Jarosław
Rubin
Zarządzanie
zyskownością
klientów.
ValueCreation.pl
Trene...
Temat: Menedżer nie powinien prowadzić bloga...
... twierdzi Eryk Mistewicz w swojej książce "Marketing narracyjny":Jestem zdecydowanym przeciwnikiem blogów. Przeciwnikiem prowadzenia blogów przez osoby publiczne piastujące wyższe miejsca w hierarchii firmy, a także przez osoby, których wiedza jest zbyt cenna, aby była bezpłatnie przekazywana innym.Szczególnie dotyczy to menedżerów, prawników, naukowców, jak i np. dziennikarzy.
A Waszym zdaniem - Czy blog buduje reputację menedżera?Jarosław Rubin edytował(a) ten post dnia 05.12.11 o godzinie 10:26
Elżbieta
Buszkiewicz
możemy zmienić
tylko siebie...
POWINIEN nie powinien, o co chodzi.Manager wolny człowiek i wybiera , decyduje i bierze odpowiedzialność za swoje działania. Czy może być inaczej ?
Jarosław Rubin:
... twierdzi Eryk Mistewicz w swojej książce "Marketing narracyjny":
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem blogów. Przeciwnikiem prowadzenia blogów przez osoby publiczne piastujące wyższe miejsca w hierarchii firmy, a także przez osoby, których wiedza jest zbyt cenna, aby była bezpłatnie przekazywana innym.Szczególnie dotyczy to menedżerów, prawników, naukowców, jak i np. dziennikarzy.
A Waszym zdaniem - Czy blog buduje reputację menedżera?
Jarosław
Rubin
Zarządzanie
zyskownością
klientów.
ValueCreation.pl
Trene...
"Powinien", to był tylko element tytułowy tematu, który pojawił się na forum...Oczywiście wolny człowiek wybiera. Pozostaje tylko pytanie, czy taki wybór jest racjonalny.
Jarosław
Rubin
Zarządzanie
zyskownością
klientów.
ValueCreation.pl
Trene...
Zapoczątkowana przeze mnie dyskusja dotycząca prowadzenia blogów przez trenerów biznesu wywołała żywą reakcję. Dzielenie się przez trenera swoją wiedzą "za darmo" uchodzi za jedno z działań marketingowych.Blog prowadzony przez menedżera to marketing osoby, czy firmy?
Radosław Staniek dyrektor, Eurydyka