Joanna
Misztela
projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...
Temat: Za szybki wypływ mleka- pomocy!
ja bym dalej próbowała odciągać ten pierwszy nawał by mleko płynęło mniej gwałtownieto odciągnięte mleko to albo z butli na przystawkę albo zamrozić :)
i bardziej w pionie go przystawiaj by nie pił zupełnie na leżąco
mnie ortopeda pokazał kiedyś taki specyficzny sposób przystawiania - dobry na bioderka :)
dziecko w pionie sadzasz przed piersią okrakiem na jednym udzie i dziecko w pionie je podtrzymujesz pod paszki... wiem, że to mało wygodne ale może pomoże
za jakiś czas dzidzia nauczy się jak sobie radzić z takim strumieniem :) a Tobie ustabilizuje się laktacja
Joanna
Wisińska
inżynieria
sanitarna
projektowanie,
nadzorowanie,
wykonaw...
Temat: Za szybki wypływ mleka- pomocy!
Miałam podobny problem- przez za duże ciśnienie i zbyt dużo mleka w piersi moje dziecko krztusiło się i krzycząło przy piersi. Obiłam się o poradnię laktacyjną- z polecenia zaczęłam smarować pierś kostką lodu tuż przed karmieniem i w trakcie. To jednak dawało mizerne skutki. Próbowałąm odciągać mleko i innych sztuczek, ale nic nie pomagało. Ostatecznie dorgą dedukcji wymyśliłam sylikonowe nakładki- problem zniknął kompletnie! Tylko trzeba wybrać odpowiedni rozmiar i wystarczająco miękkie. Polecam Canpol Babies rozmiar S. Mleko płynie przez malutkie dziurki a jego nadmiar zostaje w nakładce.Przykro mi, że dopiero dziś piszę. Mam nadzieję, że nie zdążyłaś zrezygnować z karmienia piersią.
Pozdrawiam i trzymam kciuki:)
P.S. Odciąganie i zamrażanie pokarmu też polecam póki jest go nadmiar. Woreczki można kupić w aptekach lub w sklepie firmowym Canpol (np. na Puławskiej). Nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać:)