Grzegorz
K.
Bezpieczeństwo w
pełnym wymiarze.
Publiczne i prywatne
Temat: nowelizacja ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną
Świadomość i .. nieświadomość.Panie Pawle, ze statystycznych zestawień instytucji? Znaczy w trybie dostępu do publicznej?
Jak tak, to może jak ma Pan przetarte szlaki, to może nieco o zasadach statystycznych niech napiszą, jak liczą ilości do roku - jako wszczęte i zakończone, czy jako wszczęte w.. czy jako zakończone w... czy może liczą wynik z osoby? Bo z tego może wynikać większa ilość - np na współsprawstwie na jedną sprawę, będzie i ten z dokonania i kierownik (jak pisze bzdury co do form zjawiskowych, w zakresie karalności, to proszę sprostować, nie wczytywałem się)
Trochę to istotne jest, bo statystyka policyjna jest np tak zbudowana, że tez potrafi dać wskaźnik wykrywalności kosmiczny, ale dlatego że do wykrywalności z roku, bierze się również sprawy odwieszone. I tu juz jazda, bo nie wpadają w korektę lat wcześniejszych, tylko sztuki dopisują do nowego roku i fajnie jest ;-))))
Na 100 zdarzeń, 20 wykrytych z danego roku - 20%. Ale z odwieszonych - 20 wpadło, więc współczynnik... 40% ;-)))
Roman
Janas
Tech. Sup. & Opr.
Supervisor, Amway
Polska Sp. z o.o.
Jak to mówią jest prawda, święta prawda i statystyka. Stąd zamiast statystystyk operowanie liczbami bezwzględnymi jest bardziej wiarygodne.
Grzegorz
K.
Bezpieczeństwo w
pełnym wymiarze.
Publiczne i prywatne
Trzeba dodać, że nikt nie kłamie w statystykach, bo ty był kretynizm do sześcianu. Najprościej jest pomanipulować na podstawowych wskaźnikach, dlatego pytałem o model wyliczeń.
Dariusz Czuchaj Radca Prawny
Liczba skazań w np. 2010 wyniosłaArt.7 ust.1 23
Art.7 ust.2 87
Wszystkie wymierzone kary to grzywny - najwięcej w przedziale od 300-800.
Gdyby ktoś chciał, to mogę podesłać plik otrzymany z MS ze statystykami WSZYSTKICH skazań (z podziałem na paragrafy kk i innych ustaw). Baardzo ciekawe wnioski płyną z lektury , w szczególności jeśli chodzi o uodo.
Jacek
Zontek
CEO, Aims Management
Consultants
:)Ja bym chciał, zatem poproszę Panie Dariuszu o ową statystykę z MS. jzontek@aims.biz.pl
Dariusz Czuchaj:
Liczba skazań w np. 2010 wyniosła
Art.7 ust.1 23
Art.7 ust.2 87
Wszystkie wymierzone kary to grzywny - najwięcej w przedziale od 300-800.
Gdyby ktoś chciał, to mogę podesłać plik otrzymany z MS ze statystykami WSZYSTKICH skazań (z podziałem na paragrafy kk i innych ustaw). Baardzo ciekawe wnioski płyną z lektury , w szczególności jeśli chodzi o uodo.
Witam,
również chciałbym w/w plik otrzymać :D krzysztof.scierski@demo.pl
Grzegorz
K.
Bezpieczeństwo w
pełnym wymiarze.
Publiczne i prywatne
Ja też poproszę.grzegorz.krzeminski@ibii.eu
Piotr
K.
Manager ds.