- 1
- 2
- 3
- Następna »
Daniel
Woźniak
Najlepszy czas na
działanie jest
teraz!
Temat: Blog bardzo wolno się ładuje i pojawia się błąd krytyczny
WitajMam dwa blogi http://pozytywnie.eu i http://danielwozniak.pl (ten dopiero tworzę)
Od wczoraj obydwa ładują się bardzo (1-4 min) i na danielwozniak.pl często wyskakuje takie błąd
Błąd krytyczny serwera
Internal Server Error - Błąd 500
Wystąpił problem krytyczny z serwerem, żądana strona nie może zostać prawidłowo wyświetlona.
Jeżeli jesteś właścicielem serwera, na którym znajduje się ta strona prosimy abyś sprawdził:
1. Poprawność wpisów mod_rewrite w pliku .htaccess.
2. Sprawdzić zawartość pliku .htaccess pod kątem występowania wpisów php_flag i php_admin_value.
Serwer PHP działa w trybie CGI i ustawienia PHP są pobierane z pliku php.ini.
Prosimy usunąć linie o początku php_flag lub php_admin_value lub zakomentować je znakiem hash "#".
Błąd krytyczny serwera
Internal Server Error - Błąd 500
Menu w środku wordpress chodzi dobrze po zalogowaniu: mogę zmieniać treść postów, zapisywać wszystko bez problemów. Jednak samo otworzenie bloga lub strony zajmuje do 5 min i albo się załaduje, albo pojawi się błąd.
Czy ktoś może znać przyczynę i rozwiązanie?
Pozdrawiam
Rafał Fajfrowski Mistrz ceremonii.
Kiedyś miałem podobny problem w sumie to nawet identyczne objawy. Okazało się, że po prostu brakowało RAMu w maszynie :)
Łukasz Więcek Właściciel, myDIY
WordPress sam w sobie nie może z dnia na dzień tak wariować. Nie instalowałeś jakichś wtyczek? Obstawiałbym, że któraś wtyczka (albo skórka) jest kiepsko napisana i wykonuje jakieś niestworzone pętle, które ubijają serwer.
Daniel
Woźniak
Najlepszy czas na
działanie jest
teraz!
Rafał Fajfrowski:
Kiedyś miałem podobny problem w sumie to nawet identyczne objawy. Okazało się, że po prostu brakowało RAMu w maszynie :)
Z ramem powinno być OK, skoro cały komp chodzi dobrze plus inne strony też.
Daniel
Woźniak
Najlepszy czas na
działanie jest
teraz!
Łukasz Więcek:
WordPress sam w sobie nie może z dnia na dzień tak wariować. Nie instalowałeś jakichś wtyczek? Obstawiałbym, że któraś wtyczka (albo skórka) jest kiepsko napisana i wykonuje jakieś niestworzone pętle, które ubijają serwer.
Nie przypominam sobie instalowania nowych wtyczek, pisałem post, dodawałęm zdjęcia i z chwili na chwile wszystko zaczęło chodzić bardzo wolno, tak że strony ładują się po 5 min i może się załadują:).
A poza tym to obydwa blogi mi zwalniają, ale jak jestem w panelu admina chodzą normalnie.
Daniel
Woźniak
Najlepszy czas na
działanie jest
teraz!
The page Coaching, szkolenia i darmowa wiedza. got an overall Page Speed Score of 72 (out of 100)Wyszło mi to i porady, a co to ma do tego że strona prawie się nie ładuje?
Łukasz Więcek Właściciel, myDIY
Teraz u mnie oba Twoje blogi ładują się w miarę szybko.Error 500 oznacza na 100% problemy z serwerem, a nie z Twoim kompem :) Powiedz - co to za serwer? Jakiś hosting, VPS, dedyk, czy jakiś komp stojący w piwnicy? Masz dostęp do logów?
Marek Karnecki rozwijamy się ;)
Tak całkowicie gdybam - nie mamy dostępu do admina - ale [logowanie] się pojawia...Gdybam, że może na stronie masz np ciągnięte z zewnątrz - iframe'y typu:
banery, facebooki itp ? - a akurat coś komuś zdechło i tobie się nie może cała www pojawić ?
szukałbym tutaj - skoro nic nie instalowałeś ostatnio - to wydaje się mi podejrzane
powyłączaj z admina ( skoro działa ) wszystkie statystyki, systemy banerowe itd... i pewnie zadziała "skubaniec" :))
Tomasz
K.
Administrator
systemów
http://pozytywnie.euTu nie ma problemu z serwerem, ping odpowiada szybko, style i obrazki ładują się błyskawicznie. Problem jest z Wordpressem, bo strona główna ładuje się zawsze ok. 62 sek. To może świadczyć, że coś (może jakiś plugin) próbuje się z czymś łączyć. Próbuje przez 60 sek. (bo tyle maksymalnie może) i daje sobie spokój. Najprościej - wyłączaj po kolei każdy plugin i sprawdzaj, czy działa, aż znajdziesz problematyczny plugin.
http://danielwozniak.plPonieważ to jest ten sam serwer, to obstawiam, że coś źle jest w .htaccess poustawiane, może zapętlenie następuje? Usuń na chwilę ten plik i sprawdź, czy w ogóle serwer coś zwróci.
