Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Lech Tkaczyk Piszesz?Wydamy
Twoją
książkę!Potrzebuj
esz książki
tematyc...

Temat: O książce ABY BYĆ SZCZĘŚLIWYM ROZMYŚLANIA 5.01.2012!

ABY BYĆ SZCZĘŚLIWYM... Tytuł jest wyzwaniem, które zobowiązuje do odnalezienia odpowiedzi, uniwersalnej recepty, drogi do szczęścia... Oczywiście szczęście jest zależne od naszych potrzeb i dla każdego w danej chwili może dać je zupełnie coś innego, ale podejmując się rozważań na ten temat powinieneś dotrzeć do samego wnętrza człowieka odkrywając w ten sposób coś najprawdziwszego, dzięki czemu może on być szczęśliwy niezależnie od zewnętrznych okoliczności. :) Nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę unieszczęśliwiając się na własne życzenie, ale może własnie Twoja książka otworzy wiele serc i oczu i faktycznie będzie Twoim kolejnym sukcesem... :)

Beata J.
5.01.2012, 21:47

Zofia Julia K. Dyrektor chwilowo na
pełnym etacie
mamuśki

Nieudane Święta nastroiły mnie filozoficznie i zadałam sobie pytanie "O co chodzi? Dlaczego jest tak źle, skoro mogłoby być tak dobrze?"
Cała masa zdarzeń pozornie bez znaczenia teraz ułożyła się w ciąg logiczny i zobaczyłam to, czego nie chciałam (lub bałam się) dostrzec.
Co zrobić, aby być szczęśliwym? Znaleźć człowieka, który NAPRAWDĘ będzie mnie kochał, nie będzie poniżał ani obwiniał o wszystkie swoje niepowodzenia, da poczucie bezpieczeństwa i doceni moją kobiecą naturę. Nie ma większego piekła od życia w "złotej klatce", w dodatku, jeśli dozorca tej klatki jest postacią przypadkową. Reasumując: lepiej być samotnym, niż więźniem we własnym domu! Niestety zbyt wielu ludzi zgadza się na kompromisy w związkach, unieszczęśliwiając siebie i innych. Ukrywanie problemów, niedopasowanie emocjonalne i intelektualne, wreszcie: uleganie hipokryzji tzw. "opinii publicznej" - oto co zabija w nas szczęście!
Niezwykle ważna jest tu WOLNOŚĆ " od (kogoś, czegoś) i "do" (robienia czegoś) - bez tego życie traci sens. Nie bądźmy zatem leniwi i przeanalizujmy swoje życie pod tym kątem. Ja to zrobiłam i nie jestem zadowolona z tego, co zobaczyłam... ;)
14.01.2012, 17:31

Lech Tkaczyk Piszesz?Wydamy
Twoją
książkę!Potrzebuj
esz książki
tematyc...

Witam,
brawo za odwagę.Dziękuję i pozdrawiam.
Lech Tkaczyk
http://lech-tkaczyk.pl
14.01.2012, 17:37

Zofia Julia K. Dyrektor chwilowo na
pełnym etacie
mamuśki

To nie odwaga, tylko konieczność życiowa, ale dziękuję ;)
Również pozdrawiam ;D
14.01.2012, 17:45

Wyślij zaproszenie do