Reklama: Jesteś webmasterem ? Zacznij zarabiać KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Violetta Rymszewicz Freelance Advisor
and Trainer

Temat: Blog Roku 2011

Co myślicie o zasadach?

Startujecie?

Pozdrawiam serdecznie :-)
5.01.2012, 17:10

Julia Surman Doradca Klienta,
Orange Polska

No właśnie zasady.
Co o nich myślę? Gdyby nie głosowanie internautów, za sam pomysł zorganizowania owego konkursu dałabym 10/10, jednak wspomniane "głosowanie" pozostawia wiele do życzenia. Zresztą, jeśli ktoś już brał udział, to pewnie wie jak to wygląda...
Co nie zmienia faktu, że oczywiście udział biorę.
5.01.2012, 17:20

Łukasz Więcek Właściciel, myDIY

Violetta Rymszewicz:
Startujecie?

No ba! Mój myDIY.pl już od dawna zgłoszony :)

A co do głosowania SMS - wiadomo - wygrają Ci, którzy najwięcej inwestują w SMS-y. Nie ma się co łudzić - jeżeli komuś zależy na wygranej, to wyłoży 2000zł na SMS-y i reszta nie będzie miała szans :(
5.01.2012, 17:22

and Trainer

No właśnie! Te SMS-y.

Mam wątpliwości. Juror - jak rozumiem - zaczyna czytać bloga dopiero po przejściu etapu z SMS-ami?

To trochę nie fair.

Mojego bloga nie zgłosiłam, jest chyba trochę za młody. Może za rok?

Życzę powodzenia. Będę mocno trzymać kciuki.
5.01.2012, 17:34

Krzysztof Kreczko wiedz, że coś się
dzieje.

startuje oczywiście, ale raczej ze względu na to, że znacznie zwiększa ruch na stronie, przybywa użytkowników, którzy co jakiś czas wracają.

Głosowanie i SMSy ... hmmm nie zależy mi i tak robię to hobbystycznie ;)
5.01.2012, 18:30

Kamil W. Di Mista Fotosista!

Łukasz Więcek:
jeżeli komuś zależy na wygranej, to wyłoży 2000zł na SMS-y i reszta nie będzie miała szans :(
Emm, tia, tylko trzeba albo nakupić tyle kart, albo tyle osób poprosić o oddanie swoich danych onetowi czy kto tam to organizuje ;)
5.01.2012, 23:39

Łukasz Rogala Pozycjonuję sobie
strony www ;)

Są specjaliści kupujący startery w kiosku z Play żeby wyklikać kampanie reklamowe w Google u konkurencji - nie zdziwię się jeżeli ktoś zleciłby wpłynięcie na wyniki konkursu.
6.01.2012, 00:49

Przecież wysłanie całej masy SMS-ów nie jest żadnym problemem. Jest nawet taka jedna aplikacja na Androida, która pozwala to zautomatyzować - podajesz numer, treść, ilość wiadomości i odstęp między kolejnymi SMS-ami. Reszta robi się sama ;)

W rzadko którym konkursie jest zabronione wysyłanie wielu wiadomości z jednego numeru. Taki ruch byłby organizatorom nie na rękę, bo zmniejszyłby dochód.
6.01.2012, 00:55

Łukasz Więcek:
W rzadko którym konkursie jest zabronione wysyłanie wielu wiadomości z jednego numeru.
Doczytaj. Z regulaminu zeszłego roku:
1.6 W głosowaniu może wziąć udział dowolna osoba, przy zastosowaniu zasady, że z jednego numeru telefonu można oddać po jednym głosie na dany blog.
ale
1.6.2 Po oddaniu głosu na dany blog z danego numeru telefonu, możliwe jest oddanie z wykorzystaniem tego numeru telefonu, głosu na inne blogi.
W przypadku starterów opłaca się więc zgłosić z 5 blogów w różnych kategoriach i z każdego startera wysłać kilka głosów ;))
Taki ruch byłby organizatorom nie na rękę, bo zmniejszyłby dochód.
W zeszłym roku chyba po raz pierwszy było głosowanie sms. Po protestach, o ile pamiętam, cała kasa z smsów poszła na jakąś organizację charytatywną:
4. Cały uzyskany przez Organizatora Konkursu dochód z otrzymanych SMS-ów w całości głosowań, Organizator Konkursu przekaże na cele charytatywne.

---

W tym roku nie inaczej:
http://www.blogroku.pl/zasady/regulamin.htmlKamil W. edytował(a) ten post dnia 06.01.12 o godzinie 01:19
6.01.2012, 01:06

Marek T. blog interjak.pl

Violetta Rymszewicz:
Startujecie?

Nie :P
6.01.2012, 09:20

Ewa Serwicka Podróżuję,
śnię, odkrywam.

