Reklama: Masz stronę WWW i nikt jej nie odwiedza , ZMIEŃ TO

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Marcin Huta Bank BPH S.A. grupa
GE, Administrator
Systemów
Informatyc...

Temat: Problem z wysyceniem RAM przez JAVA

Mam problem z aplikacja HP opartą o JAVA, Aplikacja jest postawiona na Win 2003, 32-bit. Aplikacja działa, wysyca RAM i ma problem z wydajnością. Poszukuję Javy która obsluguge >1,5GB (opcja 3GB w boot.ini). Proszę o pomoc.
18.11.2011, 17:42

Rafał Głowiński Technical Team
Leader / Bravura
Solutions

Ze strony Oracle (http://www.oracle.com/technetwork/java/hotspotfaq-1386...:

Why can't I get a larger heap with the 32-bit JVM?

The maximum theoretical heap limit for the 32-bit JVM is 4G. Due to various additional constraints such as available swap, kernel address space usage, memory fragmentation, and VM overhead, in practice the limit can be much lower. On most modern 32-bit Windows systems the maximum heap size will range from 1.4G to 1.6G. On 32-bit Solaris kernels the address space is limited to 2G. On 64-bit operating systems running the 32-bit VM, the max heap size can be higher, approaching 4G on many Solaris systems.

As of Java SE 6, the Windows /3GB boot.ini feature is not supported.

If your application requires a very large heap you should use a 64-bit VM on a version of the operating system that supports 64-bit applications. See Java SE Supported System Configurations for details.

Pozdrawiam.
18.11.2011, 20:10

Marcin Huta Bank BPH S.A. grupa
GE, Administrator
Systemów
Informatyc...

Czy ktoś testował takie rozwiązanie? - http://mystyleit.com/blogs/mystyleit/archive/2009/05/2... ??Marcin Huta edytował(a) ten post dnia 18.11.11 o godzinie 20:44
18.11.2011, 20:28

Jakub Wojt Projektant systemów
IT, Team Leader,
Programista .NET C#

Marcin Huta:
Czy ktoś testował takie rozwiązanie? - http://mystyleit.com/blogs/mystyleit/archive/2009/05/2... ??

Czy ktoś za tą informacje jest w stanie zapłacić ? :>Jakub Wojt edytował(a) ten post dnia 18.11.11 o godzinie 22:06
18.11.2011, 22:00

Rafał Głowiński Technical Team
Leader / Bravura
Solutions

Czy ktoś za tą informacje jest w stanie zapłacić ? :>

Za sama informacje czy testowal i jesli tak, czy to rozwiazanie dziala? Mam nadzieje, ze to zart wynikajacy z ciezkiego tygodnia...
18.11.2011, 23:48

Piotr Rusoł Cudotwórcy był
taki film

Marcin Huta:
Mam problem z aplikacja HP opartą o JAVA, Aplikacja jest postawiona na Win 2003, 32-bit. Aplikacja działa, wysyca RAM i ma problem z wydajnością. Poszukuję Javy która obsluguge >1,5GB (opcja 3GB w boot.ini). Proszę o pomoc.

Mam dziwne wrażenie, że wiem o którą aplikację chodzi. Jeśli to ta o której myślę to zwiększenie RAM nic tu nie da. Specjaliści wielkiego brata rozwiązali to w ten sposób, że napisali skrypt, który testuje czy aplikacja nie poszła w maliny a jeśli tak to ją ubija.
18.11.2011, 23:53

Wyślij zaproszenie do