Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Michał F. PHI, Michał
Frączek

Temat: Gdzie szukać zleceń?

Wątek z inspiracjami i poradami o tym, gdzie szukacie/znajdujecie zlecenia. Dość sporo można przeczytać na temat portali, które dostarczają, zlecenia kiepskiej jakości - dyskutowaliśmy o tym wielokrotnie także na Goldenline.

Wątek nie służy do zamieszczania ogłoszeń, chodzi mi o dostarczenie wiedzy na temat dostępnych możliwości. Może wypowiedzą się przedstawiciele jakiś portali pośredniczących? Może będziemy mogli zadać jakieś pytania?

Zapraszam do dyskusji.
5.12.2011, 13:22

Kamil Newczyński zostawiam trwałe
ślady w sieci |
socialtalk.pl

Michał F.:
Wątek z inspiracjami i poradami o tym, gdzie szukacie/znajdujecie zlecenia. Dość sporo można przeczytać na temat portali, które dostarczają, zlecenia kiepskiej jakości - dyskutowaliśmy o tym wielokrotnie także na Goldenline.

Wątek nie służy do zamieszczania ogłoszeń, chodzi mi o dostarczenie wiedzy na temat dostępnych możliwości. Może wypowiedzą się przedstawiciele jakiś portali pośredniczących? Może będziemy mogli zadać jakieś pytania?

Zapraszam do dyskusji.
Michał,

z całym szacunkiem, ale wybacz, dlaczego miałbym Ci zdradzać informacje o tym, skąd można pozyskiwać klientów/zleceniodawców? Czy nie sądzisz, że byłoby to działanie na własną niekorzyść, strzelanie sobie w stopę, umożliwianie konkurencji podbierania zleceń?
5.12.2011, 14:29

Michał F. PHI, Michał
Frączek

Kamil,

nie chodzi mi o to, żebyśmy zdradzali swoje sekrety. Chodzi mi raczej o bardziej ogólną dyskusję.

Jeśli napiszesz, że bierzesz udział w przetargach, a najchętniej tych które ogłaszane są w Twoim województwie, chyba nie strzelisz sobie w stopę. Jeśli napiszesz, że miałeś kiepskie doświadczenia z takim a takim portalem to również Twoja stopa powinna mieć się całkiem OK.

Nie chodzi o podbieranie sobie zleceń, ale o wskazanie dobrych praktyk i wspólną troskę o branżę :)
6.12.2011, 12:15

Kamil Newczyński zostawiam trwałe
ślady w sieci |
socialtalk.pl

Michał F.:

Nie chodzi o podbieranie sobie zleceń, ale o wskazanie dobrych praktyk i wspólną troskę o branżę :)

W pierwszym zdaniu, w pierwszej wypowiedzi napisałeś:

"Wątek z inspiracjami i poradami o tym, gdzie szukacie/znajdujecie zlecenia."

Teraz chodzi Ci o ogólną dyskusję i wskazanie dobrych praktyk i wspólną troskę o branżę.

Dla mnie to kompletnie dwie różne sprawy, na dwa odrębne wątki, ale dziękuję Tobie za szczytny gest dbania o branżę.
6.12.2011, 13:01

Edwin Z. Kierownik Projektu,
pkt.pl Polskie
Książki
Telefoniczne S...

Jak dla mnie temat który tak jak szybko miał swój początek tak równie szybko znalazł swój koniec.
6.12.2011, 13:30

Michał F. PHI, Michał
Frączek

No cóż :) nic na siłę. Nie chciałbym, żebyście źle odebrali intencje tego wątku - osobiście nie narzekam na brak Klientów, choć początki były trudne ;)

Współpracuję z kilkoma Freelancerami z różnych branż i niejednokrotnie dyskutowaliśmy na temat problemów z dotarciem do Klientów.

Dużo osób próbowało swoich sił na zleceniach.przez.net, oferii, oferteo czy freelancity - ale z każdym z tych portali jest coś nie tak. (choć osobiście udało mi się nawiązać kilka cennych kontaktów za pośrednictwem tych portali).
6.12.2011, 17:09

Michał F. PHI, Michał
Frączek

Nieco odgrzebuję temat, ale trafiłem dziś na artykuł, który dotyka omawianej tematyki:

skąd firmy pozyskują nowych klientów

Może komuś się przydać. Myślę, że w dobie internetu osobiste polecenia są nieco niedoceniane...
18.01.2012, 12:30

Bartosz Głowacki Kreacja Artystyczna

Ameryki nie odkryli.
23.01.2012, 10:08

Michał F. PHI, Michał
Frączek

Niby nie, ale mam wrażenie, że cały czas warto o tym przypominać. Myślę, że zdecydowanie zbyt dużo firm zapomina o komunikacji z Klientami i dobrym wykonywaniu swojej roboty, poszukując kolejnej sposobności na szokującą reklamę i rozgłos.
24.01.2012, 15:15

Wyślij zaproszenie do