- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Następna »
Sławomir
Lorenc
Public Relations,
fotograf
Temat: Otwarcie Stadionu Narodowego - 29.01
To może jeszcze jedna próba reaktywacji z mojej strony :)29 stycznia będzie otwarcie Stadionu Narodowego, wstęp wolny, będą koncerty, można fotografować wszystko :) Może w ten dzień uda się przyciągnąć większą grupę?
Kamil W. Di Mista Fotosista!
Ja się piszę na sztuczne ognie, gdzieś z oddalenia od stadionu - tylko jeszcze nie wiem o której to będzie :) i tak myślę z której strony byłoby najlepiej wyciągać czasy typu 6s, tak żeby większą panoramę złapać :)
Dorota
K.
TSL + IT -
konsultant
Kamil W.:O, to to....
Ja się piszę na sztuczne ognie, gdzieś z oddalenia od stadionu - tylko jeszcze nie wiem o której to będzie :) i tak myślę z której strony byłoby najlepiej wyciągać czasy typu 6s, tak żeby większą panoramę złapać :)
Fajerwerki! Koniecznie! Ja też się piszę.
Jedną panoramę znam, tylko chyba gałęzie drzew trochę przysłaniają sam stadion. Niebo powyżej powinno być już OK.
Dobry widok będzie z Góry Gnojnej, ale amatorów na to miejsce może być sporo...
Generalnie trzeba poszukać jakiegoś miejsca na skarpie po przeciwnej stronie Wisły.
Z mostów by się dobrze robiło, gdyby się nie trzęsły po każdym przejechaniu autobusu albo tramwaju...
Eh... ciężkie jest życie fotografa w mieście stołecznym ;-)
No to może lista, a raczej listy:
Impreza na stadionie:
1. Sławek L.
Fajerwerki ze skarpy:
1. Kamil W.
2. Dorota K.
Dorota K.:1. Dobry widok będzie z BUWu, ale zamkną przecież na noc. A poniżej kąt się robi bidny...
Dobry widok będzie z Góry Gnojnej, ale amatorów na to miejsce może być sporo...
http://tomaszkurp75.flog.pl/wpis/3564086/stadion-narodowy
2. Most Śląsko Dąbrowski dałby radę chyba od bólu, coś jak zdjęcie Sławka tu:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=77018931&...
3. Spod średnicowego mogłoby być nienajgorzej w sumie:

4. z samego Poniatowskiego mi niebardzo leży, tam będzie trzęsło jak nic
http://fotoplastikon-pl.blogspot.com/2011/12/stadion-n...
5. Najbardziej przekonuje mnie więc wybrzeże i odbicie mostu w wodzie :)
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=77033429&...
Btw chyba nie chciałbym stać tam gdzie wszyscy ;))
Może mi ktoś powiedzieć z której to strony puszczają te ognie? Zakładam że będą w tym samym miejscu ;)
Przy okazji grzebania za zdjęciami z dobrym miejscem trafiłem na ciekawy przewodnik ;)http://krodo.pl/przewodnik/tworzenie/Warszawa
ale są też i miejscowości z całego mazowieckiego i łódzkiego ;)
Sławomir
Lorenc
Public Relations,
fotograf
Fajerwerki ze skarpy:1. Kamil W.
2. Dorota K.
3. Sławek L.
Przy Moście Średnicowym, na dole jest świetny widok na stadion. Fotę zrobiłem w grudniu:

Sławomir Lorenc edytował(a) ten post dnia 14.01.12 o godzinie 19:09
Sławomir Lorenc:Znaczy masz podobne przekonanie? Git ;)
Jakby co ja gdzieś o mniej więcej tym myślałem. Niekoniecznie precyzyjnie, ale jakoś tak. Tylko pytanie w którym dokładnie miejscu Narodowego będą ognie, obstawiam że właśnie między Narodowym a koleją, czyli za blisko Średnicowego bym nie podchodził, żeby w razie czego nic nie zasłaniał.
No i najważniejsze, o której...Kamil W. edytował(a) ten post dnia 14.01.12 o godzinie 21:54
Sławomir
Lorenc
Public Relations,
fotograf
Kamil W.:
Sławomir Lorenc:Znaczy masz podobne przekonanie? Git ;)
Jakby co ja gdzieś o mniej więcej tym myślałem. Niekoniecznie precyzyjnie, ale jakoś tak. Tylko pytanie w którym dokładnie miejscu Narodowego będą ognie, obstawiam że właśnie między Narodowym a koleją, czyli za blisko Średnicowego bym nie podchodził, żeby w razie czego nic nie zasłaniał.
No i najważniejsze, o której...
No własnie moja powyższa fota z tego miejsca była zrobiona.
