Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Igor G. lekarz, wynalazca,
inwestor

Temat: Say hello to Connectmedica

http://www.goldenline.pl/firma/connectmedica
http://www.facebook.com/Connectmedica

Witamy wszystkich serdecznie !
14.11.2011, 18:01

inwestor

Troche dodatkowych zdjec z biura, aby przyblizyc co sie dzieje i jak rozwija agencja

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=339285856090443...
10.01.2012, 22:44

Jacek Doliński Flex Studio,
Właściciel

Zapowiada się bardzo fajnie. Nie szukacie free na projekty pod IOs (design)? :)

Pozdrawiam
Jacek
10.01.2012, 23:20

inwestor

Szukamy :)Igor G. edytował(a) ten post dnia 10.01.12 o godzinie 23:27
10.01.2012, 23:26

Patryk R. copywriter, Słowa
trafiają w cel

Copywritera złowić: rykala80@gmail.com
16.01.2012, 12:03

Adam Szmidt projektuję i
zarządzam,
www.interakcja.pl

hello!
19.01.2012, 15:29

Piotr L. projektowanie user
experience,
interakcji,
architektura i...

Adam Szmidt:
hello!

hello moto !
19.01.2012, 23:42

Mateusz Zguda Account Executive-
Agencja Reklamowa S4
S.A.

no to: Hello To Connectmedica.

jako feminista amator sugeruję zmienić tą fotkę na głównej connectmedica.com, gdzie panowie zajmują się "robieniem prawdziwego biznesu" a Pani rozmarzona opiera się o kserokopiarkę :)

Obrazek
Mateusz Zguda edytował(a) ten post dnia 19.01.12 o godzinie 23:48
19.01.2012, 23:47

Artur Mikucki może czas na coś
nowego...

Hello, a kogo będziecie leczyć? Bo nazwa bardziej pasuje do prywatnej lecznicy niż agencji.
20.01.2012, 08:04

experience,
interakcji,
architektura i...

Artur Mikucki:
Hello, a kogo będziecie leczyć? Bo nazwa bardziej pasuje do prywatnej lecznicy niż agencji.

psychiatryk ?
20.01.2012, 21:49

inwestor

Czesc Piotr

Z pewnoscia odrobine psychiatryka u nas bywa od czasu do czasu. Nic dziwnego 1/4 zespolu to kreacja. Chyba najwiecej o nas znajdziesz dzisiaj na http://facebook.com/connectmedica

Pracujemy w dosc waskiej dzialce komunikacji jak medycyna i farmacja. Zdecydowanie to formatuje nasze dzialania. Uwazamy, ze nazwa idealnie pasuje do tego co robimy.

Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia u nas na kawie, bowiem jak kazda nowa (mamy pol roku) agencja (amerykansko-polska) szukamy talentow na starcie.

Czesc Mateusz

Trudno rozmawiac na tym poziomie, zatkalo mnie. W firmie kobiety u nas maja kluczowe pozycje. Nie wiedzialem ze w innych firmach mozna nawet tak myslec o kobietach. Igor G. edytował(a) ten post dnia 26.01.12 o godzinie 20:34
26.01.2012, 20:28

experience,
interakcji,
architektura i...

Igor G.:
Czesc Piotr

Z pewnoscia odrobine psychiatryka u nas bywa od czasu do czasu.

Jak w KAŻDEJ agencji - ale to akurat dobrze, bo żeby nie dać się zwariować to trzeba być niezłym wariatem :D
Nic dziwnego 1/4 zespolu to kreacja. Chyba najwiecej o nas znajdziesz dzisiaj na http://facebook.com/connectmedica

Za bardzo mi się kojarzy z OpenMedica - mogliście się lepiej postarać :D
Pracujemy w dosc waskiej dzialce komunikacji jak medycyna i farmacja. Zdecydowanie to formatuje nasze dzialania. Uwazamy, ze nazwa idealnie pasuje do tego co robimy.
Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia u nas na kawie, bowiem jak kazda nowa (mamy pol roku) agencja (amerykansko-polska) szukamy talentow na starcie.

Trochę za stary jestem na pracę w "nowej" :D Ale życzę powodzenia bo każda nowo startująca firma tego potrzebuje (chociaż to zaraz będzie rok więc już nie taka nowa) :D
Czesc Mateusz

Trudno rozmawiac na tym poziomie, zatkalo mnie. W firmie kobiety u nas maja kluczowe pozycje. Nie wiedzialem ze w innych firmach mozna nawet tak myslec o kobietach.

Jak widać nie każdy wynosisz z domu szacunek do kobiet :D
26.01.2012, 21:48

Mateusz Zguda Account Executive-
Agencja Reklamowa S4
S.A.

Igor G.:
Czesc Mateusz

Trudno rozmawiac na tym poziomie, zatkalo mnie. W firmie kobiety u nas maja kluczowe pozycje. Nie wiedzialem ze w innych firmach mozna nawet tak myslec o kobietach.

Igor, czy teraz, gdy już wiesz, że problem szowinizmu w firmach istnieje i wciąż warto widzieć to zjawisko, nie zechciałbyś przyjrzeć się temu, czy zdjęcie na głównej jest właściwe i adekwatne do tego jak Wasza firma funkcjonuje?
27.01.2012, 13:04

inwestor

Piotr L.:
Igor G.:
Czesc Piotr

Z pewnoscia odrobine psychiatryka u nas bywa od czasu do czasu.