Ja biorę trzeci raz z rzędu. Niestety z tymi smsami ciężka sprawa tym bardziej, że nawet sama nie mogę na siebie zagłosować będąc za granicą :)

Cóż, zawsze to dodatkowa forma promocji bloga, a jakby się udało kiedyś coś wygrać, to byłoby miło.
6.01.2012, 12:54

Kamil W.:
Łukasz Więcek:
W rzadko którym konkursie jest zabronione wysyłanie wielu wiadomości z jednego numeru.
Doczytaj. Z regulaminu zeszłego roku:
1.6 W głosowaniu może wziąć udział dowolna osoba, przy zastosowaniu zasady, że z jednego numeru telefonu można oddać po jednym głosie na dany blog.
ale
1.6.2 Po oddaniu głosu na dany blog z danego numeru telefonu, możliwe jest oddanie z wykorzystaniem tego numeru telefonu, głosu na inne blogi.
W przypadku starterów opłaca się więc zgłosić z 5 blogów w różnych kategoriach i z każdego startera wysłać kilka głosów ;))
Taki ruch byłby organizatorom nie na rękę, bo zmniejszyłby dochód.
W zeszłym roku chyba po raz pierwszy było głosowanie sms. Po protestach, o ile pamiętam, cała kasa z smsów poszła na jakąś organizację charytatywną:
4. Cały uzyskany przez Organizatora Konkursu dochód z otrzymanych SMS-ów w całości głosowań, Organizator Konkursu przekaże na cele charytatywne.

---

W tym roku nie inaczej:
http://www.blogroku.pl/zasady/regulamin.html
No to się bardzo cieszę, że taki zapis jest. Tej części regulaminu nie studiowałem, bo od samego początku miałem zamiar bawić się uczciwie. Zresztą w tym wątku nie mówiłem konkretnie o tym konkursie, tylko ogólnie o konkursach SMS-owych :)

Fajnie. Czyli zabawa będzie w miarę uczciwa :)
6.01.2012, 16:40

Łukasz Więcek:
Tej części regulaminu nie studiowałem, bo od samego początku miałem zamiar bawić się uczciwie.
Jakbyś kiedykolwiek brał udział w konkursach foto, to szybko nauczyłbyś się czytać dokładnie całe regulaminy - żeby się np nie okazało, że będziesz zmuszony, po wygraniu, przez rok dwa razy w miesiącu pisać na blogu peany na temat organizatora, oddać prawa do całego paska po prawo czy coś w ten deseń ;)
Zresztą w tym wątku nie mówiłem konkretnie o tym konkursie, tylko ogólnie o konkursach SMS-owych :)
Jak widać, generalizowanie może łatwo prowadzić do krzywdzących opinii :)
6.01.2012, 16:42

Agnieszka Swaczyna Adwokat,
www.blogrozwod.pl

Ja zgłosiłam mojego bloga: http://blogrozwod.wordpress.com w kategorii profesjonalne
Przed zgłoszeniem czytałam regulamin (ach, ten prawnik we mnie :-)) i nie sądzę, żebym przeszła do następnego etapu właśnie ze względu na głosowanie sms (jakoś wątpię, że obcy mi ludzie się ruszą). Zwróciłam uwagę na niemożliwość głosowania dwukrotnie z tego samego telefonu, ale też na przeznaczenie pieniędzy z sms na cel charytatywny. To jest o.k. Nie będę
miała oporu prosząc o sms, skoro pieniądze pójdą na dobry cel.Agnieszka Swaczyna edytował(a) ten post dnia 06.01.12 o godzinie 17:36
6.01.2012, 17:35

Marek T. blog interjak.pl

Violetta Rymszewicz:
Co myślicie o zasadach?

Startujecie?

Nie. Nie po to bloguję, żeby z kimkolwiek rywalizować.
6.01.2012, 23:01

Łukasz Rogala Pozycjonuję sobie
strony www ;)

Odpowiadasz już drugi raz :P
Startujcie, puszczę na kogoś smsa jak coś ;)
6.01.2012, 23:15

Małgorzata C. miniclassic.pl

Biorę udział już drugi raz, "sito" sms też do końca mi się nie podoba ale zasady są dla mnie do zaakceptowania stąd moja decyzja.
Dziwię się tym, którzy nie czytają dokładnie regulaminów i zgłaszają się do konkursów.
9.01.2012, 10:34

Mariusz Kołacz IT/SEO/SEM - szukam
pracy (etat)

Także mój blog techformator.pl bierze udział w tym (po raz pierwszy), ale obiektywnie patrząc zbyt wielkiej szansy to nie mam, serwis istnieje ledwie 1 rok z groszami, dotychczas ponad 120 wpisów popełnionych - choć wiele z nich znalazło uznanie w oczach innych to jednak czegoś brakuje, całe wydarzenie raczej uważam za ciekawą przygodę ;) Nie żebym był pesymistą ale realnie patrzę na wszystko. W tym roku nie liczę na nic, natomiast w kolejnych kto wie, czeka mnie sporo ciężkiej pracy ;)
10.01.2012, 21:12

Ewa Serwicka Podróżuję,
śnię, odkrywam.

Łukasz Rogala:
Startujcie, puszczę na kogoś smsa jak coś ;)

A puścisz na mnie? D00032 na numer 7122 :) Z góry dzięki :))))
12.01.2012, 15:21

and Trainer

Ewa Serwicka:

A puścisz na mnie? D00032 na numer 7122 :) Z góry dzięki :))))

Mojego SMS-a też masz :-)
12.01.2012, 16:09

Wyślij zaproszenie do