•  

Autor Wypowiedź

Magdalena Fularskaatomówka. PiaRówka

Czy znacie jakieś aktywne kluby dla emerytów działające w naszym mieście? A może słyszeliście o otwartych kółkach zainteresowań dla nieco starszych osób?
15.11.2011, 17:16

Dorota B.pedagog, terapeuta
zajęciowy, animator
zajęć dla dzieci

Polecam "Uniwersytet III wieku " prawie 200 osób zapisało się na 1 rok wykładów. W igreku organizowane są spotkania literatów amatorów i PTTK organizuje Nordiki w których bierze udział wiele osób starszych.
19.11.2011, 17:11

Michał N.http://www.ulotkirad
om.pl

Kilka takich klubów funkcjonuje przy Domach Kultury. Klub emeryta jest też na Sienkiewicza 14. Tel.: 483602658
Chodziło mi kiedyś po głowie, żeby taki Klub Seniora (bez opieki pielęgniarskiej) z prawdziwego zdarzenia założyć. Pomysł wciąż pozostaje w trybie niedokonanym.
8.02.2012, 22:47

Agnieszka WalkiewiczTłumacz, Lektor
hiszpańskiego i
angielskiego

Mój dziadek jest bardzo aktywnym seniorem, uczęszcza do Klubu na Sienkiewicza. Dodatkowo do MDK na Idalinie. Wiem, że na Maratonskiej tez jakiś Klub jest i koło Radomiaka.

W piątki, soboty i niedziele odbywają się dyskoteki dla Seniorów.

Na Sienkiewicza działa chór, organizują liczne wyjazdy, zabawy i wyjścia. Można też pograć w szachy i karty.

Dziadek jest przeszczęśliwy, w wieku 81 lat przezywa druga młodość, ma znajomych w swoim wieku, tańczy co tydzień i śpiewa w chórze.
Polecam wszystkim babciom i dziadkom :)
Podobno zabawa jest przednia!
16.02.2012, 16:26

Wyślij zaproszenie do