Arkadiusz
G.
szukam nowych
wyzwań :)
Dziwne, bo u mnie na operze ładuje się normalnie, a na IE8 wcale nie chce.Może to wina jquery.. bo na mojej stronce, IE zawiesza się właśnie na sliderze.Arkadiusz G. edytował(a) ten post dnia 31.12.11 o godzinie 11:18
Michał
P.
Freelance/Projektowa
nie
Łukasz Więcek:
Teraz u mnie oba Twoje blogi ładują się w miarę szybko.
Error 500 oznacza na 100% problemy z serwerem, a nie z Twoim kompem :) Powiedz - co to za serwer? Jakiś hosting, VPS, dedyk, czy jakiś komp stojący w piwnicy? Masz dostęp do logów?
Właśnie. Internal Server Error jest bardzo nieprzyjemnym komunikatem, bez skontaktowania się z firmą hostingową będzie trudno ocenić, co się dzieje u Ciebie na serwerze. W końcu to jest Server Error....Michał P. edytował(a) ten post dnia 31.12.11 o godzinie 12:33
Konrad
Karpieszuk
tradematik.pl -
wtyczka wordpress
sklep internetowy
Daniel Woźniak:
Z ramem powinno być OK, skoro cały komp chodzi dobrze plus inne strony też.
RAM na serwerze gdzie masz strone, a nie na Twoim komputerze w domu :)
Daniel
Woźniak
Najlepszy czas na
działanie jest
teraz!
Łukasz Więcek:
Teraz u mnie oba Twoje blogi ładują się w miarę szybko.
Error 500 oznacza na 100% problemy z serwerem, a nie z Twoim kompem :) Powiedz - co to za serwer? Jakiś hosting, VPS, dedyk, czy jakiś komp stojący w piwnicy? Masz dostęp do logów?
Serwer mam na cal.pl
I coś z logami tam jest, tylko co konkretnie mam sprawdzić?
Daniel
Woźniak
Najlepszy czas na
działanie jest
teraz!
Marek Karnecki:
Tak całkowicie gdybam - nie mamy dostępu do admina - ale [logowanie] się pojawia...
Gdybam, że może na stronie masz np ciągnięte z zewnątrz - iframe'y typu:
banery, facebooki itp ? - a akurat coś komuś zdechło i tobie się nie może cała www pojawić ?
szukałbym tutaj - skoro nic nie instalowałeś ostatnio - to wydaje się mi podejrzane
powyłączaj z admina ( skoro działa ) wszystkie statystyki, systemy banerowe itd... i pewnie zadziała "skubaniec" :))
Dzisiaj posprawdzam, dzięki
Daniel
Woźniak
Najlepszy czas na
działanie jest
teraz!
Bartek Koplin:
Daniel Woźniak:Page Speed Score... zagłębiałeś się w wiedzę dlaczego masz tylko 72/100 czy zrobiłeś test na odwal się? Może tam być coś co okaże się zbawienne ale nie musi. Ja tylko szukam rozwiązania Twojego problemu...
Wyszło mi to i porady, a co to ma do tego że strona prawie się nie ładuje?
Dzięki, rzeczywiście zrobiłem na odwal się, zaraz konkretnie poczytam zalecenia tam napisane:)
Daniel
Woźniak
Najlepszy czas na
działanie jest
teraz!
Tomasz K.:
http://pozytywnie.euTu nie ma problemu z serwerem, ping odpowiada szybko, style i obrazki ładują się błyskawicznie. Problem jest z Wordpressem, bo strona główna ładuje się zawsze ok. 62 sek. To może świadczyć, że coś (może jakiś plugin) próbuje się z czymś łączyć. Próbuje przez 60 sek. (bo tyle maksymalnie może) i daje sobie spokój. Najprościej - wyłączaj po kolei każdy plugin i sprawdzaj, czy działa, aż znajdziesz problematyczny plugin.
Tak posprawdzam to.
http://danielwozniak.plPonieważ to jest ten sam serwer, to obstawiam, że coś źle jest w .htaccess poustawiane, może zapętlenie następuje? Usuń na chwilę ten plik i sprawdź, czy w ogóle serwer coś zwróci.
Usunąłęm działa wtedy tylko strona główna. Jeżeli klikam na podstrony wyskakuje błąd, że nie ma takiego adresu.
Daniel
Woźniak
Najlepszy czas na
działanie jest
teraz!
Arkadiusz G.:
Dziwne, bo u mnie na operze ładuje się normalnie, a na IE8 wcale nie chce.
Może to wina jquery.. bo na mojej stronce, IE zawiesza się właśnie na sliderze.
Właśnie strona działa już od 3 tyg i chodziła normalnie. A te dwa dni temu nagle zaczęły sie problemy. Nic nowego nie instalowałem i masz takie coś:)