Reklama: Masz stronę WWW i nikt jej nie odwiedza , ZMIEŃ TO

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Henryk M. Lean Management /
Lean Project
Management / Systems
Engin...

Temat: Powołanie Polskiego Oddziału INCOSE

INCOSE – International Council On Systems Engineering – to jest ogromne Stowarzyszenie Profesjonalistów specjalizujących się w dziedzinie Inżynierii Systemów, czyli prowadzenia i zarządzania złożonymi przedsięwzięciami projektowo-wdrożeniowymi, nie tylko w obszarze IT. To około 7000 członków na świecie. Powstało w USA, gdzie stowarzyszenia tego typu mają ogromną rangę: kreują wiedzę, publikacje naukowe, książki i podręczniki, organizują sympozja i konferencje, kursy i warsztaty, współpracują z rządami jako ciała ekspercko-doradcze. Kopalnię wiedzy o INCOSE można znaleźć na stronie http://incose.org. Tam jest także strona Grupy Roboczej (Working Group) Prof. Bohdana „Bo” Oppenheima, z którym współpracuję: „Lean Systems Engineering”.
Pojawiła się możliwość powołania INCOSE Polish Chapter – Polskiego Oddziału tej organizacji. O korzyściach można się dowiedzieć przeglądając informacje na portalu INCOSE. Warunkiem jest odpowiednia liczba członków zarejestrowanych w INCOSE z Polski (ich liczba rośnie z każdym dniem :o)
Zachęcam do wstąpienia do INCOSE – wszelkie formalności należy załatwiać przez formularz tej organizacji – sekcja „Membership” na stronie INCOSE. Dla studentów – zniżka składki członkowskiej.

Osoby, które się zdecydują przystąpić do INCOSE, zarejestrują się i opłacą składkę członkowską (wszystko za pomocą formularza na stronie INCOSE – ja nie zajmuję się tymi sprawami osobiście) proszę o informacje (na priv.) z danymi takimi jak:
1. Imię i Nazwisko
2. e-mail (obligatoryjnie)
3. nr telefonu (opcjonalnie)
4. Miasto
5. Uczelnia lub firma
6. Rodzaj członkowstwa (Regular Membership…)

18 stycznia 2012 roku wyślę tą listę do Zarządu INCOSE z wnioskiem o powołanie Polskiego Oddziału tej organizacji. Jest to jedyna taka okazja w tym roku. Liczę na duże zainteresowanie z Waszej strony.
Jeżeli nie uda się powołać w tym roku Polskiego Oddziału INCOSE, zarejestrowani członkowie mogą korzystać z wszelkich oferowanych udogodnień, jednak bez krajowej reprezentacji w tej Międzynarodowej Radzie.

W razie jakichkolwiek pytań, proszę o informacje na priv.

Pozdrawiam
11.01.2012, 09:53

Andrzej Nowak searching for scm
employees

W czasie, gdy mieszkałem w USA słyszałem o tej organizacji.
Udało się?

Pozdrawiam,
Andrzej
5.03.2012, 14:22

Henryk M. Lean Management /
Lean Project
Management / Systems
Engin...

Andrzej Nowak:
W czasie, gdy mieszkałem w USA słyszałem o tej organizacji.
Udało się?

Pozdrawiam,
Andrzej

Tak, udało się. Mam przyjemność piastować funkcję pierwszego prezesa polskiego oddziału INCOSE.
Jestem na etapie organizowania cyklu szkoleń pod wspólnym tytułem "SE (Systems Engineering) dla Polski". Poprowadzą je światowej klasy eksperci z USA.
Pierwszy termin już ustalony: 16-17 lipiec 2012. Poprowadzą je Panowie: Wolter Fabrycky i Charles Wasson, a konsultacji udzielać będzie Prof. Benjamin Blanchard.

O szczegółach będę informował, na forum Grupy "INCOSE Polish Chapter" oraz w innych Grupach związanych tematycznie z ciągłym doskonaleniem i zarządzaniem projektami.

Pozdrawiam
5.03.2012, 15:43

Wyślij zaproszenie do