Marcin
Bugowski
Administrator
systemu TETA, Bank
Handlowy w Warszawie
S.A.
Temat: Włączony głośnik z automatu w trakcie wybierania...
Witam,napotkałem na dość dziwny problem. Kiedy chcę zrealizować połączenie wychodzące z automatu włącza się głośnik.
To samo dzieje się kiedy odbieram telefon - rozmowa rozpoczyna się przy włączonym głośniku.
Spotkaliście się kiedyś z tym? Jaki parametr zmienić?
Jakub
Wasiak
Medical / Pharma /
Law / Sales
Marcin Bugowski:
To samo dzieje się kiedy odbieram telefon - rozmowa rozpoczyna się przy włączonym głośniku.
Jaki model?
Marcin
Bugowski
Administrator
systemu TETA, Bank
Handlowy w Warszawie
S.A.
Jakub Wasiak:
Marcin Bugowski:
Jaki model?
Desire HD
Jakub
Wasiak
Medical / Pharma /
Law / Sales
Problem niestety występuje w przedmiotowym modelu, o czym świadczą wypowiedzi na forach (chociażby http://www.htcdesirehdforum.com/htc-desire-hd-troubles....Po pobieżnym przejrzeniu kilku stron nie znalazłem rozwiązania - doradzają hard reset, inni mówią o czyszczeniu konektora USB, co teoretycznie pomaga. Z kolei w innym, jednostkowym przypadku, serwis HTC wymienił telefon na nowy, wolny od wad. Żeby było śmieszniej - czasem problem sam ustępuje po podłączeniu telefonu do ładowania (i nawiązaniu połączenia w trakcie - edit), niemniej nie jest to, moim zdaniem, rozwiązanie problemu.
Jeśli Pana HTC jest na gwarancji - no coż, polecam z niej skorzystać...Jakub Wasiak edytował(a) ten post dnia 28.11.11 o godzinie 11:11
Marcin
Bugowski
Administrator
systemu TETA, Bank
Handlowy w Warszawie
S.A.
Dzięki ogromne. Spróbuję rozpoznać Pańską odpowiedź w luźniejszym czasie.Nie mniej jednak dzięki.
Jakub Wasiak:
Problem niestety występuje w przedmiotowym modelu, o czym świadczą wypowiedzi na forach (chociażby http://www.htcdesirehdforum.com/htc-desire-hd-troubles....
Po pobieżnym przejrzeniu kilku stron nie znalazłem rozwiązania - doradzają hard reset, inni mówią o czyszczeniu konektora USB, co teoretycznie pomaga. Z kolei w innym, jednostkowym przypadku, serwis HTC wymienił telefon na nowy, wolny od wad. Żeby było śmieszniej - czasem problem sam ustępuje po podłączeniu telefonu do ładowania (i nawiązaniu połączenia w trakcie - edit), niemniej nie jest to, moim zdaniem, rozwiązanie problemu.
Jeśli Pana HTC jest na gwarancji - no coż, polecam z niej skorzystać...