Reklama: GRATIS wycena pozycjonowania strony , KLIKNIJ !

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Violetta Rymszewicz Freelance Advisor
and Trainer

Temat: być czy mieć? - wieczny dylemat

Rita K.:
mój dylemat jest taki: iść do beznadziejnej pracy, byle tylko mieć pieniądze, czy robić to, co się kocha, ale nie daje to (na razie) żadnych pieniędzy...

Jeśli robisz coś co lubisz, ale nie daje Ci to efektów w finansach, zmień..... metodologię. Zrób coś zupełnie inaczej niz do tej pory. Zaprzecz sama sobie i wywróć sposób wykonania, albo cel do góry nogami. Zmień sposób "robienia".

nie ukrywam, że jest to dla mnie stresująca sytuacja, gdyż wszyscy moi znajomi mają normalne prace i poukładane życie, a ja nadal jestem jak wolny ptak, który leci tam, gdzie chce, a nie tam gdzie musi :)

Nie musisz być jak inni, prawda? Powinnaś za to czuć się w miarę spełniona i "na swoim miejscu".
To Twoje zycie. Broń Boże nigdy nie porównuj się z innymi. To nie daje szcześcia

Przepraszam za ogólność tego, co piszę. Mogę się tylko domyślać, co się dzieje.

Napisz, jeśli masz ochotę porozmawiać.

Pozdrawiam serdecznie.
15.01.2012, 13:12

Jarosław Miłaszewicz rzecz w tym ,że
rzecz na rzeczy..

Aż ciśnie mi się na usta — Oscar Wilde
Często prowadzę z sobą długie rozmowy i jestem przy tym tak mądry, że czasami nie rozumiem ani jednego słowa z tego, co mówię.
Pasja.. zawsze wyjściem z kręgu niepewności jest pasja , hobby ,lekkie szaleństwo .Jarosław Miłaszewicz edytował(a) ten post dnia 18.01.12 o godzinie 16:54
15.01.2012, 13:57

Violetta Rymszewicz Freelance Advisor
and Trainer

Jarosław Miłaszewicz:
Aż ciśnie mi się na usta — Oscar Wilde
Często prowadzę z sobą długie rozmowy i jestem przy tym tak mądry, że czasami nie rozumiem ani jednego słowa z tego, co mówię.

Poczułam się wywołana do odpowiedzi. To przez moje zawikłane gadanie?

Co mozna doradzić humaniście, który umie i chce pisać i - zeby było trudniej - chce na tym zarabiać pieniądze. Pasję już ma. Finansów brak.

Miałabym kilka pomysłów, ale nie podam ich na forum:-)
15.01.2012, 14:27

Jarosław Miłaszewicz rzecz w tym ,że
rzecz na rzeczy..

więc pisz.. pisz i publikuj :)) - prawa autorskie zapewnią Ci zastrzyk finansów
15.01.2012, 15:29

Rita K. piszę i czytam
nałogowo

Rafał Winnicki:
Czyli jest jakaś droga z której zbaczasz..... co to za droga - opisz ją
RaV

to jest tak: idę sobie jakąś drogą, ale widzę, że obok też są inne fajne drogi i nagle zbaczam na nie, bo są dla mnie bardzo interesujące - potem się okazuje, że to jednak nie to, wracam na starą drogę i idę od początku. i tak mam w kółko od paru lat...
18.01.2012, 14:58

Rafał Winnicki PKO BP Departament
Restrukturyzacji i
Windykacji Klienta
...

Rita K.:
Rafał Winnicki:
RaV

to jest tak: idę sobie jakąś drogą, ale widzę, że obok też są inne fajne drogi i nagle zbaczam na nie, bo są dla mnie bardzo interesujące - potem się okazuje, że to jednak nie to, wracam na starą drogę i idę od początku. i tak mam w kółko od paru lat...

No nieźle odpowiedziałaś mi metaforą na metaforę...... chodziło mi o konkretną wybrana przez Ciebie drogę postepowania, wybory, decyzje. cele..... KONKRETY FAKTY. Chyba że takie nie istnieją.... i Twój sposób postrzegania, analizowania i rozumienia świata ma postać ..... metafor. Wtedy juz sam ten fakt jest częscia problemu.
RaV
18.01.2012, 17:12

Marek Bronisław Hubert OGRODY
www.forester.info.pl

Rita K.:
Rafał Winnicki:
RaV

W szukaniu własnej drogi nie ma nic złego. Też co jakiś czas muszę spróbować czegoś innego by mieć porównanie z tym co się robi...Dobrze mi też robi spróbowanie jakieś innej(obcej) branży...
18.01.2012, 18:06

Wyślij zaproszenie do