Reklama: Jesteś webmasterem ? Zacznij zarabiać KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Beata B. właściciel, Beata
Brzezicka. Biuro
Brzeziccy

Temat: PROSZĘ O POMOC!MĄŻ CHCE SIĘ ODE MNIE WYPROWADZIĆ

Basiu, a co byś powiedziała na wizytę u psychologa albo trenera NLP nie w sprawie męża, małżeństwa a w sprawie pewności siebie?

Moim zdaniem to nie jest kwestia tego że musisz cokolwiek analizować wiele razy, ale tego, że boisz się być stanowcza, bronić zdecydowanie własnej postawy. Masz wyobrażenie czego byś chciała, ale z jakiegoś powodu czekasz aż inni się tego domyślą. Oczywiście jeśli domyślą się źle, to nie czujesz się usatysfakcjonowana.

Tak gdybam...czy nie uważasz branie tego czego potrzebujesz za manipulację? A manipulację za coś brzydkiego, niedopuszczalnego?
18.01.2012, 17:25

Ewa S. patrzę,
słucham,myślę...

Barbara Kowalska:
Malgosiu,nie zdawalam sobie sprawy,że aż tak bardzo Was wszystkich wkurzam i irytuje.Przepraszam!Nie życzę nigdy nikomu aby przeżył to,co ją przeżyłam przez ostatni miesiąc.Nawet nie wiecie jak bardzo pomogły mi Wasze rady.Ale to jest tak,że ja muszę wszystko przeanalizować parę razy a niestety jestem osoba która działa pod wpływem emocji i często decyduje sie na krok nierozwazny.Tak,wpuszczam go do domu,jednak chcę spróbować odbudowywać nasze małżeństwo.Może nam się to uda.Jeszcze raz wszystkim za wszystkie rady bardzo dziękuję przepraszam jeżeli komukolwiek z Was zmarnowałam jego cenny czas.Dla mnie to była szkoła życia.Dzięki i pozdrawiam.

Mnie nie irytujesz, nic ,a nic. Serio. Poza tym myślę ,ze każdy ,kto sie zaangażował w doradzanie tobie, robił to z własnej nieprzymuszonej woli i w każdej chwili mógł przestać.
Uważam,ze wcale nie jest łatwo zmienić swoje nawyki myślenia ,reagowania, zycia i tzw. opór przed zmianą jest naturalną reakcją świadczącą o tym,ze dana osoba nie jest na zmianę gotowa...albo nie w takim tempie.

Twoim celem -jak zrozumiałam -bylo ratowanie małżeństwa , chciałaś by mąż wrócił, więc ,jak czytam, jesteś bliska celu. Wiec,jak dla mnie OK.
Mam nadzieję,ze może choc trochę też nauczyłaś sie stanowczości i umiejętności obrony swojego stanowiska (?).
Myślę ze rada Beaty -dotyczące twojej własnej terapii (niezależnie od tego,czy "wpuścisz męża,czy nie) jest bardzo cenna.
Poza tym, uważam,ze skoro mąż powiedzmy "skruszał"-przynajmniej w tej chwili ,to spróbowałabym postawić warunek powrotu -terapię małżeńską (właśnie dlatego,aby wasz związek stał sie bardziej satysfakcjonujący dla was obojga).
Moze argument,ze ty tez ,tak jak tw. maż, nie chcesz aby wszystko ,co was uwierało wróciło i chcesz byście oboje czuli się dobrze ze sobą trafi do niego.
Powodzenia.
18.01.2012, 19:34

Marcela K. headhunter-ka

Też uważam, że nie chodzi o to abyś robiła, tak jak ktoś ci radzi, bo nikt nie jest tobą i absolutnie nikt nie ma prawa twierdzić, że wie, co jest dla ciebie dobre. Może twój mąż jest najlepszym partnerem dla ciebie i nigdy nie udałoby ci się zbudować lepszego związku, bo wszystkie kolejne też by tak wyglądały? A jeżeli nawet, to co z tego? Nikt nie ma prawa tego oceniać! Nikt poza tobą nie wie czego w życiu potrzebujesz i co jest dla ciebie dobre.

