Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Adam W. www.fotomody.pl
fotografia mody, IT

Temat: [S2] dużo bundli, dużo plików

witam,

dużo bundli wykorzystywanych jest do części administracyjnej serwisu. w s1 była oddzielna aplikacja do backend, co jakby odciążało główną aplikację, która częściej jest wykorzystywana (przez użytkowników).
czy tak duża ilość bundli nie przeszkadza?
jak oddzielacie te 2 obszary serwisu?
10.11.2011, 18:54

Wojciech Sznapka Software Architect,
XSolve

Nie wiem w czym może przeszkadzać, jedynie może w odnalezieniu co i gdzie jest. Generalnie robisz albo bundle na backend, albo do bundli które już masz wrzucasz sobie dodatkowe kontrolery dla backendu i korzystasz z serwisów, które już wykorzystujesz w "frontendzie".
W sf1 bywały problemy z współdzieleniem pomiędzy aplikacjami, przede wszystkim trza było martwić się routingiem, współdzieleniem np. templatek do wysyłania maili itd. W Sf2 jeszcze na takie coś nie natrafiłem :-)
12.11.2011, 22:48

Adam W. www.fotomody.pl
fotografia mody, IT

Wojciech Sznapka:
Nie wiem w czym może przeszkadzać, jedynie może w odnalezieniu co i gdzie jest. Generalnie robisz albo bundle na backend, albo do bundli które już masz wrzucasz sobie dodatkowe kontrolery dla backendu i korzystasz z serwisów, które już wykorzystujesz w "frontendzie".
W sf1 bywały problemy z współdzieleniem pomiędzy aplikacjami, przede wszystkim trza było martwić się routingiem, współdzieleniem np. templatek do wysyłania maili itd. W Sf2 jeszcze na takie coś nie natrafiłem :-)

to się zgadza.
mi bardziej chodziło o 'zasobożerność'.
zastanawiam się czy trzeba się jakoś kontrolować i ograniczać, czy można do woli tworzyć bundle, a plik app kernel będzie rósł i rósł i w niczym to nie będzie przeszkadzać.
14.11.2011, 13:24

Dzięki kontenerowi bundle są lekkie.
14.11.2011, 19:41

Paweł Skroban Programista/Develope
r, fachowo.co

Żeby wygodnie odwzorować przyzwyczajenie do sf1 można zrobić coś takiego:
Website
--PageBundle
--BackendBundle

Na swój sposób się sprawdza.
Tak chciałem wtrącić, bo pare razy słyszałem pytanie "A jak ma się bundle do aplikacji w sf1".
16.11.2011, 18:21

Wyślij zaproszenie do