Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Julia P. student, Uniwersytet
Warszawski

Temat: Co ma papuga do kredytu....

czyli... o kampanii reklamowej Banku WZ WBK ( a już Satander)z udziałem Antonio Banderas'a, John'a Cleese'a, Danny'ego DeVito i Gerard'a Depradieu.
Dla przykładu:

W ramach jednego z przedmiotów na studiach socjologicznych zajmujemy się udziałem celebrytów w reklamach banków. Nasz obszar badawczy zawęziliśmy do tej konkretnie instytucji. Zapraszamy do wypowiadania się w następujących kwestiach:
* Czy podobała się Wam kampania BZ WBK?
* co sadzicie o pomyśle na zatrudnienia zagranicznego celebryty do reklamy TEGO TYPU produktów?
* Którą z reklam najbardziej polubiliście, a którą najmniej?
* Czy uważacie, że celebryta został właściwie dobrany do produktu i grupy docelowej?
Dziękujemy za pomoc i zapraszamy raz jeszcze do dyskusji
29.11.2011, 01:56

Maciej Byczyński GameDay - Dyrektor,
Serious Impact -
Producer/Project
Man...

Temat: Co ma papuga do kredytu....

Hi,

1. Podoba się poprzez zamieszczenie nie celebrytów, a ludzi z dorobkiem aktorskim i swojego rodzaju klasą;

2. Moim zdaniem marketingowo i PRowo to bardo dobry pomysł z kilku względów. Nawiązanie do Polski poprzez śmieszne gagi oraz oryginalny styl każdej z osób zapada w pamięć i wywołuje pozytywne skojarzenia z dorobkiem w/w osób. Dodatkowo zapraszanie zagranicznych gości o takim prestiżu pokazuje klasę BZ WBK i daje wyobrażenie dużego, silnego i światowego; Warto wspomnieć, że Polacy są uczuleni na polskość, tzn. będą bardzo dumni, że polski bank potrafi wydać sporo pieniędzy na reklamę ze znanymi aktorami poprzez chętnie będą się z nim kojarzyć;

3. Każda miała dobry wpływ na mnie, ponieważ mam z tymi aktorami pozytywne skojarzenia :);

4. Aktorzy także nie zostali wybrani przypadkowo pod kątem wieku targetu. Po prostu: usługi bankowe oraz ludzie kojarzący te osoby to ta sama grupa wiekowa/docelowa.

Pozdrawiam! :)
29.11.2011, 07:12

Wyślij zaproszenie do