Reklama: Twoja konkurencja już Cię wyprzedziła SPRAWDŹ JAK

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Marek Banach programista, x

Temat: przeglądarka

Witam,

Czy istnieje jakaś darmowa biblioteka do przeszukiwania internetu? Nie chodzi mi tutaj o biblioteki typu Google, Yahoo, ...
Może istnieje jakieś ciekawe rozwiązanie o którym warto poczytać? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Marek
13.11.2011, 21:02

Łukasz K. Artysta Programista

Co to znaczy "przeszukiwanie internetu"? o_O
13.11.2011, 21:09

Marek Banach programista, x

Chodzi o to, że potrzebuje bibliotekę która umożliwi napisanie małego programu który będzie działał podobnie jak przeglądarka Google itp. Wpisuje jakieś hasło, a program wypluwa na wyjściu url związane z tym hasłem.
13.11.2011, 21:16

Jakub Wojt Projektant systemów
IT, Team Leader,
Programista .NET C#

Chodzi o to, że potrzebuje bibliotekę która umożliwi napisanie małego programu który będzie działał podobnie jak przeglądarka Google

nie tylko Ty :>
13.11.2011, 21:34

Łukasz K. Artysta Programista

Dobry dowcip. Tak dobry, że aż nieśmieszny :)

Wpisz sobie "Google CSE" w google i spróbuj z tym.
13.11.2011, 21:43

Dariusz Marcinek Software Developer,
Luxoft / UBS

Marek Banach:
Czy istnieje jakaś darmowa biblioteka do przeszukiwania internetu? Nie chodzi mi tutaj o biblioteki typu Google, Yahoo, ...
Może istnieje jakieś ciekawe rozwiązanie o którym warto poczytać? Z góry dziękuję za pomoc.

Myślę, że przeszukanie i zaindeksowanie całego Internetu może być czasochłonne i dość kosztowne... ale nie niemożliwe - jest coś takiego jak:

http://nutch.apache.org/

Jeżeli myślisz o jakimś wycinku to może się udać..

Zawsze można też napisać własnego crowlera i zaindeksować sobie dokumenty przy użyciu:

http://lucene.apache.org/solr/
13.11.2011, 23:25

Marek Banach:
Chodzi o to, że potrzebuje bibliotekę która umożliwi napisanie małego programu który będzie działał podobnie jak przeglądarka Google itp. Wpisuje jakieś hasło, a program wypluwa na wyjściu url związane z tym hasłem.

Ten programik tak działa: bing.com
15.11.2011, 22:52

Dominik Filipiak Software Developer /
Student,
Politechnika
Poznańska

A znacie może kontrolkę przeglądarki na Javę, która umożliwi dostęp do drzewka DOM (w stylu Firebuga) i jest na darmowej i niewirusowej licencji? Szukałem swego czasu tego ale z darmowych rozwiązań są tylko kontrolki wyglądające jak z XIX wieku.
16.11.2011, 12:12

Wyślij zaproszenie do