Natalia
Cichocka
Student, Szkoła
WyższaPsychologii
Społecznej
Temat: Prośba o pomoc- nazwa stowarzyszenia
Witam,Potrzebuję Państwa pomocy- zakładamy z kolegą stowarzyszenie, które będzie zajmowało się szeroko pojętą kulturą- organizacją wystaw, pokazów filmowych,koncertów.I jest tylko jeden problem- mam kilka pomysłów na nazwę, ale żadna nie satysfakcjonuje mnie w 100%, myślałam o Wrocławskim Stowarzyszeniu Kulturalnym, skrót WSK.
Bardzo proszę o pomoc!
Dariusz
G.
PM z zamiłowania.
Wredny bywam :).
Zróbcie ankietę wśród znajomych.Temat: Prośba o pomoc- nazwa stowarzyszenia
Dajcie bombę w dobrej knajpie.
Artur
Mikucki
może czas na coś
nowego...
Raczej mało chwytliwe. Wrocławskie Stowarzyszenie Kulturalne... i? Aż się prosi, żeby po tym wprowadzeniu pojawiła się jakaś nazwa. Czy nazwałabyś agencję reklamową: Agencja Reklamowo-Promocyjna? Albo markę sklepów z odzieżą: Sklepy z odzieżą?Po za tym obawiam się tak z praktycznego punktu widzenia, że zanim ktoś dotrze na waszą stronę internetową będzie musiał się przekopać przez kilka serwisów typu: wrocławskie stowarzyszenia kulturalne, stowarzyszenia kulturalne wrocław, kultura stowarzyszenia wrocław itd. Oczywiście wszystko zależy od pozycjonowania, ale wasza nazwa może ginąć w tego typu linkach.
Ja bym pomyślał raczej o jakiejś nazwie własnej, wyróżniającej z tłumu. Powodzenia
Marcin
S.
Marketing SMS
www.sendel.pl.
Zobacz jak ESOTIQ
pozyskał 5...
Natalia gotowca nie dam ale odejdź od utartych schematów z nazwą stowarzyszenia i potem jakimś dziwnym skrótowcem WSK ( http://pl.wikipedia.org/wiki/WSK_%28motocykl%29 )Dla mnie zawsze to będzie Wiejski Sprzęt Kaskaderski ;)
Myśl też przyszłościowo. Może sie rozwiniecie i kiedyś nie tylko Wrocław.
Pamiętam jak zakładaliśmy Glide Club Gdynia - potem okazało się że nie tylko Gdynia ale Gdańsk, Władysławowo inne miasta w Polsce widniały na liście członków.
Debatowaliśmy nad zmianą nazwy - ale koniec końców zostaliśmy przy naszej już rozpoznawalnej w środowisku nazwie.
Burza mózgów się by Wam przydała - jakiś konkursik do znajomych.
Barbara
K.
W życiu piękne są
tylko chwile...
Tradycyjnie może tak :Stowarzyszenie Miłośników Kultury
a mniej tradycyjnie :
Stowarzyszenie Transformator Kultury :))))))
Łukasz K. marketing
Co do nazwy - to mysle, ze warto juz teraz zastanowic sie, czy sama w sobie ma informowac o tym, co robicie ? Czy moze po prostu wybrac nazwe typu... wymyslam... Zielony Gnom - i do nazwy dorzucasz sloganik informujacy w 2, 3 slowach o waszym zakresie dzialania.Moja pierwsza myśl - Stowarzyszenie Kulturalny Wrocław
albo
Coolturalny Wrocław - Stowarzyszenie Miłośników Kultury
inaczej:
W O K - Wrocławski Organizer Kulturalny
QL Wrocław - Kulturalna Strona Wrocławia
Dariusz
G.
PM z zamiłowania.
Qupa Qulturyhttp://www.goldenline.pl/forum/2662852/szukasz-dla-swo...
Natalia
Cichocka
Student, Szkoła
WyższaPsychologii
Społecznej
Bardzo dziękuję za wszystkie rady, myślę że zrobimy po prostu burzę mózgów z przyszłymi członkami, i coś się z tego wykluje:)
Marcin
S.
Marketing SMS
www.sendel.pl.
Zobacz jak ESOTIQ
pozyskał 5...
Dariusz G.:
Qupa Qultury
http://www.goldenline.pl/forum/2662852/szukasz-dla-swo...
chyba Qpa Qltury ;)
myślę że zrobimy po prostu burzę mózgów z przyszłymi członkami, i coś się z tego wykluje:)
no i to jest to !
Potem jak już będziecie mieli sprzeczkę która nazwa jest najlepsza możesz zamieścić Wasze pomysły - będziemy głosować jako niezależni niezwiązani z tematem.
Dariusz
G.
PM z zamiłowania.
Marcin S.:
Dariusz G.:
Qupa Qultury
http://www.goldenline.pl/forum/2662852/szukasz-dla-swo...
chyba Qpa Qltury ;)
miało być bardziej dzwięczne Kuupa Kuultury! :P
Patryk
R.
copywriter, Słowa
trafiają w cel
KulturystanKurva Kulturalis
KultÓral
Organ Kulturotwórczy (to tak na poważnie)
Izabela Dominika
K.
"Szlachetny
człowiek wymaga od
siebie, prostak od
innych"...
WitajA ja bym zaryzykowała szczyptę paradoksu i zaskoczenia: Wrocławski Kombinat Kulturalny? Na fali popularności tego rzeczownika : Manufaktura Kultury Wrocław lub nieco dekadencko Wroclove.
Nazwa musi bawić, by zaintrygować nie może brzmieć za poważnie. Przynajmniej w mojej skromnej opinii.
Pozdrawiam serdecznie.
P.S. Uwielbiam Wrocław ;)))
Andrzej
Leszczyński
analityk,
marketingowiec z
branży finansowej
"Wrocławskim Stowarzyszeniu Kulturalnym, skrót WSK"Nie należy stawiać na nazwy, które mają żyć jako skrót
Moje propozycje:
Ferment
Miraż
Wykop
Wirówka
Wrocoteka
Nie gwarantuję, że coś się tak już nie nazywa i najpewniej sami wymyślicie coś lepszego.
Zastanówcie się, co chcecie dać takim osobom jak ja (radość, nagły rozbłysk świadomości, kupę uciechy przy piwie, przeżycia wysoce kulturalne ...), a potem z czymś to skojarzcie.
Marcin
S.
Marketing SMS
www.sendel.pl.
Zobacz jak ESOTIQ
pozyskał 5...
P.S. Uwielbiam Wrocław
Iza to jest rewelacyjna nazwa! ; )
>Kuupa Kuultury! :P
no teraz łapię to - fajne