Marek Banach programista, x
Temat: przeglądarka
Witam,Czy istnieje jakaś darmowa biblioteka do przeszukiwania internetu? Nie chodzi mi tutaj o biblioteki typu Google, Yahoo, ...
Może istnieje jakieś ciekawe rozwiązanie o którym warto poczytać? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Marek
Łukasz K. Artysta Programista
Co to znaczy "przeszukiwanie internetu"? o_O
Marek Banach programista, x
Chodzi o to, że potrzebuje bibliotekę która umożliwi napisanie małego programu który będzie działał podobnie jak przeglądarka Google itp. Wpisuje jakieś hasło, a program wypluwa na wyjściu url związane z tym hasłem.
Jakub
Wojt
Projektant systemów
IT, Team Leader,
Programista .NET C#
Chodzi o to, że potrzebuje bibliotekę która umożliwi napisanie małego programu który będzie działał podobnie jak przeglądarka Google
nie tylko Ty :>
Łukasz K. Artysta Programista
Dobry dowcip. Tak dobry, że aż nieśmieszny :)Wpisz sobie "Google CSE" w google i spróbuj z tym.
Dariusz
Marcinek
Software Developer,
Luxoft / UBS
Marek Banach:
Czy istnieje jakaś darmowa biblioteka do przeszukiwania internetu? Nie chodzi mi tutaj o biblioteki typu Google, Yahoo, ...
Może istnieje jakieś ciekawe rozwiązanie o którym warto poczytać? Z góry dziękuję za pomoc.
Myślę, że przeszukanie i zaindeksowanie całego Internetu może być czasochłonne i dość kosztowne... ale nie niemożliwe - jest coś takiego jak:
http://nutch.apache.org/
Jeżeli myślisz o jakimś wycinku to może się udać..
Zawsze można też napisać własnego crowlera i zaindeksować sobie dokumenty przy użyciu:
http://lucene.apache.org/solr/
Tomasz Stachlewski Analityk IT
Marek Banach:
Chodzi o to, że potrzebuje bibliotekę która umożliwi napisanie małego programu który będzie działał podobnie jak przeglądarka Google itp. Wpisuje jakieś hasło, a program wypluwa na wyjściu url związane z tym hasłem.
Ten programik tak działa: bing.com
Dominik
Filipiak
Software Developer /
Student,
Politechnika
Poznańska