyłanie access_tokena w nie jest wymagane, jest podawane automatycznie jeżeli nie jest podane, jedynie są wymagane dodatkowe uprawnienia dla aplikacji a jest to: publish_streamhttp://developers.facebook.com/docs/reference/api/perm...
polecam FB.ui albo FB.api z JS SDK.
Piotr
Stanek
Szukam pracy-
programista PHP
Przemek a jak chce by autorem był mój fan page
Piotr
Stanek
Szukam pracy-
programista PHP
Przek jeszcze jednomasz racje to dziala
$facebook = new Facebook(array(
'appId' => 'xxx',
'secret' => 'xxx',
));
$facebook->api("/100002240625255/feed", 'POST', array(
'message' => 'tu wiadomosc'
));
ale autorem nie jest aplikacja tylko właściciel tablicy..
Przemek Czekaj Programista PHP
Nie wiem jak to zrobić, chociaż raz widziałem jak na mojej ścianie pojawiła się wiadomość od użytkownika CityVille, nie wiem jak zynga to zrobiła.
Tomasz Grzechowski mysurveylab.com
to jest złooo
Piotr
Stanek
Szukam pracy-
programista PHP