Reklama: Twoja konkurencja już Cię wyprzedziła SPRAWDŹ JAK

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: Pomysł na newsletter na www

Strona z informacjami, newsami.
Pytanie - jak stworzyć zaproszenie do newslettera?
Czy standardowe "pudełko" "zapisz się na newsletter" jest najlepsze?
Chciałbym nie mieć standardowego boxa...
Czy są jakieś inne pomysły?

Czy jako użytkowników denerwowałby Was mechanizm:
Po pierwszym wejściu na stronę z newsem, przed przejściem na inną (w ramach serwisu) pojawia się lightbox z opcją zapisania do newslettera (konkretne kategorie do wyboru, wybrana przez użytkownika częstotliwość). W przypadku wybrania opcji "nie, dziękuję" taki lightbox pojawiałby się co np. 10 artykułów (cookies). Poniżej dodany też checkbox "nie pokazuj propozycji zapisania się do newslettera".

Co o tym sądzicie?
10.11.2011, 15:17

Marek Karnecki rozwijamy się ;)

Jak czegoś szukam - to powinno się to znaleźć (być widoczne)- jak nie ma to trudno
Na pewno nie może być nigdy tak że mi coś wyskakuje, denerwuje itd - wtedy nie wracam tamże wcale...
10.11.2011, 15:48

Wyskakuje raz (na zachętę), a potem Ty decydujesz czy ma wyskakiwać znowu...
Rozumiem że pomysł "be".
Są jakieś sensowne "niestandardowe" podejścia do pozyskania użytkowników do newslettera?
Nie pytam o RSS, nie chcę agresywnie zbierać adresów, ale chcę mimo wszystko żeby to się "przypominało"...
10.11.2011, 15:53

Maciej O. communication
designer

przy scrollu na koniec artykułu slider z zapisem na newsletter (analogicznie do slidera z podobnymi artykułami np na gazeta.pl), jeśli chciałbyś lightbox, a jednocześnie nie chcesz wkurzać, to zrób lightbox, który ładuję się z prawej dając możliwość przeczytania artykułu bez zamykania lb.
10.11.2011, 16:33

Wyślij zaproszenie do