Co do ogni, to popytam w tygodniu w NCS o godzinę i miejsce.
Sławomir Lorenc:To weź jeszcze mi oznacz na mapie gdzie najbliżej da się zaparkować, bo się znajomi pytają ;)
No własnie moja powyższa fota z tego miejsca była zrobiona.
Co do ogni, to popytam w tygodniu w NCS o godzinę i miejsce.Ooooo, ooo, pięknie :)
Dorota
K.
TSL + IT -
konsultant
Kamil W.:Na martwym odcinku Wisłostrady - Tamką na sam dół i na światłach w prawo. Dalej już na własnych nogach trzeba przeprawić się nad samą Wisłę.
To weź jeszcze mi oznacz na mapie gdzie najbliżej da się zaparkować, bo się znajomi pytają ;)
Dorota K.:Od Poniatowskiego nie byłoby bliżej?
Na martwym odcinku Wisłostrady - Tamką na sam dół i na światłach w prawo. Dalej już na własnych nogach trzeba przeprawić się nad samą Wisłę.
Dorota
K.
TSL + IT -
konsultant
Kamil W.:Może tak, ale Al. 3 Maja zwykle jest obstawiona samochodami przez okolicznych mieszkańców, więc może być problem z parkowaniem. A o to się pytałeś...
Od Poniatowskiego nie byłoby bliżej?
Wydaje mi się, że powinniśmy generalnie stać bliżej Średnicowego niż Poniatowskiego. Aczkolwiek najlepsza by była nieco dalsza perspektywa - tzn. ze skarpy.
Dorota K.:Ad skarpy to jak dowali śniegu, to nie wleziemy. A jak nie dowali, to może być niezłe błocko ;)
Aczkolwiek najlepsza by była nieco dalsza perspektywa - tzn. ze skarpy.
Dorota
K.
TSL + IT -
konsultant
Kamil W.:A kto Ci każe łazić po trawnikach?
Ad skarpy to jak dowali śniegu, to nie wleziemy. A jak nie dowali, to może być niezłe błocko ;)
Przeca statyw musi na twardym stać... Trzeba znaleźć miejsce, gdzie suchą nogą staniesz.
Sławomir
Lorenc
Public Relations,
fotograf
Tak jak Dorota pisała. Jadąc Tamką skręcamy w prawo (od strony Pragi i mostu w lewo ;) )i tam miejsc jest sporo. Nawet zakładając, że będzie multum ludzi w okolicy, zawsze sie miejsce znajdzie.
Potem spacerkiem wzdłuż płotu budowy metra i nad tunelem. Jest chodnik prowadzący wzdłuż
tunelu i potem Wisłostrady i potem już mamy schodki w dół nad Wisłę. Żdnych skarp, nawet jak dowali pół metra śniegu :D to chodnik jest publiczny i oczyszczany :)
Jest jeszcze opcja, że jadąc Wisłostradą na północ, to przed tunelem jest zjazd w prawo na promenadę Wiłsy. Zwykle można parkować tam gdzie jest hotel na statku. Oczywiście oficjalnie
jest zakaz, tylko dla gości hotelu, ale normalnie też Policji tam nie ma :D nie liczyłbym na to jednak w takim dniu i przy takiej ilości chętnych.
Po skarpie kolejowej bym się nie włóczył. Pomijajac nawet, że ślisko, to również przy takim tłumie należy się spodziewać patroli Straży Ochrony Kolei, bo pewnie paru amatorów się znajdzie na to :DSławomir Lorenc edytował(a) ten post dnia 15.01.12 o godzinie 19:05
Sławomir
Lorenc
Public Relations,
fotograf
pokaz jest o 20:00, z tej miescówki koło średnicowego bedzie dkoskonała widoczność
Dorota
K.
TSL + IT -
konsultant
Jeśli pokaz zaczyna się o 20:00 to trzeba by się spotkać jakoś o 19:30.Trzeba dojść z miejsca zbiórki na miejsce fotografowania i mieć chwilę, żeby się rozstawić.
Gdzie proponujecie punkt "zborny"?
Dobre by było miejsce łatwe do znalezienia i nie za daleko od miejscówki do fotografowania.
Przemko
Stachowski
"Deco
Arch" Pracownia
Artystyczna
chętnie dołączę do Was.
Sławomir
Lorenc
Public Relations,
fotograf
Gdzie proponujecie punkt "zborny"?
Dobre by było miejsce łatwe do znalezienia i nie za daleko od miejscówki do fotografowania.
Może na samym rogu Tamki i Wybrzeża Kościuszkowskiego?
Tam jest chyba adres Wybrzeże Kościuszkowskie 41, taki szklany róg
budynku, dobre miejsce orientacyjne (po drugiej stronie jest płot budowy metra).