Michał
F.
PHI, Michał
Frączek
Temat: Gdzie szukać zleceń?
Wątek z inspiracjami i poradami o tym, gdzie szukacie/znajdujecie zlecenia. Dość sporo można przeczytać na temat portali, które dostarczają, zlecenia kiepskiej jakości - dyskutowaliśmy o tym wielokrotnie także na Goldenline.Wątek nie służy do zamieszczania ogłoszeń, chodzi mi o dostarczenie wiedzy na temat dostępnych możliwości. Może wypowiedzą się przedstawiciele jakiś portali pośredniczących? Może będziemy mogli zadać jakieś pytania?
Zapraszam do dyskusji.
Kamil
Newczyński
zostawiam trwałe
ślady w sieci |
socialtalk.pl
Michał F.:Michał,
Wątek z inspiracjami i poradami o tym, gdzie szukacie/znajdujecie zlecenia. Dość sporo można przeczytać na temat portali, które dostarczają, zlecenia kiepskiej jakości - dyskutowaliśmy o tym wielokrotnie także na Goldenline.
Wątek nie służy do zamieszczania ogłoszeń, chodzi mi o dostarczenie wiedzy na temat dostępnych możliwości. Może wypowiedzą się przedstawiciele jakiś portali pośredniczących? Może będziemy mogli zadać jakieś pytania?
Zapraszam do dyskusji.
z całym szacunkiem, ale wybacz, dlaczego miałbym Ci zdradzać informacje o tym, skąd można pozyskiwać klientów/zleceniodawców? Czy nie sądzisz, że byłoby to działanie na własną niekorzyść, strzelanie sobie w stopę, umożliwianie konkurencji podbierania zleceń?
Michał
F.
PHI, Michał
Frączek
Kamil,nie chodzi mi o to, żebyśmy zdradzali swoje sekrety. Chodzi mi raczej o bardziej ogólną dyskusję.
Jeśli napiszesz, że bierzesz udział w przetargach, a najchętniej tych które ogłaszane są w Twoim województwie, chyba nie strzelisz sobie w stopę. Jeśli napiszesz, że miałeś kiepskie doświadczenia z takim a takim portalem to również Twoja stopa powinna mieć się całkiem OK.
Nie chodzi o podbieranie sobie zleceń, ale o wskazanie dobrych praktyk i wspólną troskę o branżę :)
Kamil
Newczyński
zostawiam trwałe
ślady w sieci |
socialtalk.pl
Michał F.:
Nie chodzi o podbieranie sobie zleceń, ale o wskazanie dobrych praktyk i wspólną troskę o branżę :)
W pierwszym zdaniu, w pierwszej wypowiedzi napisałeś:
"Wątek z inspiracjami i poradami o tym, gdzie szukacie/znajdujecie zlecenia."
Teraz chodzi Ci o ogólną dyskusję i wskazanie dobrych praktyk i wspólną troskę o branżę.
Dla mnie to kompletnie dwie różne sprawy, na dwa odrębne wątki, ale dziękuję Tobie za szczytny gest dbania o branżę.
Edwin
Z.
Kierownik Projektu,
pkt.pl Polskie
Książki
Telefoniczne S...
Jak dla mnie temat który tak jak szybko miał swój początek tak równie szybko znalazł swój koniec.
Michał
F.
PHI, Michał
Frączek
No cóż :) nic na siłę. Nie chciałbym, żebyście źle odebrali intencje tego wątku - osobiście nie narzekam na brak Klientów, choć początki były trudne ;)Współpracuję z kilkoma Freelancerami z różnych branż i niejednokrotnie dyskutowaliśmy na temat problemów z dotarciem do Klientów.
Dużo osób próbowało swoich sił na zleceniach.przez.net, oferii, oferteo czy freelancity - ale z każdym z tych portali jest coś nie tak. (choć osobiście udało mi się nawiązać kilka cennych kontaktów za pośrednictwem tych portali).
Michał
F.
PHI, Michał
Frączek
Nieco odgrzebuję temat, ale trafiłem dziś na artykuł, który dotyka omawianej tematyki:skąd firmy pozyskują nowych klientów
Może komuś się przydać. Myślę, że w dobie internetu osobiste polecenia są nieco niedoceniane...
Michał
F.
PHI, Michał
Frączek