Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: Od którego brokera zacząć?

Łukasz S.:
A jak jest w przypadku admiral markets? Konto Admiral.Standard to chyba też nie jest ECN?

generalnie jest tak ze nie ma mozliwosci stworzyc "czystego" ECN na platformach typu MetaTrader4. swojego czasu probowal Dukascopy ale im sie nie udalo. dlatego brokerzy ECN zazwyczaj posiadaja autorskie platformy do handlu na rynku miedzybankowym. wiecej na ten temat mozna znalezc w sieci.

warto dodac ze w przypadku ECN spread jest zmienny (rynkowy) a oplata brokera jest prowizja.
29.12.2011, 14:35

ciekawe, acz brzmi troche zbyt pieknie, zeby moglo byc prawdziwe ale czemu nie, skoro mozna to zweryfikowac. A jakis (taki) broker, gdzie mozna rachunek poprzez ww otworzyc?

raczej nie kojarze. za granica trzeba przesylac kilka dokumentow. w Alior Banku mozna otworzyc w kazdym oddziale. AmiralMarkets posiada rachunek ECN i mozliwosc otwarcia przez www ale jak pisalem powyzej rachunki ECN na MT4 to nie jest dokladnie to samo.

podobne do ECN rozwiazanie posiada tez SaxoBank. co prawda nie mamy dostepu bezposrednio do rynku miedzybankowego ale z tego co wiem kazda pozycje przeciwstawna do klienta otwieraja u swoich dostawcow aby ich zysk nie byl uzalezniony od wyniku transakcji klienta a zarabiac tylko na roznicy w spreadzie.
29.12.2011, 14:39

Łukasz S. Business Systems
Programmer Analyst

W Meta Trader 4 dla konta demo od Admiral Markets można mieć jednocześnie kilka pozycji dla tego samego symbolu, również long i short. Czy może ktoś potwierdzić czy tak samo jest dla konta Admiral.Standard? Nie widziałem tego w przypadku innych kont. Według supportu Alpari UK u nich też tak można tylko nikt nie powiedział jak... w Meta Trader 5 nie działa. Przy innych kontach tego nie widziałem.

Chciałem też sprawdzić platformę Aliora ale to nie chce działać z proxy.
29.12.2011, 23:17

Wyślij zaproszenie do