Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Paweł Koralewski starszy programista,
wiem ile nie wiem

Temat: [sf2] upgrade Sf2 a svn

Zgodnie z instrukcją, trzeba nadpisać pliki deps i deps.lock i wykonać:
php ./bin/vendors install

Skrypt krzyczy na mnie:
Your project seems to be based on a Standard Edition that includes vendors.
Try to run ./bin/vendors install --reinstall

Zatem dodaję ten parametr --reinstall.

Do kontroli wersji używam svna. Gita oczywiście mam zainstalowanego, inaczej upgrade automatyczny by nie poszedł. Upgrade usuwa całe katalogi bundli i pobiera nowe wersje z netu. Czyli również usuwa katalogi .svn. Te działania powodują, że nie mogę commitnąć nowego katalogu 'vendors'. W okienki TortoiseSVN status nowych katalogów jest "obstructed", gdy mimo to próbuję je dodać, dostaję komunikat:
Error: 'D:\www\###\vendor\doctrine' is not a working copy  

Jak temu zaradzić? Może jakoś inaczej wykonywać upgrade?
19.01.2012, 14:28

Grzegorz Śliwiński Programista
python/PHP

heh... svn... ;]

Dodaj katalog vendors do ignorowanych. Każdy będzie musiał sobie aktualizować ręcznie, ale rozwiąże to twój problem.
19.01.2012, 18:23

Grzegorz Śliwiński:
heh... svn... ;]

Dodaj katalog vendors do ignorowanych. Każdy będzie musiał sobie aktualizować ręcznie, ale rozwiąże to twój problem.

W dokumentacji s2 dot. instalacji jest dokładnie napisane, żeby pozbyć się /vendor:
http://symfony.com/doc/current/book/installation.html#...

Zresztą dlaczego chcesz katować swoje repo svn-a jakimiś zbędnymi plikami dot. Twojego projektu (vendor'y)?

(od siebie) I dlaczego całkowicie nie git?
19.01.2012, 22:23

Paweł Koralewski starszy programista,
wiem ile nie wiem

W dokumentacji s2 dot. instalacji jest dokładnie napisane, żeby pozbyć się /vendor:
http://symfony.com/doc/current/book/installation.html#...

Zresztą dlaczego chcesz katować swoje repo svn-a jakimiś zbędnymi plikami dot. Twojego projektu (vendor'y)?

(od siebie) I dlaczego całkowicie nie git?

Czasami SVN jest wymogiem. Albo wręcz jest to jedyna możliwość wgrania plików na serwer oraz uruchomienie skryptu synchronizującego repozytorium i zawartość serwera. Taka polityka klienta. Wtedy ani nie mogę zamienić SVN na GIT ani nie mogę wyrzucić /vendors z repozytorium, bo przy kolejnym upgrade zostanie ono skasowane z serwera.

Ponawiam zatem pytanie: jak wykonać upgrade aby nie rozwalić sobie 'working copy' ?
20.01.2012, 08:27

Grzegorz Śliwiński Programista
python/PHP

Paweł Koralewski:

Czasami SVN jest wymogiem. Albo wręcz jest to jedyna możliwość wgrania plików na serwer oraz uruchomienie skryptu synchronizującego repozytorium i zawartość serwera. Taka polityka klienta. Wtedy ani nie mogę zamienić SVN na GIT ani nie mogę wyrzucić /vendors z repozytorium, bo przy kolejnym upgrade zostanie ono skasowane z serwera.

Ponawiam zatem pytanie: jak wykonać upgrade aby nie rozwalić sobie 'working copy' ?

na początku, owszem, usunie vendors, ale potem, to będzie folder ignorowany, nic z nim nie zrobi po ponownym wgraniu. Zresztą, skrypt synchronizujący może automatycznie odpalać aktualizację/instalację vendors wg. zmian w deps/deps.lock
20.01.2012, 17:47

Adam W. www.fotomody.pl
fotografia mody, IT

nie wiem czy mi się tylko wydaje, ale w nowej wersji 1.7 nie widziałem katalogów .svn głębiej niż tylko główny folder repo, więc po aktualizacji vendors zobaczyć można różnicę jakie pojawiły się w nowej wersji danego vendor.
22.01.2012, 23:27

Wyślij zaproszenie do