Jak w KAŻDEJ agencji - ale to akurat dobrze, bo żeby nie dać się zwariować to trzeba być niezłym wariatem :D
Nic dziwnego 1/4 zespolu to kreacja. Chyba najwiecej o nas znajdziesz dzisiaj na http://facebook.com/connectmedica

Za bardzo mi się kojarzy z OpenMedica - mogliście się lepiej postarać :D

Po pierwsze Openmedica
Po drugie bardzo dobrze ze sie kojarzy poniewaz Openmedica nalezy jako marka do Connectmedica.
Po trzecie :) postaralismy sie tak jak nalezy i jak chcemy.

Zawsze mnie intryguja dyskusje na temat nazwy, logotypów, zdjęć zanim jeszcze ktoś zada podstawowe pytanie: misje firmy, grupy docelowe, główne komunikaty.

Trochę za stary jestem na pracę w "nowej" :D Ale życzę powodzenia bo każda nowo startująca firma tego potrzebuje (chociaż to zaraz będzie rok więc już nie taka nowa) :D

Dokladnie
Czesc Mateusz

Jak widać nie każdy wynosisz z domu szacunek do kobiet :D
31.01.2012, 09:32

inwestor

Mateusz Zguda:
Igor G.:
Czesc Mateusz

Igor, czy teraz, gdy już wiesz, że problem szowinizmu w firmach istnieje i wciąż warto widzieć to zjawisko, nie zechciałbyś przyjrzeć się temu, czy zdjęcie na głównej jest właściwe i adekwatne do tego jak Wasza firma funkcjonuje?

Czesc Mateusz

W pelni rozumiem Twoje podejscie. Mysle ze musisz u siebie lub w innych firmach w ktorych zauwazasz problem popracować nad tym. W naszej firmie nie mam informacji o jakichkolwiek przejawach szowinizmu, ale zdecydowanie bede bardziej wyczulony. Przelicze nawet parytet ale mam wrazenie ze jest idealnie zachowany.

Dlatego dzisiaj sprawe zamkniemy a jezeli to bedzie mozliwe, w kolejnej edycji ja stane przy kserokopiarce a szefowa Client Service przy biurku aby usatysfakcjonowac osoby pracujace w innych agencjach co do 'zasady'.
31.01.2012, 09:36

inwestor

Serdecznie zapraszam do odwiedzenia nas i zobaczenia na zywo jak wygladac powinna nowoczesna agencja. Lista pretekstow tutaj: http://en.connectmedica.com/artykuly/lista/c/careers
31.01.2012, 09:37

Patryk R. copywriter, Słowa
trafiają w cel

Myślę, że Mateuszowi chodzi o "emanację asocjacji" wydobywającą się z tego pięknego zdjęcia, jednoznacznie budującego atmosferę klasycznie negatywnego układu sił w firmach (problem poddawany rozległej krytyce społecznej). Co się przekłada na dyskomfort odbioru, co się znów przekłada wizerunkowo jako ewidentny błąd w budowaniu wizerunku.

Ergo - zdjęcie do zmiany.
31.01.2012, 13:44

inwestor

Patryk R.:
Myślę, że Mateuszowi chodzi o "emanację asocjacji" wydobywającą się z tego pięknego zdjęcia, jednoznacznie budującego atmosferę klasycznie negatywnego układu sił w firmach (problem poddawany rozległej krytyce społecznej). Co się przekłada na dyskomfort odbioru, co się znów przekłada wizerunkowo jako ewidentny błąd w budowaniu wizerunku.

Ergo - zdjęcie do zmiany.

Czesc Patryk

Swietnie opisany problem choc nadal urojony. Jak kazde zdjecie, zwlaszcza takie, niesie w sobie elementy jezyka hipnotycznego. Widze, ze w was buduje to niesamowicie odrebne relacje niz u grup focusowych, co jest fascynujace.

Byloby swietnie przedyskutowac to przy kawie.

Narazie zostawiam was z oryginalem reklamy w HBR
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=301065973245765...

Mozecie takze przejrzec sobie zabawe naszego zespolu telewizji
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=316554755030220...

Licze na wasze kreatywne "asocjacje" koniecznie na priv.
31.01.2012, 18:50

Natalia Porucka pracuję! (-: Lubię
siebie!
http://www.youtube.c
om/watch?v...

Mateusz Zguda:
no to: Hello To Connectmedica.

jako feminista amator sugeruję zmienić tą fotkę na głównej connectmedica.com, gdzie panowie zajmują się "robieniem prawdziwego biznesu" a Pani rozmarzona opiera się o kserokopiarkę :)

Zaciekawiła mnie ta dyskusja o zdjęciu...
To zadziwiające Mateuszu, że jako feminista amator, twierdzisz, że panowie na tym zdjęciu "robią prawdziwy biznes" a pani rozmarzona OPIERA się o kserokopiarkę...

skąd takie założenie? Jak dla mnie, zdecydowanie NIE feministki, roześmiany Pan na pierwszym planie równie dobrze może czytać najnowsze ploteczki na pudelku, a Pan pod oknem z telefonem owe ploteczki przekazywać dalej, jedynie 'rozmarzona' Pani pracuje...
14.02.2012, 20:42

Wyślij zaproszenie do