Maciej
Jankowski
Student, Uniwersytet
Opolski
Temat: Profil strony www ( firma czy freelencer )
Hej,mam do Was pytanie, tym razem nie będzie o grafice, kodowaniu i itp.
Jako że od stycznia zakładam firmę, bo teraz działam bardziej jako freelancer.
Chodzi mi oto ze właśnie odświeżam portfolio, nie wiem czy stronę zrobić jako typową "firmówkę" czy " freelancer" ?
Co będzie Waszym zdaniem lepiej przyciągać klienta?
Korzystając z okazji chciałbym pokazać nowe logo firmy:

co o nim sądzicie?Maciej Jankowski edytował(a) ten post dnia 28.11.11 o godzinie 11:17
Katarzyna
Półtoraczyk
Konsultant HR,
trener, coach,
doktorantka
W mojej opinii warto zasygnalizować, że prowadzisz firmę. Wielu zleceniodawców woli współpracować z firmą ze względu na rozliczenia, jest im najłatwiej, gdy za wykonywane zlecenie wystawisz fakturę.Poza tym przedsiębiorstwo kojarzy się z czymś poważniejszym. Natomiast jeśli do tej pory działałeś jako freelancer i zlecenia podpisywałeś wyłącznie swoim nazwiskiem, to warto zasygnalizować, że jest to ciąg dalszy działalności freelancerskiej, która się rozwija, a nie całkowicie nowy twór.
Pozdrawiam :)
Koleżanka ma racje, chyba że masz bardzo dobrze wyrobione nazwisko twoje zadnie/opinia liczy się w jakimś środowisku dla którego będziesz pracował.Co do logotypu jak już go pokazałeś, to jest ok ale font mi się nie podoba jest zbyt znany ja lubię być zaskakiwany przez typografię a ten font taki nie jest przynajmniej dla mnie. A po za tym nie pasuje do tematu Lithos http://en.wikipedia.org/wiki/Lithos jest wzorowany na antycznej Grecji a nie na nowoczesnych technologiach.
I ja bym starał się trzymać pierwszej opcji logotypu bo jest faina kolorowa wesoła. Ale jeszcze trochę udynamicznił ten motyw
W sumie podobny motyw ma ta firma

Maciej
Jankowski
Student, Uniwersytet
Opolski
Dziękuje Wam za odpowiedz :) wiele mi to wyjaśniłoCo do logo -

Magdalena
Jakubowska
Właściciel
kancelarii prawnej
Witam, według mnie najlepsze jest KOLOROWE :) Pozdrawiam,Magdalena Jakubowska