Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Marta Czeczor Biuro Konkursu
Zacznij.biz

Nie bój się mówić o swoim pomyśle!

1. Dlaczego zdecydowała się Pani zgłosić swój projekt do udziału w konkursie Zacznij.biz? Skąd wziął się pomysł, aby skorzystać z pomocy Aniołów Biznesu?

W listopadzie 2009 roku okazało się, że projektowany przez nas od 7 miesięcy serwis internetowy, będzie bardzo kosztowny w realizacji. Wyceny przekraczały kilkudziesięciokrotnie nasze możliwości finansowe. Liczyliśmy się z koniecznością zewnętrznego źródła finansowania. Zaczęłam szukać w Internecie informacji o kredytach dla start-upów, funduszach inwestycyjnych, aniołach biznesu i konkursach dla pomysłodawców. Czytałam o prywatnych inwestorach w krajach anglojęzycznych i metodach działania funduszy kapitałowych w Polsce i za granicą. Doszłam do wniosku, że bliższe jest mi partnerstwo z doświadczonym biznesmenem, który pomoże mi rozwinąć firmę, z którą sam będzie się utożsamiał, niż z funduszem, który ma w portfelu 20 spółek i angażuje się w część z nich maksymalnie 2-3 dni w miesiącu. Poszukując swojego anioła trafiłam na stronę Lewiatan Business Angels z informacją o konkursie Zacznij.biz i poczułam instynktownie, że warto. W tamtym czasie, pamiętam, były jeszcze 2 inne konkursy, ale zniechęciła mnie do nich komunikacja, w której podkreślano "miliony", a nie wspominano o wsparciu merytorycznym. LBA kojarzyło mi się natomiast z wiarygodnością i profesjonalnym środowiskiem aniołów biznesu, które bardzo chciałam poznać. Wiedziałam, że nasz projekt jest wyjątkowy, a przy moich zdolnościach pisarskich i analitycznych możemy wygrać ten konkurs. Nie pomyliłam się. Zajęliśmy drugie miejsce, ale i tak czuję, że skorzystaliśmy na tym bardziej niż zwycięzca.

Więcej na: http://www.zacznij.biz.pl/site/dlamediow/24
16.01.2012, 22:33

Wyślij zaproszenie do