Reklama: GRATIS wycena pozycjonowania strony , KLIKNIJ !

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Andrzej Hamankiewicz imerge ::
e-commerce. all
inclusive.

Temat: Operatorzy telefonii komórkwej w PL - zasięg, jakość...

Witam,

Może troszkę off-topic, jednak chciałbym zadać to pytanie praktykom, którzy często i długo korzystają z telefonów, podobnie jak ja.

W najbliższym czasie będę musiał kupić kilka aktywacji i zastanawiam się z oferty którego operatora skorzystać. Rozglądam się za taryfami biznesowymi, z możliwie największą ilością minut w abonamencie, internetem oraz nielimitowanymi rozmowami w sieci (aby pracownicy mogli się swobodnie i bezkosztowo komunikować między sobą). O ile nielimitowane połączenia wewnątrz sieci oraz pakiet internetowy w abonamencie to obecnie standard w taryfach dla firm i wszyscy operatorzy to oferują (w Plusie trzeba dokupić usługę), tak Play przebija pozostałych ilością minut w abonamencie (porównując zbliżone wysokości abonamentów u poszczególnych operatorów). Generalnie nie jestem przekonany do tej sieci, od znajomych którzy posiadają tam telefony również słyszałem często niepochlebne opinie i gdy sam dzwoniłem do kilku punktów sprzedaży (na numery w Play) to jakość połączeń była średnia lub fatalna (jak przy kiepskim VOIPie na wolnym łączu :/), często przerywało. Dlatego chciałbym zapytać jakie macie opinie na temat tej sieci oraz co sądzicie o pozostałych (Plus, T-Mobile, Orange).
Z góry dziękuję za feedback od klientów poszczególnych sieci. Handlowcom dziękuję. :-)
4.10.2011, 13:25

Adam Krajewski New Business Manager
- reklama online

Taryfa biznesowa T-Mobile. Abonament 130 zł - 1000 minut, 2,5gb danych.
Trudno to wygadać i wyprztykać dane, nawet jeśli używam czasem telefonu jako hot spota :D

Jestem zadowolony:)
4.10.2011, 14:25

e-commerce. all
inclusive.

Adam Krajewski:
Taryfa biznesowa T-Mobile. Abonament 130 zł - 1000 minut, 2,5gb danych.
Trudno to wygadać i wyprztykać dane, nawet jeśli używam czasem telefonu jako hot spota :D

Jestem zadowolony:)

O której konkretnie taryfie mówisz? Bo chyba w aktualnej ofercie nie ma już takiej.
4.10.2011, 14:30

- reklama online

Nowa firma 410 :) jakoś tak
4.10.2011, 19:57

e-commerce. all
inclusive.

Adam Krajewski:
Nowa firma 410 :) jakoś tak

Tak pomyślałem, jest tam 1050 minut, tylko nie ma internetu 2,5 GB tylko 300 MB, no i abonament 145 PLN netto, a nie 130. Dlatego nie wiedziałem dokładnie, o której taryfie pisałeś. ;-)
http://www.t-mobile.pl/pl/biznes/taryfy/nowa_firma/tar...Andrzej Hamankiewicz edytował(a) ten post dnia 04.10.11 o godzinie 20:57
4.10.2011, 20:54

- reklama online

heh nieźle..gdy kupowalem telefon w lipcu dostałem pakiet, który opisałem powyżej. 2 tygodnie później ten sam pakiet kosztował już tylko połowę a teraz nie dość, że zdrożał to i internet się skurczył... masakra
5.10.2011, 13:23

Paweł Koralewski starszy programista,
wiem ile nie wiem

Przyłączam się do grona osób narzekających na P4, na szczęście niedługo już :)
27.10.2011, 00:42

Michał P. Freelance/Projektowa
nie

Ja mam w T-Mobile i jestem niezadowolony przede wszystkim z cen. Chwale sobie za to serwis www, bo jest bardzo czytelny i konkretny. W sumie wszystkie informacje potrzebne w panelu klienta, faktury, punkty, są na wyciągnięcie ręki - niemiecka precyzja, która przebija nawet to, co było w Iboa-ERA. Bardzo dobrze działa internet w telefonie i wystarcza limit 2GB, co mam dostępne w ramach pakietu, dobra obsługa Klienta (wizytówka Ery), jakość połączeń i zasięg spoko. Tak więc jest dużo plusów i zasadniczy minus.

Niemniej

Po co mam płacić za telefon 160zł. (razem ze wszystkimi opcjami)? Już pół rodziny mam w Playu i jakoś nie słyszałem narzekań na tą sieć, a ma ona dobre ceny. I to jest to. Może się nie znam, ale przewiduję zawieruchę na polskiej scenie GSM. Myślę, że pożegnamy jednego ze "starych operatorów" a powitamy Polsat z przejętym Polkomtelem. Na rynku będzie się liczyć przede wszystkim cena abonamentu oraz możliwości opcji pre-paid.

Wracają do konkretów, nie polecam na pewno dwóch rzeczy:

- Obsługi Klienta w Orange
- Mobilnego Internetu w Plusie, tego wpinanego do komputera przez USB, bo to tragedia jest (Play go bije na głowę)
27.10.2011, 01:07

nie

Adam Krajewski:
heh nieźle..gdy kupowalem telefon w lipcu dostałem pakiet, który opisałem powyżej. 2 tygodnie później ten sam pakiet kosztował już tylko połowę a teraz nie dość, że zdrożał to i internet się skurczył... masakra

Może jak ich potrzymasz w niepewności, to spęcznieje.
27.10.2011, 01:12

- reklama online

Michał: zmienia się sposób korzystania z telefonu, który zmierza do tego by płacić tylko abonament i za nic więcej. smsy, mmsy, video via net (w pakiecie)..pakiet minut wystarcza do tego by tez nie przepłacać..więc warto rozpatrywać usługi pod tym kątem czyli co dostaję w ramach abonamentu i ile on kosztuje :]
27.10.2011, 10:07

nie

.Michał Pijet edytował(a) ten post dnia 28.10.11 o godzinie 14:14
28.10.2011, 14:07

Wyślij zaproszenie do