Jednak aby kierować swoim życiem również w sensie, aby móc coś zmienić, jeżeli tej zmiany potrzebujesz, trzeba znać odpowiedź na kilka pytań, które powinnaś zadać SOBIE, NIE INNYM. Zaczynając od podstawowego: "Jaki jest twój cel?", po kolejne: "Jak myślisz, co powinnaś zrobić, aby tak się stało?", "Co on powinien zrobić?", itd. Niestety jedyne co zrobiłaś do tej pory to powiedziałaś, że twoim celem jest powrót męża. Nie zauważyłam natomiast, abyś spróbowała chociażby doprecyzować jak by to miało wyglądać? Na jakich zasadach? Zignorowałaś wszystkie pytania na forum, które miały ci pomóc doprecyzować cel. Może nie chcesz stawiać mężowi żadnych warunków? Może chcesz przyjąć męża z otwartymi rękami, na jego warunkach? Może go nawet chcesz przeprosić? Oczywiście, że masz do tego prawo i może to w twojej sytuacji najlepsze co możesz zrobić, aby zrealizować swój cel? Może? Nie rozumiem jednak dlaczego wobec tego pozwalasz sobie na realizowanie pewnych elementów planu innych podpowiadaczy? Przecież większość z tych osób, które chcą abyś "przycisnęła śrubę" mężowi, tak naprawdę ma w nosie, czy on ostatecznie wróci do ciebie, czy też nie. Nawet więcej, większość z tych osób życzy ci, bo uważa że tak będzie lepiej dla ciebie, aby twój mąż ostatecznie się zniechęcił i nie wrócił. Czy zdajesz sobie z tego sprawę?

Jaki jest twój i tylko TWÓJ cel?
19.01.2012, 10:42

Nie rozumiem, każdy się tu stara, poświęca swój czas próbuje pomóc a Basia nikogo nie słucha. Potrzebuje się komuś wyżalić słucha, a z rad nie korzysta. Psychologów nie słucha i dalej robi to na co ma chęć. Cel jest jasny odzyska męża i tylko to się liczy. Dla niej będzie sprawa zamknięta. A trudne kwestie nie zostaną poruszone bo przeciez jest tak jak miało być.

Dla mnie Basia jest osobą bardzo uległa, nie stawiająca warunków, a przez to, wszystko się jej w pewnyc momentach rozmywa, a ona nadal nie wie dlaczego.

Tak mąż wróci. Ale jeśli Basia nie zmieni zasad to on zrobi to po raz kolenjy, bo nic się nie zmieni... A Basia znowu napiszę co moglo się stać bo rady które dawano tysiackrotnie nie poskutkowaly i nie poskutkuja...
19.01.2012, 12:21

Gośka J. Certyfikowany
Instruktor BLS/AED.
Strzelec-Klub
Żołnierzy...

Basiu, czy chcesz, żebym zamknęła temat? Zamknięcie tematu skutkuje tym, że nikt już więcej w nim nie będzie mógł napisać a jeśli kiedyś będziesz chciała ponownie go otworzyć to zawsze możesz napisać do któregoś z moderatorów z prośbą o ponowne jego otwarcie.Gośka J. edytował(a) ten post dnia 19.01.12 o godzinie 14:25
19.01.2012, 14:21

Małgosiu bardzo Cię proszę jeżeli możesz zamknij temat-chodzi mi o to ,żeby nie był już nigdy do odnalezienia w necie.Jest taka możliwość ,żeby wszystkie posty całkowicie wykasować ?
Pozdrawiam i dzięki:)
19.01.2012, 15:12

I jak ,uda się zlikwidować cały ten wątek?
19.01.2012, 18:24

Beata Rzepka Coach Kariery,
Trener

Wątek pozostanie. Moderatorzy nie usuną go, gdyż byłoby to nie fair wobec osób, które angażowały się, poświęcały swój czas i energię i przez kilka stron próbowały Ci pomóc.

Tymczasem zamykam wątek.
19.01.2012, 18:32
Temat zamknięty.

Wyślij zaproszenie do